G-CV0ZL47F6D
USD32,21
EURO34,86
GBP40,57
BIST10.218,58
GR. ALTIN2.446,32
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Çin ve Avrupa uzmanları bilim, teknoloji ve insan haklarını ele aldılar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin ve Avrupa uzmanları bilim, teknoloji ve insan haklarını ele aldılar / Haberin Peşinde Urfa

Çin İnsan Hakları Araştırma Enstitüsü ve Avusturya-Çin Dostluk Derneği tarafından organize edilen “2022 Çin-Avrupa İnsan Hakları Semineri” 10 Mayıs’ta başarıyla düzenlendi.

Çin İnsan Hakları Araştırma Enstitüsü ve Avusturya-Çin Dostluk Derneği tarafından organize edilen “2022 Çin-Avrupa İnsan Hakları Semineri” 10 Mayıs’ta başarıyla düzenlendi.

Birleşmiş Millet İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Ofisi’nden temsilci, Çin, Avusturya, İngiltere, Almanya, Macaristan, İtalya, Yunanistan ve İspanya’dan gelen insan hakları alanındaki 100 uzman, çevrimiçi ve çevrimdışı olarak Çin’deki Wuhan kenti ve Avusturya’daki Viyana kentinde kurulan oturumlara katılarak bilim, teknoloji ve insan hakları konularını ele aldılar.

Huazhong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nden akademisyen Li Yuanyuan, ana teması “bilim, teknoloji ve insan hakları” olarak belirlenen seminerin açılışında yaptığı konuşmada, küreselleşme sürecinde birçok ortak sorunla karşılaşan insanlığın iletişim ve karşılıklı öğrenmeyle cevap bulabileceğini, teknolojinin sosyal fayda yaratma özelliğinin ortaya çıkarılması gerektiğine vurgu yaptı. 

 Çin İnsan Hakları Araştırma Enstitüsü Başkan Yardımcısı Xu Xianming, Çin’in bilimsel ve teknolojik inovasyonunun insan haklarının korunmasıyla dengeli bir şekilde gelişmesini ilerleterek bilim ve teknoloji alanındaki uluslararası işbirliğini aktif bir şekilde gerçekleştirdiğini, dolayısıyla bilim ve teknolojinin insanlığın kader ortaklığının inşasına daha büyük katkı sağlaması için çaba harcamakta olduğunu kaydetti.

Avusturya eski cumhurbaşkanı ve Avusturya-Çin Dostluk Derneği başkanı Heinz Fischer, insan haklarının dünya ortaklığı inşası için önemli bir ilke olduğuna işaret ederek uzmanlar arasındaki derinlemesine iletişimin insan hakları davasının ilerletilmesi için daha fazla anlayış ve işbirliği getireceğini vurguladı.

Uzmanlar, Çin ve Avrupa ülkelerinin insan hakları davasındaki yeni meydan okuma ve fırsatları karşılayarak küresel bilimsel ve teknolojik kalkınma ile insan hakları yönetişiminin birbirini tamamlayarak gelişmesini ilerletmek için aralarındaki işbirliği ve iletişimi güçlendirmesi gerektiğini belirttiler.

İlki 2015 yılında yapılan Çin-Avrupa İnsan Hakları Semineri, Çin ve Avrupa’nın insan hakları alanındaki iletişim ve işbirliğine ilişkin bir akademik platform olarak günümüze kadar toplam 7 dönem düzenlenmiştir.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Çin ve Avrupa uzmanları bilim, teknoloji ve insan haklarını ele aldılar

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!