G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Büyükkılıç, uluslararası öğrencilerle “Rengarenk” bayram kutlaması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyükkılıç, uluslararası öğrencilerle “Rengarenk” bayram kutlaması / Haberin Peşinde Urfa

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kentte eğitim öğretim gören uluslararası öğrencilerle bayramlaşarak, yabancı öğrencilerin bayram coşkusuna ortak oldu.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kentte eğitim öğretim gören uluslararası öğrencilerle bayramlaşarak, yabancı öğrencilerin bayram coşkusuna ortak oldu.

6 bin yıllık tarihi ile değişik medeniyetlere ev sahipliği yapan kadim kent Kayseri’deki üniversitelerde eğitim gören yabancı öğrenciler, Ramazan Bayramı’nın havasını Kayserililerle yaşarken, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç da uluslararası öğrencilerin bayram coşkusuna eşlik etti.

Başkan Büyükkılıç, Sahabiye Mahallesi’nde faaliyet gösteren Medeniyetin Burçları Derneği’nde Uluslararası Öğrencilerle Bayramlaşma Programı’na katıldı.

Başkan Büyükkılıç, burada yaptığı konuşmada, “Sevgili öğrencilerimiz, ülkemizi ve şehrimizi tercih ettiğiniz için teşekkür ediyorum. İnşallah bir gönül ve kültür elçisi olarak şehrimizden ayrılırsınız. Bir bayramı idrak ediyoruz. İslam Âlemi’nin bayramını tebrik ediyor, insanlığın kurtuluşuna vesile olsun” dedi.

Konuşması sırasında kravatını göstererek, “Kravat eğik olmuş önemli değil, önemli olanın adamın kendisi eğik olmamalı” diyen Büyükkılıç, Yunus Emre’nin hocası Tapduk Emre’nin hikâyesini anlatarak, “Yunus Emre, Tapduk Emre’nin dergâhına her gün bir odun getirirmiş, odun da dümdüz, eğik değilmiş. Demişler ‘nereden buluyorsun bu düzgün odunları, neden eğik odun gelmiyor’ deyince, ‘bu kapıdan eğik odun girmez’ demiş. Yani hep düzgün olacak. Kravatımız da karakterimiz de düzgün olacak” ifadelerini kullandı.

Başkan Büyükkılıç’ın konuşması katılımcılar tarafından alkışlandı.

Önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlarından Taner Yıldız, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve dernek üyelerinin de katıldığı programda Başkan Büyükkılıç, yöresel kıyafetleri ile rengârenk görüntü oluşturan yabancı öğrenciler ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Hibya Haber Ajansı

Büyükkılıç, uluslararası öğrencilerle “Rengarenk” bayram kutlaması

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!