G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Çikolatanın faydaları saymakla bitmiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1 Harvard’lı bilim insanları, 13 yıl süren ve çikolatanın kalp sağlığı üzerindeki etkilerini konu alan bir araştırma yaptıktan sonra “Kadınlar haftada 1 defa 30 gram çikolata yemeli” diye uyardı. Kadınlar için optimal çikolata tüketiminin haftada 1 kez 3…

1 Harvard’lı bilim insanları, 13 yıl süren ve çikolatanın kalp sağlığı üzerindeki etkilerini konu alan bir araştırma yaptıktan sonra “Kadınlar haftada 1 defa 30 gram çikolata yemeli” diye uyardı. Kadınlar için optimal çikolata tüketiminin haftada 1 kez 30 gram olduğunu söyleyen bilim insanları, bu durumun düzensiz kalp atışı görülme riskini yüzde 21 oranında azalttığını belirtti.

2 Yapılan araştırmada erkeklerde ise haftada 2 ilâ 6 kez aynı miktarda çikolata yemek hemen hemen aynı sonucu doğurarak düzensiz kalp atışı görülme riskini yüzde 23 oranında azaltıyor. Araştırmalarda, özellikle bitter çikolatanın koruyucu etkisinin daha yüksek olduğu da ortaya çıktı.

3 Acilen çikolata yeme ihtiyacı duyduğunuzda, aslında vücudunuzun istediği şey kakao olabilir. Bu noktada kakaonun çok faydalı bir besin olduğunu, ancak diğer yandan çikolatadaki yağların ve şekerlerin o kadar da sağlıklı olmadığını unutmamak gerekir. Bu özellikle sütlü veya beyaz çikolata ve krem çikolatalar için geçerli. Mümkün olduğunca saf olan ve yüksek miktarda kakao içeren (en az %70 oranında) çikolataları ve toz kakaoyu tercih etmelisiniz.

4 Ruh halinizi iyileştirmek için

Kakao, mutluluğa neden olan bir sinir sistemi sinyali gönderen bir nörotransmitter olan serotonin üretimini arttıran bir aminoasit olan triptofanı içerir. Kakao bu nedenle anksiyete, sinirlilik ve depresyon gibi durumlarda size iyi gelecektir. Bu gibi durumlarda çikolata yemek çok faydalı olacaktır.

5 Stresle başa çıkabilmek için

Kakao yeşil çaydan bile daha fazla antioksidan içerir. Stres vücudu okside ettiği için, kendinizi stresli hissettiğinizde kakao yemeniz faydalı olacaktır. Bu antioksidanlar aynı zamanda yaşlanmayı ve kalp-damar hastalıklarına ve kansere yakalanmayı da önler.

6 Rahatlamak için

Kakao sinir sistemini ve kasları besleyen bir mineral olan magnezyum açısından en zengin besinlerin başında gelir. Her gün bir miktar kakao tüketmek gerekir.

7 Kemikleri ve dişleri kuvvetlendirmek için

İçerdiği kalsiyum kemikleri ve dişleri kuvvetlendirir. Bu özelliğinden faydalanmak için şeker içermeyen kakao yemek önemlidir, çünkü beyaz şeker vücutta kalsiyum sindirimini zorlaştırır.

8 Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için

Kakao aynı zamanda C vitamini de içerir. Bu diyetinizde her gün bulunması gereken bir vitamindir çünkü bağışıklık sisteminizi güçlendirip sizi pek çok hastalığa karşı korur ve ayrıca kemiklerinizi, dişlerinizi ve cildinizi de besler. Üşüdüğünüzde veya soğuk algınlığınız olduğunda bir bardak sıcak çikolata gibisi yoktur.

9 Kendinizi yeniden canlandırmak için

Kendinizi özellikle yorgun veya stresli hissettiğinizde, kakao size ihtiyacınız olan enerjiyi sağlayacaktır.

Çikolatanın faydaları saymakla bitmiyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!