G-CV0ZL47F6D
USD32,21
EURO34,74
GBP40,38
BIST10.204,89
GR. ALTIN2.431,79
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

CHP’li Ardal: “Çocuk istismarı suçtur”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’li Ardal: “Çocuk istismarı suçtur” / Haberin Peşinde Urfa

RİZE-08.12.2022-HİBYA-CHP Rize İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Ardal, çocukların erken yaşta evlendirilmesinin suç olduğunu söyledi.

CHP Rize İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Ardal, çocuk istismarı konusunda açıklamalarda bulundu.

“Çocuklar bugünümüz ve geleceğimizdir” diyen Ardal, AK Parti, zihniyeti bugünümüzü ve geleceğimizi karanlığa gömmek istiyor. Aynı zamanda çocuklara ve kadınlara yönelik şiddet biçimlerinden biridir ve çocukların eğitimini, sağlığını, sosyal, psikolojik ve kültürel gelişimlerini engeller. Çocukların özgürlüklerini kısıtlar. AK Parti zihniyeti istismar vakalarının önünü açan politikalarını ilmek ilmek ördü. 4+4+4 eğitim sistemine geçilerek kız çocuklarının erken yaşta ve zorla evlendirilmelerinin önü açıldı.” ifadelerini kullandı.

Ardal, Türkiye’de çocukları istismar edenlerin cezasızlıkla ödüllendirildiğini öne sürerek, “Kadını ikinci cinsiyet olarak gören zihniyet, çocuk istismarında “rızadan” bahsetti.  Çocuğa yönelik cinsel istismar ile ilgili af ve istismar eden kişi ile evlilik için yasal düzenlemeleri ısıtıp ısıtıp önümüze getiriyor.” dedi.

Türkiye’de milyonlarca çocuğun yasal haklarından mahrum bırakıldığını söyleyen Ardal, “Yasal olarak çocuk evliliklerini meşru kılmak için her fırsatta adım atmaya çalışan AK Parti iktidarı, muhalefetin ve kadın örgütlerinin direnişi nedeniyle bu sapkın kanunu yasallaştıramıyor. Ama kendisine yakın çevrelerde yaşanan istismarların üzerini örtüyor. Çocukların istismarcıları tarafından her gün istismar edilmesine göz yumuyor.” diye konuştu.

Ardal, yaşanan olaylara sessiz kalmadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Çocuk istismarını meşrulaştırmaya çalışan, laik ve demokratik bir ülke olduğumuz gerçeğini yok saymaya çalışan zihniyetin karşısında dimdik durduk, duracağız. Çocuk istismarı suçtur. Çocuklarımızı AK Parti zihniyetinin karanlığına teslim etmeyeceğiz. İktidarımızda, çocuk istismarı ve kadına yönelik şiddetle ilgili özel mahkemeler kuracağız. Çocuğun rızasından bahsedeni bakanlıkla ödüllendiren, ‘bir defadan bir şey çıkmaz’ diyen, istismara uğrayan çocukları delil yetersizliği nedeniyle bir kez daha istismara uğratarak delil toplamaya zorlayan bu zihniyeti ilk seçimlerde sandığa gömeceğiz. Geliyor gelmekte olan.”

Hibya Haber Ajansı

CHP’li Ardal: “Çocuk istismarı suçtur”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!