G-CV0ZL47F6D
USD32,57
EURO35,01
GBP40,67
BIST9.722,09
GR. ALTIN2.427,55
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Çocuklarda Parmak Ucu Yürüme

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çocuklarda Parmak Ucu Yürüme / Haberin Peşinde Urfa

Fiziksel Tip Ve Rehabilitasyon için bilgi mi arıyorsunuz? Çocuklarda Parmak Ucu Yürüme makalesine göz atın ve Fiziksel Tip Ve Rehabilitasyon hakkında daha fazla bilgi edinin 

Çocuklarda ortalama yüzde 15’e varan oranlarda parmak ucu yürüyüşü görülebilmektedir. Çift taraflı parmak ucu yürüme, yüzde 30 oranında aileseldir ve genellikle 18. aydan önce başlayıp 3 yaşından önce düzelir; vakaların çoğunluğunu da bu grup oluşturur. Ancak parmak ucunda yürümenin birçok ciddi sebebi de olabilir.

Tek taraflı parmak ucu yürüme durumunda bacak kısalığı, tek taraflı kalça çıkığı, tek taraflı sinir, kas ve tendon problemleri, tek taraflı beyin hasarı gibi sorunlar değerlendirilirken çift taraflı parmak ucu yürümede ilk dışlanması gereken durum serebral palsidir. Serebral palsi, gebelikte, doğum sırasında veya hemen doğum sonrası dönemde, gelişmekte olan beyinde meydana gelen hasar sonucunda ortaya çıkan, sinir, kas ve iskelet sistemini tutan bir hastalıktır. Kaslardaki spastisite (aşırı kasılma), güçsüzlük, denge ve koordinasyon bozuklukları, eklem tutulmaları ve şekil bozuklukları nedeniyle yürüyüş bozulur. Çift taraflı parmak ucu yürüyüşü görülebilen önemli bir diğer hastalık müsküler distrofi denen kas hastalığıdır. İlk belirtiler genellikle 2 – 5 yaş arasında ortaya çıkar. Erken dönemde hafif bir düşük ayak yürüyüşü gözlenirken geç dönemde buna parmak ucu yürüyüşü eklenir. Bunların dışında omurilik basısı ve bazı nöropatilerde de çift taraflı parmak ucu yürüyüşü görülebilir.

Parmak ucu yürümesi olan çocuklar fizik tedavi, ortopedi ve gerekirse çocuk nörolojisi doktorları tarafından ayrıntılı bir biçimde değerlendirilmelidir.

Tedavi, tanıya ve teşhis süresine bağlı olarak farklılıklar göstermekle birlikte ayak ucu basmanın ne zamandan beri var olduğu, ayak bileğinde şekil bozukluğu ve hareketlerde kısıtlılık başlayıp başlamadığı değerlendirilip eğer ayak bileği esnekse baldır kaslarına sık tekrarlı ve uzun süreli germe egzersizleri, spastik kaslara gevşeme, zayıf kaslara güçlendirme egzersizleri verilir. Egzersize dirençli durumlarda uzun bot ve ortezler, seri alçılama yöntemleri ile kısalmış kaslara botoks tedavisi önerilebilir. Bu yöntemlerle düzelmeyen durumlarda çeşitli ameliyat yöntemleri uygulanır.

Çocuklarda Parmak Ucu Yürüme

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!