G-CV0ZL47F6D
USD32,29
EURO34,79
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.395,70
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

CHP’li Çetin: “Başını örtenin de açanın da güvencesi biziz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’li Çetin: “Başını örtenin de açanın da güvencesi biziz” / Haberin Peşinde Urfa

SAKARYA-27.01.2023-HİBYA- Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Adapazarı İlçe Başkanı Füsun Çetin, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çetin, Anayasa’nın 24. ve 41. maddelerinde değişiklik yapılmasını öngören teklifin ayrımcı ve nefret suçu içerdiğini ileri sürerek, “Eşitliğe ve laikliğe tamamen aykırı bir teklif olarak önümüzde duruyor. Bu, haklar ve özgürlükler bakımından delik deşik hale getirilmiş Anayasa içinde yeni bir delik açma hamlesidir. Hukuki de meşru da değildir.” dedi.

Başörtüsü tartışmalarına dair değerlendirmelerde bulunan Çetin,  “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın derdinin başörtüsü meselesini çözmek olmadığı, konuyu sürekli siyasi istismar aracı olarak gündemde tutmak olduğu bu teklife karşı derhal reaksiyon göstermesi ile ortaya çıktı.” diye konuştu.

Çetin, anayasada iki madde için hazırlanan değişiklik önerisi hakkında, “Toplumda söz konusu değişikliklere ihtiyaç olmamasına, bu şekilde bir talep ve istek dile getirilmemesine rağmen tamamen siyasal iktidarın ihtiyaç ve çıkarları için bir dayatma olarak toplumun önüne kondu.” ifadelerini kullandı.

Esası güvence altın olmayan hiçbir hakkın istisna cümlelerle garanti altına alınamayacağını söyleyen Çetin, şunları kaydetti:

“AK Parti iktidarı, bir dini inancın gerektirdiği biçimde örtünmeyen ve giyinmeyen kadınları Anayasal korumadan mahrum bırakmak isteyen teklifini istediği kadar ‘özgürlük’ kisvesine büründürmek istesin; biliyoruz ki kimsenin kıyafetleri nedeniyle ayrımcılığa uğramamasının garantisi, inanan ve inanmayan herkesin özgür yaşamasının, kaygı duymamasının en önemli güvencesi gerçek bir laikliktir.”

Çetin, “Bu işi ne kadar istismar etmek isterlerse istesinler başarılı olamayacaklar” diyerek, “Kanun teklifimizi kabul etmeseler de Anayasa Komisyonu’nda verdiğimiz değişiklik önerisine ‘hayır’ demiş olsalar da hiç kimse korkmasın. Herkesin hak ve özgürlüklerinin güvencesi Cumhuriyet Halk Parti’sidir. Başını örtenin de açanın da güvencesi biziz.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı

CHP’li Çetin: “Başını örtenin de açanın da güvencesi biziz”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!