G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Çiftçinin borcu 72 kat arttı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çiftçinin borcu 72 kat arttı / Haberin Peşinde Urfa

18 yıllık AKP döneminde çiftçinin borcu 72 kat arttı, 2003’te 2.5 milyar TL olan çiftçi borcu, 180 milyar TL’yi buldu.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “İktidar maalesef Türkiye’yi yönetemiyor. 2003 yılında 2 milyon 800 bin olan çiftçi sayısı 700 bin kişi azalarak 2 milyon 100 bine düştü. Uygulanan politikalar sonucu Türkiye’de çiftçi iflas etti. Vatandaş kuru ekmeğe muhtaç edilirken yandaşlar devletten 3-5 maaş birden alıyor, devletin kesesinden milyonluk araçlara biniyor” dedi.

Çiftçinin ineğine, ahırına, traktörüne, tarlasına ve bahçesine icra gönderilerek hacizlerle çıkmaza sokulduğunu vurgulayan Ataş şöyle devam etti:

FAİZ ZULMÜ

“Çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatifi’ne borçları yapılandırılmaktadır. Ancak kredi borçlarında yüzde 11 olan faiz oranı yüzde 18, yüzde 5 olan faiz oranı ise yüzde 12 olmaktadır. Bu teklif borç batağındaki çiftçiye faiz zulmü dayatmasıdır. Üstelik çiftçilerin kamu ve özel bankalara olan 134 milyar lira tutarındaki borcu da yapılandırma kapsamında değildir.”

ÇİFTÇİ SAYISI HIZLA AZALIYOR

Borç batağından çıkamayan çiftçinin üretimden vazgeçtiğine vurgu yapan Ataş, “2003 yılında 2 milyon 800 bin olan çiftçi sayısı 700 bin azalarak 2 milyon 100 bine düşmüştür. İktidarın politikaları sonucunda Türkiye’de çiftçi iflas etmiştir. AKP iktidarında ülkemizde ne adalet ne de kalkınma kalmıştır” diye konuştu.

Çay üreticisi % 30 zam istiyor

Çay üreticileri, kilogram başına yaş çay taban fiyatının belirlenmesini beklemeye başladı. Çay Üreticileri Dayanışma Derneği (ÇAYUDAD) Başkanı Mustafa Mavi yaş çay taban fiyatının enflasyonun altına düşmemesi gerektiğini savundu. Mavi “Son 1 yılda gıda enflasyonu göz önüne alındığı zaman yüzde 30’luk bir zam yapılması gerekir. Bu yüzde 30 zammın desteklemeye de verilmesini bekliyoruz. Bu, 4 lira 45 kuruşa geliyor” dedi.

Ramazanın ilk haftası salatalığa % 100 zam

Ramazan ayının ilk haftasında zam şampiyonu salatalık oldu. Semt pazarlarında salatalığa yüzde 100 oranında zam geldi. Geçen hafta tezgahlarda 3,5 TL’den satılan salatalık, bu hafta 7 TL’den satışa sunuldu. Kayserili pazarcı Kadir Mağara, “En çok zamlanan ürün salatalık oldu. Pazarda işler durgun. İnsanların hiçbir şeye gücü yetmiyor. Alım gücü bitti. Ekonomi coronavirüsten çok daha kötü” dedi.

Çiftçinin borcu 72 kat arttı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!