G-CV0ZL47F6D
USD32,29
EURO35,00
GBP40,74
BIST10.160,16
GR. ALTIN2.462,73
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Çin’de Evergrande depremi: Borçlar ödenmedi, milyonlarca kişi etkilenebilir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin’de Evergrande depremi: Borçlar ödenmedi, milyonlarca kişi etkilenebilir / Haberin Peşinde Urfa

Borç krizi içerisindeki Çinli gayrımekul devi Evergrande’nin ikinci ödemeyi kaçırmasının ardından yatırımcıların büyük kayıplarla karşı karşıya olduğu bildirilirken, ödemelerin aksaması piyasadaki endişeleri artırdı. Ayrıca şirketin batması halinde milyon…

Borç krizi içerisindeki Çinli gayrımekul devi Evergrande’nin ikinci ödemeyi kaçırmasının ardından yatırımcıların büyük kayıplarla karşı karşıya olduğu bildirilirken, ödemelerin aksaması piyasadaki endişeleri artırdı. Ayrıca şirketin batması halinde milyonlarca konut yatırımcısı olumsuz etkilenebilir.

Nakit darboğazındaki Çinli dev gayrimenkul geliştirme şirketi Evergrande Group’ta iki tahvil kuponu sahibi, şirketin iç piyasadaki yükümlülüklerini yerine getirmek için çabalıyor olsa da, dün vadesi dolan tahvil faizi kuponunun son ödeme tarihini kaçırdığını ve bir hafta içinde ikinci kez offshore borçlarını ödeyemediğini belirtti.

ÖDEMELERİ YAPAMADI

Borcu 305 milyar dolar olan şirket, geçen hafta Perşembe günü 83.5 milyon dolarlık kupon ödemesininin son tarihini kaçırdıktan sonra, dün Mart 2024 vadeli 47.5 milyon dolar değerinde kupon ödemesini de yapamadı.

Konuya yakın ve konunun hassasiyeti nedeniyle kimliğini açıklamak istemeyen bazı offshore yatırımcılar, dün faiz ödemelerinin yapılmadığını ve şirket tarafından kendileriyle iletişime geçilmediğini belirtti.

VARLIK YÖNETİM ŞİRKETİNE SATMAYI PLANLIYOR

Evergrande dün Shengjing Bank Co Ltd’de sahip olduğu 9,99 milyar yuan (1,5 milyar dolar) değerinde hissesini devlete ait bir varlık yönetimi şirketine satmayı planladığını açıklamıştı.

Çin’in GSYİH’sının yüzde 2’sine eşdeğer yükümlülükleri bulunan Evergrande, mali sıkıntılarının sektör geneline yayılabileceği ve etkilerinin dünyaya yansıyabileceği endişelerini artmıştı. Ancak endişeler, Çin merkez bankasının (PBoC)internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada konut piyasasındaki krizden etkilenen tüketicileri koruma sözü vermesiyle biraz da olsa yatıştı.

MİLYONLARCA KİŞİ ETKİLENEBİLİR

Evergrande’nin batması durumunda Çinli veya yabancı borç verenlerin dışında  konutlarının tamamlanmasını bekleyen 1,5 milyon alıcı olumsuz etkilenebilir. (REUTERS)

Çin’de Evergrande depremi: Borçlar ödenmedi, milyonlarca kişi etkilenebilir

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!