G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Çin Devlet Başkanı Xi’den vatan sevgisi vurgusu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin Devlet Başkanı Xi’den vatan sevgisi vurgusu / Haberin Peşinde Urfa

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, babası Xi Zhongxun’a doğum gününü kutlamak için yazdığı bir mektupta “Çin halkı için canla başla çalışan birisin. Bu aynı zamanda tüm hayatımı insanlara hizmet etmeye adama konusunda bana ilham veriyor.” ifadesini kullandı.

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, babası Xi Zhongxun’a doğum gününü kutlamak için yazdığı bir mektupta “Çin halkı için canla başla çalışan birisin. Bu aynı zamanda tüm hayatımı insanlara hizmet etmeye adama konusunda bana ilham veriyor.” ifadesini kullandı.

Xi, “Babamdan birçok değerli ve asil özellikleri miras almayı umuyorum.” dedi. Bu özelliklerden biri de kalbindeki vatan sevgisidir.

“KÖYLÜNÜN OĞLUYUM”

Sıradan halktan gelen bir lider olan Xi Zhongxun, kendisinin köylünün oğlu olduğunu söyleyerek hep kendisini emekçilerden biri olarak gördü.

1946 yılında Çin’in Shaanxi eyaletinde bulunan Xi Zhongxun

Xi Zhongxun, 20 yaşını bile basmadan Çin’in kuzeybatısındaki Shaanxi eyaletinde devrim üssünün kuruluşuna katıldı.

Daha sonra devrim üssündeki Çin Komünist Partisi (ÇKP) üyeleri ve halk kitlesi arasında sıkı bağlardan sık sık bahseden Xi Zhongxun, “Halk kitlesinin desteği olmasaydı, sahip olduğumuz tüm bunlar da olmazdı.” dedi.

O zamanlarda Xi Zhongxun’un devrim üssündeki ofisi her gün halk kitlesiyle doluydu. Halk onu en iyi arkadaş olarak görüyordu.

Xi Zhongxun’un Shaanxi’deki devrim üssünde oturduğu yer

Köylülere beslediğin sade duyguları hep kalbinde tutan Xi Jinping, “Dedem de bir köylüydü, babam ise bir köylü olarak devrimci yoluna çıkmıştı, ben de yedi yıl süreyle bir köylü olarak çalışmıştım.” ifadesini kullandı.

Shaanxi’de eğitimli bir genç ve çiftçi olarak 2 bin 400’den fazla günde, Loess Platosu’ndaki insanlarla yedi, yaşadı ve çalıştı.

1969 yılında 16 yaşı bile olmayan Xi Jinping, kırsal kesimlere giden bir şehirli genç olarak Beijing’den Shaanxi eyaletinin Liangjiahe köyüne gitti. Orada köylü sıfatıyla geçirdiği 2 bin 400 günde Xi Jinping, bu sarı toprak yaylasındaki sakinlerle birlikte yaşayarak emekçi olarak çalışmıştı.

Xi Jinping, “Açık kaldığımda köylüler benim için yemek pişiriyordu; giysilerim kirli olunca köylüler bunları yıkıyordu; pantolonum yırtılınca köylüler benim için dikiyordu. Onlara bencilsizce bana yardım etti ve beni korudular, özellikle onların dürüstlük ve sadelik vasıfları beni etkiledi ve kalbimi aydınlattı.” dedi.

Liangjiahe’de geçirdiği zamanlarda Xi, sadece yerli halkla derin dostluğu kurmakla kalmayıp Çin’in kırsal kesimlerinin gerçek durumu, sıradan halkın mutluluğu ve sıkıntısı, Çin’in temel koşulları hakkında bilgiler edindi.

“XI, HALK KİTLESİNİ GERÇEKÇİ OLARAK KALBİNDE TUTUYOR”

Xi Jinping, Eylül 2021’de Shaanxi eyaletinin Yulin kentinde incelemelerde bulunurken babası Xi Zhongxun’un daha önce çalıştığı ve yaşadığı ÇKP’nin Suide ilçe komitesinin eski mekânını ziyaret etti.

Xi Jinping, 14 Eylül 2021’de ÇKP’nin Suide ilçe komitesinin eski mekanını ziyaret etti

Mekânın sergi salonunda “sıradan halkın tarafında istikrarlı bir şekilde oturmalıyız” diye yazılan bir satır son derece dikkat çekiciydi.

