G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Çiftçi parasını verdi ama suyu alamadı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çiftçi parasını verdi ama suyu alamadı / Haberin Peşinde Urfa

DSİ’nin yönettiği sulama birliği, iddialara göre parasını peşin aldığı halde çiftçinin suyunu vermedi. Sulanamayan mısır zayıf düştü, koçanlar parmak boyunu geçmedi. Tarlalarda rekolte 10’da bire geriledi, ürününü kaybeden çiftçi isyan etti. CHP Milletvekili Teoman Sancar, savcıları göreve davet etti. 

Denizli’de Devlet Su İşleri’nin (DSİ) yönettiği sulama birliği, iddialara göre parasını peşin alıp çiftçinin suyunu vermedi. Sulanamayan mısır tarlalarında rekolte 10’da bire geriledi. İsabey’e giderek mağdur köylülerin sorunlarını dinleyen CHP Milletvekili Teoman Sancar, yapılanın suç olduğunu belirterek, “Devlet çiftçiyi dolandırdı. Savcıları göreve davet ediyorum” diye konuştu.

ARTIK FAYDASI YOK

Denizli’de Çal’a bağlı İsabey, Denizler, Mahmutgazi ve Yazır köyleri ile Baklan Ovası’nın bir kısmında toplam 55 bin dekar ekili tarla bu yıl ikinci ve üçüncü sularını alamadı. Bölgeye su veren ve DSİ tarafından yönetilen Toprak Sulama Birliği, 900’ün üzerinde çiftçi ailesinden mart ayında peşin aldığı sulama parasını geçmişten gelen elektrik borçlarını ödemede kullandı. Ayçiçeğinin yanı sıra yemlik mısır, yonca ve benzer ürünler eken köylüler ürünlerinin büyük bölümünü kaybetti.

Yoğunlukla mısır ekili alanlarda sulama olmadığı için ürünlerin zayıfladıkları görüldü. Rüzgarda yan yatan ve kırılan tarlalarda mısır koçanlarının boyu 10 santimi geçmedi. Çiftçi ürünlerde büyük rekolte kaybı yaşadığını söylerken İsabey Muhtarı Deniz Arıkan, “Bazı tarlalarda ürün onda bire düştü. Biçerin ücretini bile karşılayamaz” dedi. Sulama birliğinin dekar başına saatlik 50 ile 70 lira aldığını söyleyen Arıkan, “Bu insanlar yokluğa rağmen bulup buluşturup suyun parasını ödediler. Yapılan resmen dolandırıcılık. Ne paramızı iade ettiler, ne zararımızın karşılanacağına dair bir şey söylediler” ifadelerini kullandı. Bu yıl ürünlerin hasat zamanının geldiğini söyleyen Arıkan, “Su verilse bile artık bir faydası yok. DSİ hepimizle sözleşme yaptı ama hizmet vermedi. Bu yıl yine sözleşmeler yapılacak. Yine para alıp su vermeyeceklerse hiç ekim yapmayalım” diye konuştu.

Çiftçi parasını verdi ama suyu alamadı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!