G-CV0ZL47F6D
USD32,27
EURO34,71
GBP40,35
BIST10.336,50
GR. ALTIN2.401,69
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

CHP’den fındık fiyatlarına tepki geldi, MHP memnun

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’den fındık fiyatlarına tepki geldi, MHP memnun / Haberin Peşinde Urfa

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fındık fiyatını 22,5 TL olarak açıkladı. Rekolte tartışmasından sonra açıklanan fındık fiyatı da tartışma konusu oldu. CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, “İhanet. Yazıklar olsun” derken MHP’den ihracı istenen Cemal Enginyurt ise, açıklanan fiyatın fındık üreticisinin yüzünü güldüreceğini belirtti. 

Fındıkta yaşanan rekolte tartışmasından sonra şimdi de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 22,5 liralık fiyat tartışma konusu oldu. En az 24 lira fiyat bekleyen üreticiler 22,5 liranın da iyi bir rakam olduğuna dikkat çekerken, fiyatın hasattan önce açıklanmasının sevindirici olduğunu dile getirdi. Ancak CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel açıklanan rakama sert tepki gösterdi.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel / Fotoğraf: İHA

İHANET, YAZIKLAR OLSUN

Millletvekili Adıgüzel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanının açıkladığı fiyatı ihanet olarak değerlendirdi. Adıgüzel açıklamasında, “İhanet. Yazıklar olsun. Bu sene de 22’den alın seneye de 30’a satarsınız. Alayınız uluslararası sermayenin taşeronusunuz. 26 TL’den giden fındığa 22 TL vermek nasıl bir vicdanın, nasıl bir yurt sevgisinin tezahürüdür. Bu fiyat taban fiyat değil, tavan fiyattır. Siz de bu milletin başına yönetici değil, uluslararası kartelin kapitülasyon komiserlerisiniz” ifadelerini kullandı.

ENGİNYURT: ÜRETİCİNİN YÜZÜ GÜLECEK

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile girdiği rekolte tartışması sonucunda söylediği sözler nedeniyle partisinden kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilen MHP Milletvekili Cemal Enginyurt ise sosyal medya hesabından bir video yayınlayarak açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fındık üreticisini ezdirmediğini dile getiren Enginyurt, “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan fındık pahalı olursa Avrupalı fındık almaz diyenlere inat, bilmem ne firması olmasa fındık yerlerde sürünür diyenlere inat bu akşam üreticinin fındığına sahip çıkmış, TMO’nun fındık alacağını ilan etmiş, 22,5 lira fiyat vererek üreticinin yüzünü güldürmüştür. Allah razı olsun. Bu milleti kimseye yedirmemiştir. Milletin adamı milletine sahip çıkmıştır. Üreticiye sahip çıkmıştır” diyerek defalarca teşekkür etti.

CHP’den fındık fiyatlarına tepki geldi, MHP memnun

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!