G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,02
GBP40,98
BIST10.739,57
GR. ALTIN2.515,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Çin devlet medyası: ABD’nin TikTok’a yaptığı haydutluk

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin devlet medyası: ABD’nin TikTok’a yaptığı haydutluk / Haberin Peşinde Urfa

ABD Başkanı Donald Trump’ın TikTok’un Çinli sahibini “Ya ABD’li şirketlere satın ya da yasaklarız” tehdidine Çin medyasından tepki geldi. Çin devletine ait medya kuruluşları, ABD yönetiminin politikasını “haydutluk”, “hırsızlık” ve “kap kaç” olarak nitelendirdi ve Çin’den misilleme gelebileceğini yazdı. ABD yönetimi TikTok’u casus bir yazılım olarak görüyor ve vatandaşların cep telefonlarında bulunan bilgiler dahil olmak üzere pek çok kişisel veriyi doğrudan Çin hükümetine ilettiğini savunuyor. 

ABD’nin video performans uygulaması TikTok’a yönelttiği “ABD operasyonlarını sat, yoksa yasaklarız” tehdidine Çin devlet medyasından sert tepki geldi. Çin’in resmi yayın organlarından China Daily, ABD’nin “kap kaç” taktiğiyle Tiktok’u ele geçirmeye çalıştığını öne sürerek “haydut devlet” ifadesini kullandı.

TikTok’un Microsoft’a potansiyel satışını ise “hırsızlık” olarak nitelendiren gazete, Çin’in bu adıma karşılık verebileceğini öne sürdü.

TRUMP 45 GÜN SÜRE VERDİ

ABD’li teknoloji devi Microsoft, Çin merkezli ByteDance şirketine ait video performans uygulaması TikTok’un ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda operasyonlarını satın alabileceklerini açıklamış, ABD Başkanı Donald Trump da satış için 45 günlük süre vermişti.

Çin’in bir başka resmi yayın organı Global Times’ın Genel Yayın Yönetmeni Hu Xijin, Twitter hesabından paylaştığı mesajda “Bu açık bir soygun. Dünya ve Tanrı izliyor, Başkan Trump Amerika’yı bir haydut devlete dönüştürüyor” ifadelerini kullandı.

ABD’de 80 milyon aylık aktif kullanıcısı olan TikTok, bir süredir hem Kongre’nin hem de yönetimin hedefindeydi. ABD’lilerin verilerini Çin devletine aktarmakla suçlanan TikTok, iddiaları reddediyordu.

Global Times, “TikTok’u yasaklamak Washington’ın korkaklığını gösteriyor” başlığını kullandı.

Gazete, Çinli şirketlerin teknoloji yarışında öne çıkmasının ABD elitlerine bir kriz duygusu getirdiğini ve bu nedenle Huawei ve TikTok gibi şirketlere karşı harekete geçtiklerini öne sürdü.

ABD yönetimi TikTok’u casus bir yazılım olarak görüyor ve vatandaşların cep telefonlarında bulunan bilgiler dahil olmak üzere pek çok kişisel veriyi doğrudan Çin hükümetine ilettiğini savunuyor.

Çin devlet medyası: ABD’nin TikTok’a yaptığı haydutluk

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!