G-CV0ZL47F6D
USD32,59
EURO34,82
GBP40,45
BIST9.645,02
GR. ALTIN2.412,43
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

CHP’li Karaca: Kapatılan hastanelerin yeniden açılması için tek adım bile atılmadı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

CHP’li Karaca: Kapatılan hastanelerin yeniden açılması için tek adım bile atılmadı / Haberin Peşinde Urfa

CHP Bursa il Başkanı İsmet Karaca, hasta garantili olarak hizmete açılıp milyonlarla para akıtılan Şehir Hastanesi’nin ayakta kalabilmesi için kapatılan şehir içindeki kamu hastanelerinin yeniden açılması talebini bir kez daha yineledi. Önceliği elden ödeme olan bayanlar da tek tercih sebebi beyler için.

CHP Bursa il Başkanı İsmet Karaca, “Covid-19 salgını nedeniyle Bursa’daki hastanelerde yer kalmadığı sıklıkla dile getiriliyor. Neredeyse bir yıldır tekrarlıyoruz; şehir içindeki kamu hastaneleri hiç kapatılmamış olsa ya da kapatılan kamu hastanelerinin yeniden açılması için gereken adımlar ivedilikle atılsa, Bursa’da bu sıkışıklık yaşanmayacaktı” dedi.

Bursa’ya 18 km mesafede yapılan ve Bursalıların sağlık hizmetlerine erişimini zorlaştıran Şehir Hastanesi’nin açıldığı gün kapatılan şehir içindeki Bursa Devlet Hastanesi, Zübeyde Hanım Doğumevi ve Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin yeniden hizmete açılması talebiyle konuyu defalarca gündeme getiren CHP’li Karaca, bir ay önce Bursa’ya gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yerel basını salona bile sokmadan kaçak-göçek yaptığı basın açıklamasında ‘Bursa Devlet Hastanesi’nin pandemi sonrası renovasyonunu yaparak, sağlık hizmet sunumuna devam etmesini sağlayacağız. Bu tesisler üzerinden hiçbir spekülasyona izin vermeyelim’ şeklinde sözler sarf ettiğini hatırlattı.

“BURSALILAR SAĞLIK ERİŞİMİNDE ZORLUK YAŞIYOR”

“Bursalılar sağlık hizmetlerine erişimde zorluk yaşıyor” diyen İsmet Karaca, “Şehir içindeki kamu hastaneleri kapatıldı. Hâlbuki AKP’nin hekim milletvekili Bursa Devlet Hastanesi için asla kapanmayacak diyordu, tek kalemde kapatıldı, gık bile diyemedi. Devlet Hastanesi’nin açılması talebimiz pandemi dönemi geçici hizmeti için değil, Bursa Devlet Hastenesi tüm üniteleriyle yeniden açılmalıdır diyoruz. AKP’nin hekim milletvekili nezaket sınırlarını aşıyor ve diyor ki, ‘Zaten bir ay sonra ihale edilecek Devlet hastanesi’ni gündeme getiren CHP’lilerde zekavet sorunu var’, aradan 6 ay geçti. Zekavet sorununun CHP’de değil, iktidardaki bu zihniyette olduğu da net bir şekilde bir kez daha ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

“AOS DEVLET HASTANESİ DE BİR AN ÖNCE TAMAMLANMALIDIR”

Bursalıların sağlık hizmetlerine şehir içindeki kamu hastanelerinde erişiminin sağlanması için Bursa Devlet Hastanesi, Zübeyde Hanım Doğumevi ve Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin tüm birimleriyle yeniden faaliyete açılması talebini tekrarlayan Karaca, ayrıca yapımı ödeneksizlik nedeniyle yarım kalan Acemler’deki Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesinin de biran önce tamamlanmasını talep etti.

“ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ”

Hastanenin bir an önce açılarak Bursalıların rahatlatılması gerektiğini ifade eden CHP’li Karaca sözlerini şöyle tamamladı:

“Soruyoruz, Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’ne neden ödenek ayrılmıyor, neden tamamlanamıyor? İhalesi yapıldı, ödenek sorunu yok diyorlar. Sağlık Bakanı da bu cümleleri söyledi, üzerine 1 ay daha geçti. Hareket yok. Yaprak kımıldamıyor. AOS Devlet Hastanesi inşaatı çürümeye terk edilmiş durumda” diye konuştu.

CHP’li Karaca: Kapatılan hastanelerin yeniden açılması için tek adım bile atılmadı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!