G-CV0ZL47F6D
USD32,17
EURO35,05
GBP41,18
BIST10.158,63
GR. ALTIN2.475,75
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ‘EYT’ ve ‘3600 ek gösterge’ için tarih verdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ‘EYT’ ve ‘3600 ek gösterge’ için tarih verdi / Haberin Peşinde Urfa

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT, 3600 ek gösterge ve asgari ücret konularında son gelişmeleri paylaştı. 3600 ek gösterge konusunda gelecek hafta açıklama yapacaklarını söyleyen Bakan Bilgin, EYT’nin gündemlerinde olduğunu ifade ederek, “Kapsamlı bir çalışma yapıyoruz” dedi. 3600 ek göstergenin de çalışıldığını belirten Bakan Bilgin “Zamanı gelince paylaşırız” diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT, 3600 ek gösterge ve asgari ücret konularında son gelişmeleri dün akşam toplanan kabine toplantısı sonrasında gazetecilerle paylaştı.

EYT’DE ÇALIŞIYORUZ

Bakan Bilgin, “Biz EYT konusunda çalışıyoruz karar aşamasına gelince paylaşırız. Önümüzde olan konuların başında asgari ücret ve 3600 ek gösterge var. Bakanlıkta bitince diğer bakanlarla bir araya gelip paylaşacağız. EYT için 50 yaş sınırı henüz gündemde değil. Bu konularına ayrıntısı çalışma sonunda açıklanacak. Tüm konular gündemimizde. Çalışma Bakanlığı bu konuları çalışıyor. Karar sürecine henüz gelmedi. Kapsamlı bir çalışma yapıyoruz. Maliyetleri ve diğer detayları çalışıp diğer bakanlıklarla ve sendikalarla görüşülecek” dedi.

KPDK’DA 3600 GÖSTERGE DETAYLARI

Bakan Bilgin, 3600 ek göstergenin de çalışıldığını “Zamanı gelince paylaşırız” dedi. Bakan Bilgin, bu ay Kamu Personeli Danışma Kurulu’nun toplanacağını orada basına açıklanacak detaylar olacağını söyledi.

ASGARİ ÜCRETTE ANKET

Bakan Bilgin, 2022’de uygulanacak asgari ücret konusunda ise şu bilgileri verdi: “Asgari ücretle ilgili kamuoyu araştırması yapılacak, 2500 kişiye soracağız. Farklı işletme düzeyleri ve farklı işletmelerle ve profesyonel yönetici, işçiler ve orta kademe çalışanlara soruluyor Sahada bu çalışma üniversiteler aracılığı ile yürütülüyor. Asgari ücret için bir hedef var, çalışma sürüyor. Aralıkta komisyon toplanacak. Anket çalışması neticesinde bitecek. Kamuoyuna bilgi verilecek. Araştırma ve anket sonucu açıklanacak. Hangi meslek grubu ne bekliyor. Hayat standartları neler, ücret durumları nasıl? Tüm bu beklenti ve detaylar araştırmada var.”

Bakan Bilgin, muhalefetin asgari ücretten gelir vergisi alınmaması önerisi konusunda ise “Çalışıyoruz Alternatif vergi modellerini değerlendiriyoruz. Alternatif düzenlemeleri inceliyoruz. Bazı vergilerin kalması için yasal düzenleme gerek, bazıları için Cumhurbaşkanı onayı gerekiyor” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin,son dakika,EYT,3600 ek gösterge,asgari ücret


Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ‘EYT’ ve ‘3600 ek gösterge’ için tarih verdi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!