G-CV0ZL47F6D
USD32,26
EURO35,06
GBP40,87
BIST10.319,96
GR. ALTIN2.467,07
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Çin küresel biyogüvenlik yönetişimini daha da ilerletecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin küresel biyogüvenlik yönetişimini daha da ilerletecek / Haberin Peşinde Urfa

Çin’in evrensel güvenlik ve ortak kalkınmaya daha fazla katkıda bulunmayı amaçlayan küresel biyogüvenlik yönetişimini daha da ilerletmek için uluslararası toplumla çalışmaya devam edeceği bildirildi.

Çin’in evrensel güvenlik ve ortak kalkınmaya daha fazla katkıda bulunmayı amaçlayan küresel biyogüvenlik yönetişimini daha da ilerletmek için uluslararası toplumla çalışmaya devam edeceği bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mao Ning, 16 Aralık’ta Cenevre’de sona eren Biyolojik Silahlar Sözleşmesi Dokuzuncu Gözden Geçirme Konferansı’yla (BWC) ilgili olarak konferansın küresel biyogüvenlik durumu ve BWC’nin uygulanması konusunda kapsamlı bir inceleme yürüttüğünü belirtti. Sözcü dün yaptığı açıklamada ayrıca konferansta kabul edilen nihai sonuç belgesinin Sözleşme’nin etkinliğini daha da artırdığını, yasal olarak bağlayıcı önlemlerin formüle edilmesi gibi yollarla BWC’nin tam uyumunu teşvik ettiğini ve bir çalışma grubu kurulmasına karar verildiğini anlattı.

Sözcü Mao, bu konferans ve sonuçlarının, uluslararası toplumun ortak çıkarlarıyla uyumlu olan küresel biyogüvenlik yönetişiminde önemli ilerlemeye işaret ettiğini belirterek, Çin’in bunu memnuniyetle karşıladığını söyledi. Mao, Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in Küresel Güvenlik Girişimi’ni sunarken, Çin’in hem geleneksel hem de geleneksel olmayan alanlarda güvenliği korumaya bağlı kalması ve biyogüvenlik de dahil olmak üzere küresel zorluklar üzerinde birlikte çalışması gerektiğini vurguladığına işaret etti.

Mao, Çin’in BWC uyumluluğunu sağlamak, biyo-teknolojinin barışçıl kullanımını teşvik etmek ve biyo-teknolojiyi daha kapsayıcı hale getirmek için bir doğrulama mekanizması kurmayı önerdiğini ifade etti.

Sözcü, “bu öneriler, taraf devletler, özellikle gelişmekte olan ülkelerin ortak iradesini yansıtıyor” diye konuştu. Sözcü ayrıca, Çin’in önerisiyle hazırlanan ve bilim insanlarının davranış kuralları olarak kabul edilen Tianjin Biyogüvenlik Yönergeleri’nin geniş destek aldığını söyledi.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Çin küresel biyogüvenlik yönetişimini daha da ilerletecek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!