G-CV0ZL47F6D
USD32,55
EURO34,90
GBP40,61
BIST9.645,02
GR. ALTIN2.433,56
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Çin’den gelen corona aşısı, Tepecik Hastanesi’nde de uygulanıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin’den gelen corona aşısı, Tepecik Hastanesi’nde de uygulanıyor / Haberin Peşinde Urfa

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde, gönüllüler üzerinde, Çin’den getirilen corona virüsü aşısı uygulanmaya başlandı. 

Hacettepe Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları öğretim üyeleri Prof. Dr. Murat Akova ve Prof. Dr. Serhat Ünal önderliğinde, 20 farklı merkezde başlatılan corona virüsü aşısı Faz-3 aşamasına, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Şükran Köse öncülüğünde başlandı.

150 SAĞLIK ÇALIŞANINA UYGULANDI

Ege Bölgesi’nde SBÜ Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 7 Ekim 2020 tarihinde Başhekim Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu’nun da eşlik ettiği organizasyonla aşı çalışmasının başlatıldığını söyleyen Prof. Dr. Şükran Köse, aşı çalışmasında gönüllülüğün anahtar rol oynadığını belirterek, aşının ilk gönüllülerinin Doç. Dr. Muhammet Ali Kanık, Doç. Dr. Kayı Eliaçık, Prof. Dr. Servet Akar, Prof. Dr. Aliye Tosun, Prof. Dr. Özgür Tosun ve Doç. Dr. Dilek Solmaz olduğunu dile getirdi.

FOTO: DHA

Bugüne kadar gönüllü olan yaklaşık 150 sağlık çalışanına aşı uygulandığını ancak bugün itibarıyla ciddi bir yan etki gözlenmediğini anlatan Prof. Dr. Köse, “Yapmış olduğumuz bu Faz-3 çalışmasıyla aşının insanları yeterince koruyup koruyamadığını ve ne kadar antikor oluşturduğunu gözlemleme fırsatımız olacak. Bu çalışmada yer almanın bir enfeksiyon hastalıkları ve immünoloji hocası olarak beni oldukça heyecanlandırdığını da belirtmek isterim. ” diye konuştu.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN DESTEK

Türkiye’de aşı denemelerinde bulunan 20 merkezden biri olmanın gurur verici olduğunu belirten Hastane Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu ise “Hastanemizde özellikle aşı konusunda daha deneyimli olan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği’ndeki hekim arkadaşlarımız başta olmak üzere aşı çalışmasına katılım gerçekleşmiştir. ” dedi.

“DİĞER SAĞLIK ÇALIŞANLARINI DA DAVET EDİYORUM”

Aşı çalışmasına gönüllü olarak katılan sağlık çalışanlarından Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Muhammet Ali Kanık, sağlık çalışanları olarak kendilerine tanınan öncelikten memnun olduklarını dile getirerek, gönüllü olarak bu aşı çalışmasına katıldığını ifade etti.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Kayı Eliaçık ise “Ülkemizin iştirak ettiği ilk Faz-3 çalışmasına gönüllü olarak katıldım. Bundan mutluluk duyuyorum. Diğer sağlık çalışanları arkadaşlarımızı da bu aşı çalışmasına davet ediyorum” dedi. (DHA)

Çin’den gelen corona aşısı, Tepecik Hastanesi’nde de uygulanıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!