G-CV0ZL47F6D
USD32,26
EURO34,76
GBP40,51
BIST10.159,85
GR. ALTIN2.400,86
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Cepteki şubeyi sevdik

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cepteki şubeyi sevdik / Haberin Peşinde Urfa

Dijitalleşme ile bankacılık sektörünün birçok hizmeti mobil uygulamalardan kısa sürelerde gerçekleştiriliyor. Banka müşterilerinin alışkanlıkları da bu noktaya doğru kayıyor. Türkiye yüzde 83’lük mobil bankacılık kullanımıyla dünyada üçüncü sırada yer alıyor.

Bankacılık sektöründe dijital çözümlerin payı her geçen yıl artarken, akıllı telefonlar üzerinden hayatımıza giren mobil bankacılık çözümleri, artık başlı başına bir hizmet alanına dönüştü. Pek çok işlemin kısa süre içerisinde yapılabildiği mobil platformlarda, verilen hizmetlerin sayısı da günden güne artıyor. Mobil banka uygulamaları sayesinde müşteriler şubeye gitmeden her türlü işlemi gerçekleştirilebiliyor. Son birkaç yılda mobil ticaret önemli ölçüde hızlandı. Bunun izlerini dijital bankacılıkta da görmek mümkün.

TÜRKİYE MOBİL BANKACILIKTA DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ

Ülkemizde her 10 dijital banka müşterisinden 8’i mobil uygulama kullanıyor. Türkiye yüzde 83 mobil uygulama kullanımı ile dünya sıralamasında Brezilya ve Kolombiya’nın ardından üçüncü sırada yer alıyor. Hızlı ödeme sistemlerinin de mobil c.zlarla eşleştirildiği günümüzde artık pek çok ödeme işlemi mobil uygulamalar üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Mobil bankacılık uygulamalarının gelişmesiyle, bankacılık sektörünün bu dijital dönüşümden en çok faydalanan sektör haline geldiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Türkiye Bankalar Birliği’nin(TBB) 2021 2’nci çeyrek mobil bankacılık istatistikleri de bu tezi doğruluyor.

106 MİLYON KULLANICIYA ULAŞTI

Açıklanan resmi rakamlara göre mobil bankacılık yapmak üzere sistemde kayıtlı olan ve en az bir kez giriş işlemi yapmış toplam müşteri sayısı Haziran 2021 itibariyle 106 milyon 834 bin kişiye ulaştı. Bunların 67 milyon 819 bin kişisi (yüzde 63’ü) Nisan-Haziran 2021 dönemi içerisinde en az bir kez giriş işlemi yaparken, son bir yıl içerisinde en az bir kez giriş işlemi yapmış mobil bankacılık müşteri sayısı ise 79 milyon 745 bin kişiyi buldu. Toplam (bireysel ve kurumsal) aktif müşteri sayısında da bir önceki döneme göre 2 milyon 474 bin kişi, bir önceki yıla göre ise 9 milyon 713 bin kişi artış yaşandı.

Üç ayda hacmi 3 trilyonu aştı

Bu yılın ikinci çeyreğini kapsayan nisan-haziran arası dönemde mobil bankacılık üzerinden yapılan finansal işlemlerin toplam adedi 994 milyon, tutarı ise 3 trilyon 14 milyar TL olarak gerçekleşti. Aynı dönemde EFT, havale ve döviz transferi işlemlerini kapsayan para transferleri, finansal işlem hacminin yüzde 60’ını, yatırım işlemleri ise yüzde 28’ini oluşturdu. Nisan-Haziran 2021 döneminde mobil bankacılık kanalıyla kullandırılan anlık kredilerin adedi 2 milyon 17 bin, hacmi ise 40,2 milyar TL oldu.

MOBİL BANKACILIK,Türkiye,Brezilya,Kolombiya,EFT


Cepteki şubeyi sevdik

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!