Xi Jinping, babası Xi Zhongxun’un söylediği bu sözü derin duygularla hatırlattı.

Xi Zhongxun, Guangdong eyaletinde yerli işletmelerin üretim ve reform durumunu inceledi

Xi Jinping’in siyaset kariyerine başlamasından sonra, babası Xi Zhongxun ona şu sözleri söylemişti: “Ne kadar büyük bir mevkide olursan ol, halka hizmet verme ve gerçekten halk açısından düşünme ilkesini unutmamalısın. Halkla sıkı iletişimde bulunmalı ve halka iyi davranmalısın.”

Xi Jinping, babasının adı geçen sözünü hep aklında tutuyor.

1980’li yılların başında Xi Jinping, Hebei eyaletinin Zhengding ilçesinde ÇKP ilçe komitesinin sekreterliğini üstlenmişti. O zamanlarda onunla birlikte çalışmış insanlar, “Xi Jinping hiç ofiste boş oturmuyordu” derlerdi.

1983 yılında ÇKP Zhengding ilçe komitesinin sekreterliğini üstlenen Xi Jinping, sokaklarda sıradan halkla sohbet etti

1988 yılında Fujian eyaletinin Ningde bölgesinde ÇKP yerel sekreterliği yapan Xi Jinping, bir gün Shouning ilçesindeki Xiadang adlı ücra bir dağlık kasabada incelemede bulunmak için sabah saat 7’den 12’ye kadar dağlar ve sulardan geçmişti. Yerel sakinler, Xi Jinping’in köyüne gelen en büyük mevkili bir yetkili olduğunu söylediler.

 “ÜLKE HALKTAN OLUŞUR VE ÜLKE İÇİN ÖNEMLİ OLAN TEK ŞEY HALKTIR”

Xi Jinping’in babası Xi Zhongxun, hayatında Çin devriminin, inşasının ve reformunun çeşitli tarihsel dönemlerini yaşadı. Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 50. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen töreni Tiananmen Kulesi’nden izleyen Xi Zhongxun, duygulu bir şekilde şunları söyledi: “Ülkenin halktan oluştuğu ve ülke için önemli olan tek şeyin halk olduğunu hiç unutmamalıyız. ”Xi Jinping “ülke halktan oluşur ve ülke için önemli olan tek şey halktır” ifadesine defalarca değinmişti.

30 Aralık 2012’de Xi Jinping, Hebei eyaletinin Fuping ilçesinin Longquanguan kasabasındaki Luotuowan köyünde sıkıntı çeken halk kitlesini ziyaret etti

ÇKP’in 18. Kongresinden bu yana Xi Jinping, ülkenin 14 aşırı yoksul bölgesine giderek 50’dan fazla kez incelemelerde bulundu ve gerçek anlamda yoksulluktan kurtarma sorumluluğunu kararlılıkla üstlendi.

Çin’in en fakir bölgelerinden biri olan Gansu eyaletinde incelemede bulunan Xi Jinping, bir köylünün evine girerek bir kepçe su içip tattı. Suyun tadı Xi’nin kaşlarının çatılmasına neden oldu. Bu sahne de çevresindeki herkesi etkiledi.

Ardından, Xi Jinping, özel olarak Gansu eyaletinin Weiyuan ilçesinde yürütülen su projesini incelerken ona eşitlik eden yerel yetkililere “Halkın yaşam koşullarının iyileştirilmesine öncelik verilmeli, bunun en önemlisi de su kalitesinin ıslahıdır.” dedi.

Xi Jinping, 25 Ekim 2017’de ÇKP 19. Merkez Komitesi’nin 1. Genel Toplantısında yaptığı konuşmada “Partimiz ve halkımız bize yüksek dereceli bir güven ve beklenti besleyerek tarihi sorumlulukları yükledi. Partinin esas gayesi, misyonu ve amacını her zaman akılda tutarak görevlerimizi yerine getirmeliyiz. Parti ve devlet için kendilerimizi adamalıyız. Orta halli refah toplumunun kapsamlı bir şekilde inşa edilmesi ve yeni dönemde Çin’e özgü sosyalizmde ulu zafer kazanılması için çaba harcamalıyız.” diye konuştu.

“Halka hizmet etmek için kendimi adamaya hazırım.” İşte bu Xi Jinping ve babasının ortak vatan sevgisidir.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Çin Devlet Başkanı Xi’den vatan sevgisi vurgusu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!