G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Çin lideri Xi’den selle mücadele talimatı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin lideri Xi’den selle mücadele talimatı / Haberin Peşinde Urfa

Çin lideri Xi Jinping, selle mücadele çalışmaları için talimat verdi. Xi, sel felaketine maruz kalan ve kaybolan vatandaşların kurtarılması, can kaybının azami dereceye indirilmesi, zayıf noktalara özen gösterilerek tüm gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

Çin lideri Xi Jinping, selle mücadele çalışmaları için talimat verdi. Xi, sel felaketine maruz kalan ve kaybolan vatandaşların kurtarılması, can kaybının azami dereceye indirilmesi, zayıf noktalara özen gösterilerek tüm gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Genel Sekreteri, Çin Cumhurbaşkanı ve Çin Merkezi Askeri Komisyonu Başkanı Xi Jinping, halkın can ve mal güvenliğinin güvence altına alınması ve toplumsal istikrarın korunması gerektiğini vurguladı.

Doksuri Tayfunu’nun etkisi altında Çin’in kuzey kesimi ile Sarı Nehir ve Huaihe nehri havzalarında görülen aşırı şiddetli yağış, sel ve jeolojik felaketlere yol açtı, başkent Beijing ve Hebei eyaletinde can kaybı oldu. Beijing’de 11 kişi hayatını kaybetti.

Xi Jinping, yakınlarını kaybedenlerin uygun şekilde teselli edilmelerini isterken, felaketten etkilenen halkın yeniden yerleştirilmesi, ulaşım, haberleşme ve elektrik tesislerinin bir an önce onarılması, normal üretim ve yaşam düzenine olabildiğince erken dönülmesi gerektiğini belirtti.

Xi, temmuz ayının sonu ve ağustos ayının başının selle mücadele için kritik bir dönem olduğuna dikkat çekerek, yerel yönetim ve birimlerin konuya özen göstererek, gözetleme, devriye ve uyarı çalışmalarını iyi yürütmeleri, halkın can güvenliğini güvence altına almaları ve toplumsal istikrarı korumaları çağrısında bulundu.

Öte yandan, Çin Maliye Bakanlığı ve Acil Müdahale Bakanlığı, Beijing, Tianjin ve Hebei'deki selle mücadele çalışmalarına destek amacıyla bugün 110 milyon yuan acil yardım fonu aktardı.

 

Hibya Haber Ajansı

Çin lideri Xi’den selle mücadele talimatı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!