G-CV0ZL47F6D
USD32,50
EURO34,77
GBP40,66
BIST9.524,59
GR. ALTIN2.491,59
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Çalışanlar ev kıyafetini çıkarmak istemiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çalışanlar ev kıyafetini çıkarmak istemiyor / Haberin Peşinde Urfa

İş hayatında yaşanan ve aşı haberleri gölgesinde süren ‘pandemi devrimi’ ile ilgili yapılan son araştırmada “pandeminin size verdiği ve vazgeçmek istemediğiniz en büyük keyif” sorusuna yüzde 48, “evde rahat kıyafetler ile çalışabilmek” yanıtını verdi. 

Coronavirüs beyaz yakalı çalışanların önemi bir bölümünün iş hayatında bir devrim yarattı. Şimdilerde aşı haberleri ile yeni bir değişim döneminin, bir süre sonra ofislere geri dönüşün sinyalleri geliyor. Oysa evde çalışan beyaz yakalıların büyük bölümü eski 9.00-6.00 rutinine dönmeyi istemiyor.

Kaspersky’nin Türkiye dahil pek çok Avrupa ülkesi, ABD ve Çin’i kapsayan son araştırması pandemi sonrası yeni iş hayatına ışık tutuyor. Yaklaşık 8 bin kişi ile ekim ayında yapılan araştırmaya katılanların yüzde 39’u geleneksel 9.00-6.00 çalışma sistemine dönmek istemediğini söylerken yüzde 34 artık iş yerinde bir masada çalışmak istemediğini belirtti. Araştırmada “pandeminin size verdiği ve vazgeçmek istemediğiniz en büyük keyif” sorusuna ise yüzde 48, “evde rahat kıyafetler ile çalışmak” yanıtını verdi. Evde çalışanların yüzde 36’sı, uyandıktan 5 dakika sonra iş bilgisayarının başında olabilme imkanını da kaybetmek istemediğini belirtti. Katılımcıların yüzde 27’si ise balkon ya da bahçe gibi alanlarda çalışabiliyor olmanın pandeminin kendilerine getirdiği en büyük avantajlardan biri olduğunu ifade etti.

Araştırma çalışanların daha fazla özgürlük ve esneklik istediğini ortaya koyuyor. Araştırmaya katılanların yüzde 32’si haftada 5 gün çalışma istemediğini belirtiyor. 9-6 çalışma düzenine geri dönmek istememe eğilimi özellikle 25-34 yaş grubunda yüzde 44’e çıkıyor.

ARKADAŞLARI ÖZLEDİK

Karantina dönemi sonrası iş hayatına dair beklentileri sorulan katılımcıların yüzde 37’si ağırlıklı olarak evde çalışılan ancak ofise de gidilen hibrit bir model istediğini belirtti. Katılımcıların sadece yüzde 32’si ofise dönmeye hazır olduğunu belirtti.

Görünen o ki ofisini özleyenler azınlıkta. Araştırmada pandemide işe dair en çok özlediğiniz nedir diye sorulan katılımcıların yüzde 34 ile büyük çoğunluğu ise “iş arkadaşlarımla yüz yüze buluşmak” yanıtı verdi.

Yeni normalin en olumlu yanı aile ile geçirilen zaman
Aylardır evde çalışanlar için en büyük endişe ofise dönüşle aile ile geçirilen zamanın azalacak olması. Katılımcıların yüzde 47’si, pandeminin getirdiği ve yitirmek istemedikleri en önemli avantajın aileleri ile daha fazla zaman geçirmek olduğunu belirtti. Katılımcıların yüzde 41’i bu dönemde daha fazla birikim yapabildiklerini, yüzde 32’si ise her yerde çalışabilmek imkanının büyük bir avantaj olduğunu belirtiyor. Katılımcıların sadece yüzde 7’si yeni normalin hiçbir pozitif etkisi olmadığını düşünüyor.

Çalışanlar ev kıyafetini çıkarmak istemiyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!