G-CV0ZL47F6D
USD32,21
EURO34,99
GBP41,09
BIST10.895,25
GR. ALTIN2.507,63
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Çin, daha güvenli bir dünya için uygulanabilir bir plan sundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin, daha güvenli bir dünya için uygulanabilir bir plan sundu / Haberin Peşinde Urfa

Çin hükümeti tarafından dün açıklanan Küresel Güvenlik İnisiyatifi Konsept Belgesi’nde Küresel Güvenlik İnisiyatifi’nin temel ilkeleri açıklanarak, 20 önemli iş birliği yönü belirlendi.

Küresel Güvenlik İnisiyatifi’nin yerine getirilmesi için ayrıntılı bir yol haritası ortaya konuldu.

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping tarafından Nisan 2022’de ileri sürülen Küresel Güvenlik İnisiyatifi, zıtlaşma yerine diyalog, ittifak yerine ortaklık, sıfır toplamlı oyun yerine kazan kazan ilişkisine dayanan yeni bir güvenlik yolunun izlenmesi çağrısında bulundu. Bu çağrı, 80’den fazla ülke ve örgütten destek aldı.

 Küresel Güvenlik İnisiyatifi, ortak, kapsamlı, iş birliğine dayalı ve sürdürülebilir güvenlik konseptinin izlenmesini, tüm ülkelerin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesini, BM Şartı’nın amacı ve ilkelerine bağlı kalınmasını, bütün ülkelerin güvenlikle ilgili meşru kaygılarına önem verilmesini, ülkeler arasındaki anlaşmazlıkların diyalog ve istişare gibi barışçıl yollarla çözülmesini, geleneksel ve geleneksel olmayan alanlardaki güvenliğin korunmasını vurguluyor. Tüm bu ilkeler, insanlığın ortak çıkarlarına odaklanarak inisiyatifin çekirdeğini oluşturdu.

Konsept Belgesi’nde belirlenen 20 iş birliği yönünün özünde, BM’nin güvenlik yönetişimindeki çekirdek rolüne destek verilmesi, sıcak sorunların diyalog yoluyla barışçıl çözümüne hız verilmesi, geleneksel ve geleneksel olmayan güvenlik meydan okumalarının etkili bir şekilde göğüslenmesi, küresel güvenlik yönetişim sistemi ve kabiliyet inşasının güçlendirilmesi yer alıyor.

Söz konusu uygulanabilir önlemler, daha fazla ülke ve örgütün inisiyatife katılmasını sağlayacağı gibi, güvenlik sorunlarının çözümü için daha fazla güç toplayacaktır.

Güvenlik bütün ülkelerin hakkıdır. Dünyanın daha güvenli bir yer haline getirilmesi için bütün ülkeler gereken sorumlulukları üstlenmeli.

Çin, tüm tarafların Küresel Güvenlik İnisiyatifi’ne ortaklaşa katılmasını, inisiyatifte belirlenen vizyon ve hedefleri gerçekleştirmek ve dünyaya daha fazla barış ve huzur getirmek için ortak çaba harcamasını bekliyor.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu-Ren Jie, CRI Haber Merkezi
Hibya Haber Ajansı

Çin, daha güvenli bir dünya için uygulanabilir bir plan sundu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!