G-CV0ZL47F6D
USD32,31
EURO34,78
GBP40,49
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.386,42
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Canon, Dünya Fotoğrafçılık Günü’nü kutluyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Canon, Dünya Fotoğrafçılık Günü’nü kutluyor / Haberin Peşinde Urfa

Canon, yalnızca fotoğrafı çekmekle kalmayıp aynı zamanda onu yaşayan, fotoğrafa tutkuyla bağlanan, hikaye anlatıcılığı misyonuyla fotoğrafın duygusunu ve hikayesini kitlelerle buluşturan ve fotoğrafçılığı adeta hayat ideolojisi olarak benimseyen bütün fotoğrafçılara teşekkürlerini sunuyor; tüm fotoğraf severlerin 19 Ağustos Dünya Fotoğrafçılık Günü’nü kutluyor.

Hayatta geçirdiğimiz her an kıymetli. Geri getiremeyeceğimiz o anlara dilediğimizde bakabilmemizi sağlayan, tarihin adeta kaydını tutan fotoğraflar ise en değerli armağan. Çekimi 8 saat süren ilk fotoğraftan deklanşöre her basışımızla saniyeye birçok kare sığdırabildiğimiz teknolojilere doğru evrilen fotoğrafçılık, geçen her dakika değişiyor ve gelişiyor.  

 Yapılan araştırmalara göre her geçen yıl artış gösteren bu rakamın 2030 yılında 2.3 trilyona ulaşması bekleniyor. 

Fotoğraf çekmek kadar, çekilen fotoğrafların hikayesine ortak olabilmek, fotoğrafı çeken kişinin duygularını paylaşabilmek ise paha biçilemez bir değer oluyor. Fotoğrafçılık; güzel bir manzaradaki tepenin ardında bulunan cenneti, eşsiz bir portredeki tılsımlı bakışları, tarihi bir yapının yaşanmışlıklarını, bir şehrin karmaşasındaki asıl dünyayı keşfedebilmek demek. Temelinde bu kadar özel meziyetler barındıran bu tutku, günümüzde sosyal medyanın da etkisiyle hikayelerin çok daha büyük kitlelere ulaşmasına vesile oluyor. Artık kaydedilen anlar yalnızca birer fotoğraftan ibaret değil, hepsi birer içerik! İçeriklerin oluşturulmasının arkasındaki süreç ise kuşkusuz bu durumun hem en keyifli hem de emek isteyen tarafını oluşturuyor. 

İşte Canon çekilebilecek onca mekân, kaydedilebilecek yüzlerce anı için 1937’den beri durmadan görüntüleme teknolojileri alanındaki ürünlerini uzmanca üretmeye devam ediyor. İnsanların olasılıkları yeniden değerlendirmesine ve sınırları zorlamasına yardımcı olmaya gönülden bağlılığıyla geliştirdiği lens ve kameraları, 100 yıllarca aynı canlılıkta saklanabilecek baskı kalitesi ile fotoğrafçılıkta uçtan uca çözümler sunarak her an fotoğrafın ve fotoğrafçılığın yanında olmak için çalışıyor. 

 

 

Hibya Haber Ajansı

Canon, Dünya Fotoğrafçılık Günü’nü kutluyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!