G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Çocuklarda bahar alerjisi belirtileri nelerdir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlkbaharın gelişi yeni bir hayatın başlangıcını müjdelerken, güzel çiçekler, tatlı yeşillikler ve sıcak güneş ışığını da beraberinde getirir. Bu çocuklarınızın dışarıda temiz havanın tadını çıkarmak için daha fazla zaman harcayacağı anlamına gelir. Ancak bahar aylarının gelmesi çocuklarda bahar alerjilerinin de başlanması anlamına geliyor. Peki, çocuklarda bahar alerjisi belirtileri nelerdir? Merak edilen tüm detaylar haberimizde…

İlkbahar aylarında polenlerin ortaya çıkması ve havaya yayılmasıyla birlikte özellikle; bahar yorgunluğu, soğuk algınlığı, gıda zehirlenmeleri ve ishal gibi hastalıkların yanında özellikle alerjik hastalıklarda artış görülmektedir. Özellikle çocuklarda bahar aylarında görülen nezle ve grip, çocukların yaşam kalitesini düşürürken, anne ve babaları da zor durumda bırakıyor. Şimdi, çocuklarda bahar alerjisi belirtileri hakkında bilinmesi gerekenlere bir göz atalım…

BAHAR ALERJİSİ NEDİR?

İlkbahar aylarında polenlerin ortaya çıkması ve havaya yayılmasıyla birlikte ortaya çıkan alerjilerdir. Bu dönemlerde bazı ağaçlar ve bitkiler diğerlerinden daha fazla alerji tetikleyicisi olur. Alerjiler rüzgarlı günlerde, polen ve otların havada uçuştuğu zaman daha kötü olma eğilimindedir. Bu ağaçlar: Kızılağaç, dişbudak, karaağaç, çam, kavak ve söğüt ağaçlarıdır.

Bahar alerjisi belirtileri genellikle bahar mevsiminin ilk ayı olan Mart ayında başlar. İlk ortaya çıkan polenler ağaç polenleridir. Nisan ve Mayıs ayında ise daha çok ot polenleri kendini gösterir. Haziran sonundan Ekim ayına kadar ise yabani ot polenleri kendini gösterir.

ÇOCUKLARDA BAHAR ALERJİSİ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Bahar aylarında sık nezle, burun tıkanması, sık hapşırma, burunda kaşınma, damakta kaşıntı, kulakta kaşıntı, sık burun kanaması gibi alerjik nezle belirtileri, gözlerde sulanma, kaşınma gibi göz alerjisi belirtileri ve sık öksürük, nefes darlığı gibi astım belirtilerinin olması bahar alerjisi olduğunu düşündürecek bulgulardır.

BAHAR ALERJİSİNDE TEDAVİ

Öncelikle teşhisin doğru yapılması ve çocuğun neye karşı alerji olduğunun tespit edilmesi önemlidir. En etkili tedavi alerjenden korunmadır. Ancak bunu her zaman tam olarak yapmak ve alerjeni tamamen ortadan kaldırmak mümkün olmamaktadır. Havadaki polenleri yok etmek mümkün olamayacağına göre bu durumlarda maske takılabilir veya polenlerin daha az uçuştuğu saatlerde dışarı çıkılabilir. Tüm bunlara rağmen şikayetlerde azalma olmuyorsa ilaçla tedavi yapılmalıdır.

anne,bitki,Çocuk,Grip,Güneş,nefes darlığı,nezle,soğuk algınlığı,süt


Çocuklarda bahar alerjisi belirtileri nelerdir?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!