G-CV0ZL47F6D
USD32,29
EURO34,99
GBP40,81
BIST10.173,42
GR. ALTIN2.450,31
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Çip krizi sürüyor: Opel, Almanya fabrikasını yıl sonuna kadar kapattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çip krizi sürüyor: Opel, Almanya fabrikasını yıl sonuna kadar kapattı / Haberin Peşinde Urfa

Stellantis Grubu’na bağlı otomobil şirketi Opel, Almanya’daki fabrikasında çip krizinin getirdiği sorunlar nedeniyle üretimi durdurdu. Üretime en erken 2022 yılında başlanması bekleniyor. Opel, Perşembe günü Almanya’daki tesislerinden birini çip kıtlığı n…

Stellantis Grubu’na bağlı otomobil şirketi Opel, Almanya’daki fabrikasında çip krizinin getirdiği sorunlar nedeniyle üretimi durdurdu. Üretime en erken 2022 yılında başlanması bekleniyor.

Opel, Perşembe günü Almanya’daki tesislerinden birini çip kıtlığı nedeniyle yıl sonuna kadar kapatacağını söyledi.

Opel sözcüsü konu ile ilgili bir tarih veremese de içten yanmalı motor ve hibrit elektrikli otomobiller üreten Eisenach fabrikasındaki üretimin en erken 2022’de yeniden başlaması bekleniyor..

Opel, fabrikada çalışan yaklaşık 1300 işçinin geçici olarak işten çıkarılacağını ve üretimin bir kısmını Fransa’daki ayrı bir fabrikanın üstleneceğini söyledi.

Opel’in de parçası olduğu Stellantis grubu, bu yıl ABD ve Kanada’da bazı fabrikalarında dönem dönem üretimi durdurmuştu. Grubun tahminine göre, araç üretim sayısı bu yıl geçtiğimiz yıla göre 1,4 milyon daha az olacak.

OTOMOTİV ENDÜSTRİSİNE MALİYETİ BÜYÜK

Londra merkezli bir İngiliz bilgi sağlayıcısı IHS Markit’in açıkladığına göre, küresel çip sorunu nedeniyle bu yıl dünya çapında 7,1 milyon daha az otomobil üretileceği belirtildi.

Dünyadaki büyük otomotiv firmalarıyla da çalışan danışmanlık şirketi AlixPartners, çip kıtlığının endüstriye sebep olduğu maliyet tahminlerini yüzde 90’dan fazla artırdı. Küresel çip eksikliğinin otomobil üreticilerinin 2021 gelirine toplam maliyeti 210 milyar dolar olarak tahmin edildi.

ÇİP KRİZİ NEDİR?

Çipler, yarı iletken maddeler ile tasarlanmış metal bir levha üzerine yerleştirilen elektronik devreler olarak tanımlanabilir. Çipler bilgisayarlardan otomobile pek çok elektronik üründe kullanılıyor. Yeni araçlar da çok sayıda yarı iletken de denilen mikro çip içeriyor.

2020 yılında başlayan corona virüsü salgını nedeniyle elektronik ürünlere olan talebin artması ve tedarik zincirinde aksamalar yaşanması, akıllı telefonlardan bilgisayarlara, askeri ekipmanlardan otomobillere kadar birçok teknolojik ürünün üretiminde kullanılan çiplerin arzında küresel bir kıtlığı beraberinde getirdi.

Çip krizi sürüyor: Opel, Almanya fabrikasını yıl sonuna kadar kapattı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!