G-CV0ZL47F6D
USD32,54
EURO34,89
GBP40,78
BIST9.722,09
GR. ALTIN2.423,95
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Çocuklar neden yalan söyler? Yalan nasıl anlaşılır, çözümleri neler?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çocuklar neden yalan söyler? Yalan nasıl anlaşılır, çözümleri neler? / Haberin Peşinde Urfa

Çocuğunuzun yalanını fark ettiğiniz an nasıl davranmanız gerektiğini bilmiyorsanız ve yalan söyleme durumunun alışkanlığa dönüşmemesi için alabileceğiniz önlemlerden sizlere bahsettik. Çocuklar neden yalana başvurur? Çocuğun yalan söylediği nasıl anlaşılır? Yalan söyleyen çocuğa nasıl davranılmalı? Sağlıklı bir çocuk eğitimi metodunda yalan söyleme alışkanlığı ile ilgili tüyolar…

Çocuğunuzun yalanını fark ettiğiniz an nasıl davranmanız gerektiğini bilmiyorsanız ve yalan söyleme durumunun alışkanlığa dönüşmemesi için alabileceğiniz önlemlerden sizlere bahsettik. Çocuklar neden yalana başvurur? Çocuğun yalan söylediği nasıl anlaşılır? Yalan söyleyen çocuğa nasıl davranılmalı? Sağlıklı bir çocuk eğitimi metodunda yalan söyleme alışkanlığı ile ilgili tüyolar…

Bazı anne ve babalar çocuklarına her ne kadar kondurmak istemese de yalan söylediğini fark ettikleri an endişeye kapılabilir. Kendisine yalan söylendiğini anladıkları zaman çocuklarına karşı nasıl bir tepki vermesi gerektiğini kestiremeyen aileler, anlık bir öfkeyle yanlış davranışlarla yalan söyleme alışkanlığını arttırabilir. Özellikle de 2-4 yaş arasındaki çocuklarda görülen yalan söyleme alışkanlığı okul döneminde doğal bir durum olarak algılanabilirken öte yandan bilişsel becerilerinde gelişim gösterdiğinin önemli bir delilidir. Eğer yalan atma durumu devamlı görülüyorsa ve gündelik yaşantılarını etkiliyorsa uzmandan yardım almak en mantıklısıdır. Çocuğunuzu adım adım dürüstlüğe davet edip bu alışkanlıktan kurtulmasına yardımcı olabilirsiniz.  Yalan söyleme alışkanlığı fark edildiği zaman nasıl davranılmalı? Çocuk eğitiminde yalan söyleme alışkanlığının önlenmesi için önemli metotlar…

ÇOCUKLARDA YALAN SÖYLEME ALIŞKANLIĞI

Çocuğun kendisini koruması, onay görmesi ve isteğini yaptırabilmesi için başvurabileceği bir yöntem olan yalan söyleme durumu, ailenin tepki ve davranışlarıyla alışkanlık haline dönüşebilir.

Okul öncesi dönemdeki bir çocuğun hayal dünyası yeterince gelişmediği ve bazı yeteneklerinin oluşmamasıyla denenen sözde yalan söyleme karşısında yüzleştirme yapılmamalıdır. Doğruyu söylemek yerine yalan söylemeyi tercih eden çocuk karşısında ”Yanlış hatırladın sanırım” diyerek yalanın üstünde durulmamalıdır.

ÇOCUKLAR NEDEN ANNE-BABASINA YALAN SÖYLER?

Ailesinin beklentilerini gerçekleştiremediğinde yalan söylemeye kalkışabilir.

İhmal ve ilgi yetersizliği durumunda dikkat çekmek için yalana başvurulabilir.

Kendini kıymet verilmeyen biri olarak gören çocuk başkaları tarafından takdir görme için yalan söyleyebilir.

İsteklerini yerine getirilmesi ya da korunması için yalan söylenilebilir.

YALAN SÖYLEYEN ÇOCUĞA NASIL DAVRANILMALI?

Özgüveni yerinde olan bir çocuk yalan söylediği zaman yalanı ortaya çıktığında kendisinin yaptığını itiraf edebilir. Ancak çekingen ya da içe dönük bir çocuk yalan söylerse korktuğu için yalan söylediğini çekindiği için belli etmek istemez ya da utandığı için kızarır.

Çocuğun yalanları karşısında siz anne ve babası olarak sergileyebileceğiniz en ideal ve doğru tutum çocuğa doğru söylemenin güzelliklerini ve gerekliliğiyle ilgili çeşitli faaliyetlere yönlendirilebilir.

Çocuğun yalanı ortaya çıktığı zaman ona bağırıp kızmak suçluluk psikolojisi ile gerginlik oluşturacaktır. Doğru olmayan davranışın değiştirilmesi istendiğinde çocukları korkutmaya çalışmak daha sıkıntılı ve zor durumlara neden olacaktır.

çocuklar neden yalan söyler,yalan şöyleme alışkanlığı,çocuğum yalan söylüyor ne yapmalıyım

Çocuklar neden yalan söyler? Yalan nasıl anlaşılır, çözümleri neler?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!