G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,83
GBP40,61
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.402,06
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Cemal Kaşıkçı’nın öldürüldüğü yerin görüntüleri basınla paylaşıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evlilik işlemleri için 2 Ekim 2018’de girdiği Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğunda katledilen Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürüldüğü yerin görüntüleri basınla paylaşıldı.

Kayıtlarda, Suudi Arabistan’dan gelen 15 kişilik infaz timi tarafından katledilen Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürüldüğü yerde, olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışmalar görülüyor.

Cemal Kaşıkçı’nın akıbeti belli oldu! Parçalara ayırmışlar!

Olayın ardından temizlik ekibinin etrafı temizlemesine rağmen polis ekiplerinin luminol incelemelerinde bazı izlerin kaldığı da görüntülere yansıdı.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi yetkililer tarafından katledilmesinin üstünden iki yıl geçti. Suudi yetkililer tarafından katledilmesiyle ilgili görülen dava dosyasında, Kaşıkçı’nın 2 Ekim günü Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda yaşananlarla ilgili Birleşmiş Milletler raportörü Agnes Callamard’ın soruşturma birimlerinden dinlediği ses kayıtlarına ilişkin ifadelerin geçtiği ortaya çıktı.

“İLK KEZ YERDE KESİYORUM”

Yeni Şafak‘tan Mustafa Sait Özkan‘ın haberine göre 2 Ekim günü sabah saat 10.00-11.00 arasında 15 Suudi yetkili iki gruba ayrıldı. Bunlardan beşi başkonsolosun konutuna giderken geri kalan 10 kişi konsolosluğa gitti.

Saat 13.02’de konsolosluk içerisinde Cemal Kaşıkçı’nın gelmesinden dakikalar önce Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın koruması Mahir Abdülaziz Mutreb ve Adli Tıp Uzmanı Dr. Salah Muhammed Al Tubaigy arasında geçen konuşmada Mutreb, “Gövdeyi bir torbaya koymak mümkün müdür?” diye sordu.

Tubaigy ise “Hayır çok ağır” şeklinde yanıt verdi. Tubaigy konuşmanın devamında “Kolay olacak. Eklemler ayrılmış olacak. Sorun yok. Bedeni ağır, ilk kez yerde kesiyorum. Eğer plastik torbalar alır ve parçalara ayırırsak iş bitmiş olacak. Her birini saracağız deri torbalara” şeklinde devam etti.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı depophotos_16141006.jpg
Cemil Kaşıkçı’nın Konsolosluğa girişi.

“KURBANLIK GELDİ Mİ?”

Tubaigy konuşmanın devamında endişesini dile getirerek “Amirim ne yaptığımı bilmiyor. Beni koruyacak kimse yok” derken Mutreb, Kaşıkçı’yı kastederek ‘kurbanlık hayvanın’ gelip gelmediğini sordu. Cemal Kaşıkçı saat 13.15’te Hatice Cengiz’e telefonlarını bırakarak konsolosluğa tek başına girdi. İstihbarat raporlarına göre Kaşıkçı’nın konsolosluğa girdikten sonra 10 dakika içinde ölmüş olabileceği değerlendirmesi ek klasörlerde yer aldı.

Dr. Salah Muhammed Al Tubaigy

“GERİ DÖNÜP DÖNMEYECEĞİ SORULDU”

Ses kayıtlarına göre Cemal Kaşıkçı ilk olarak konsolosluğun ikinci katında bulunan başkonsolosun ofisine davet edildi. Ses kayıtlarına göre kendisiyle yapılan konuşmada ilk olarak Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan’a geri dönüp dönmeyeceğine odaklanıldı. Kaşıkçı ise bu konuşmaya gelecekte dönmek istediğini söyleyerek cevap verdi.

“SİZİ GÖTÜRMEK ZORUNDAYIZ”

Belgelere göre Cemal Kaşıkçı’ya “Sizi geri götürmek zorundayız. Interpol’den gelen emir var. Interpol geri gönderilmemizi talep etti. Sizi almaya geliyoruz” dedi. Kaşıkçı ise, “Benimle ilgili bir dava yok. Dışarıda bazı insanlara haber verdim. Beni bekliyorlar. Bir şoför beni bekliyor” diye yanıt verdi. Ses kayıtlarına göre bir Suudi yetkili Kaşıkçı’ya “Kısa keselim” dedi.

“SONUNDA NE OLACAĞINI BİLİYORSUNUZ”

Saat 13.22’de Mutreb, Kaşıkçı’ya telefonları olup olmadığını sordu.

– Kaşıkçı: İki telefon.

– Mutreb: Hangi marka?

– Kaşıkçı: Apple marka telefonlar.

– Mutreb: Oğlunuza bir mesaj gönderin.

– Kaşıkçı: Hangi oğlum? Oğluma ne söylemeliyim?

– Mutreb: Bir mesaj yazacaksınız. Haydi prova edelim, bize gösterin.

“BANA İLAÇ MI VERECEKSİNİZ?”

– Kaşıkçı: Ne söylemeliyim? Yakında görüşürüz mü? Kaçırılma diyemem.

– Mutreb: Kısa kesin. Ceketinizi çıkarın.

– Kaşıkçı: Bir büyükelçilikte böyle bir şey nasıl olabilir? Hiçbir şey yazmayacağım.

– Mutreb: Yazın Cemal Bey. Acele edin. Siz bize yardım edin ki biz de size yardım edelim çünkü sonunda sizi Suudi Arabistan’a geri götüreceğiz ve eğer bize yardım etmezseniz sonunda ne olacağını biliyorsunuz; bu mesele iyi bir şekilde sonuçlansın.

– Kaşıkçı: Burada bir havlu var. Bana ilaç mı vereceksiniz?

– Mutreb: Sizi uyutacağız.

“İTMEYE DEVAM ET”

Dava dosyasına giren belgelere göre bu aşamadan sonra ses kayıtlarında boğuşma sesleri ve boğuşma sırasında “Uyudu mu?”, “Kafasını kaldırıyor”“İtmeye devam et”“Buraya it, elini çekme, it” ifadeleri geçiyor.

Geri kalan ses kayıtlarında ise hareket ve derin nefes alıp verme sesleri duyulurken aynı zamanda plastik örtü sarma sesi de duyuluyor. Raporda Türk istihbaratının bu seslerin Cemal Kaşıkçı’nın ölümünün ardından cesedi parçalara ayırırken geldiği sonucuna vardığı ifadeleri geçiyor. Yine aynı şekilde saat 13.39’da bir testere sesinin tespit edildiği de ifade ediliyor.

Cemal Kaşıkçı’nın öldürüldüğü yerin görüntüleri basınla paylaşıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!