G-CV0ZL47F6D
USD32,48
EURO34,92
GBP40,82
BIST9.794,50
GR. ALTIN2.433,37
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Çene Törpüleme

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çene Törpüleme / Haberin Peşinde Urfa

Kulak Burun Boğaz Rahatsızlıkları için bilgi mi arıyorsunuz? Çene Törpüleme makalesine göz atın ve Kulak Burun Boğaz Rahatsızlıkları hakkında daha fazla bilgi edinin 

Çene cerrahisinde yaşanan gelişmeler pek çok yeni süreci beraberinde getirmiştir. Çene estetiği konusunda uygulanan yöntemlerden olan çene ucu estetiği ve çene törpüleme gibi alternatifler, her bireyin yüz yapısına uygun bir şekilde yapılmaktadır. Çene törpülemede ilk olarak hastanın çene ve yüz yapısı incelenir. Daha sonra çenenin uzunluğu belirli bir sınırın altındaysa çene törpüleme uygulamasına başvurulur. Ancak belirlenen sınırın üstünde olan çenelere estetik tedavi uygulanmaması önemlidir.

Çene Törpüleme Estetiği Öncesi

Öncelikle bu uygulama, fazla uzun olmayan çeneleri daha güzel ve küçük bir görünüme kavuşturmak amacıyla gerçekleştirilir. Ayrıca genel cerrahi gerektiren operasyonlar kapsamındadır. Hastanın işlemden sonra aylık olarak kontrole gitmesi ve beslenmesine dikkat etmesi şattır. Çene törpülemeye alternatif olarak tercih edilebilen çene ucu estetiğine ise basık çene yapısına sahip olan bireyler başvurur.

Tedavi sürecinde alt ve üst çene ayrı ayrı incelenir. Üst çene estetiği yapılacaksa hastanın röntgeni çekilir ve diş konumları düzeltilir. Gerekli hazırlıkların tamamlanmasından sonra da operasyona başlanır. Alt çene estetiğinde de aynı süreçler geçerlidir. Uzman estetik cerrahı tüm incelemelerin ardından operasyon sürecini başlatır.

Tedaviden önce hastanın kan sulandırıcı gıda ve ilaçları en az 10 gün öncesinden tüketmemesi gerekir. Buna ek olarak sigara kullanan hastalar da işlemden önceki 2 ya da 3 hafta öncesinden sigarayı bırakmalıdır. Yüz estetiği ile beraber çene estetiği tercih edilecek ise estetik cerrah ile daha kapsamlı bir görüşme gerçekleştirilecektir.

Çene Törpüleme Estetiği Nasıl Yapılır?

Hastaya genel anestezi verilerek başlatılan çene törpüleme estetiği, çene ucunun özel medikal aletlerle törpülenme işlemidir. Yaklaşık 2 saate kadar devam eden bu uygulama ağzın içinden yapılacak ise herhangi bir ameliyat izi kalmaz. Ancak dış kısımdan yapılacak törpüleme ameliyatında belirli bir süre ameliyat izi kalacaktır. Ameliyat izinin iyileşme döneminde kendiliğinden kaybolacağı da unutulmamalıdır. Çenenin yüz bölgesiyle orantılı olması için yapılan bu işlemde çene kısaltma tekniklerinden de faydalanılır.  

Çene Törpüleme Estetiğinden Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

İşlemden sonra çene ucunda morluk ve şişlik yaşanabilir. Ancak bu durumlar bir süre sonra kendiliğinde düzelir. Ameliyat sonrasında yaşanacak ağrılar da doktorun reçete edeceği ilaçlarla kontrol altına alınabilmektedir. Ameliyattan sonra hastalar 1 hafta dinlendikten sonra iş hayatına geri dönebilir. Çene törpüleme estetiğinden sonraki tam iyileşme süreci 1 ile 3 hafta arasındadır. Ayrıca hastanede de 1 ile 3 gün istirahat önerilebilir.

Çene Törpüleme

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!