G-CV0ZL47F6D
USD32,47
EURO34,56
GBP40,47
BIST9.560,08
GR. ALTIN2.473,04
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Brokolili kahve nedir ve brokolili kahve nasıl yapılır? Broccolatte tarifi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Brokolili kahve nedir ve brokolili kahve nasıl yapılır? Broccolatte tarifi / Haberin Peşinde Urfa

Sağlık açısından çok önemli bir yere sahip olan brokoliden kahve yapımını duydunuz mu? Özellikle son yılın popüler içeceği olan brokolili kahve adeta duyanları şoke ediyor. Lezzeti de görünüşü de diğer kahvelere oranla çok farklı olan bu içeceği evinizde pişirmek isterseniz tarifimizi deneyebilirsiniz.

Sağlık açısından çok önemli bir yere sahip olan brokoliden kahve yapımını duydunuz mu? Özellikle son yılın popüler içeceği olan brokolili kahve adeta duyanları şoke ediyor. Lezzeti de görünüşü de diğer kahvelere oranla çok farklı olan bu içeceği evinizde pişirmek isterseniz tarifimizi deneyebilirsiniz.

Kahve, kültürümüzün bir parçasıdır. Coffea isimli ağacın meyvelerinden  çeşitli işlemler sonucu  çekirdeklerinin ayrılması ve bölgeden bölgeye farklılık gösteren demleme şekilleriyle hazırlanmasıyla elde edilen kahve içeceğinin günümüzde binlerce çeşidi de bulunmaktadır. Avustralyalı bir girişimci tarafından yenilikçi bir fikir olarak brokolili kahveyi satışa sundu. Duyduğunuzda küçük bir şaşkınlık yaşadığınızı ve lezzetinden şüphe ettiğinizi biliyoruz. Sağlıksız beslenmeye çözüm bulmak, çiftçiler için yeni bir gelir akışı yaratmak ve fazlaca alınan hazır gıda israfının önüne geçmek için üretilen bu kahve, Avustralyalı yetişkinleri gözlemleyen girişimci, onların fazlaca kilolu ve obez olduklarının farkına varmış.Araştırmaları sonucunda, Avustralyalıların önerilen günlük sebze tüketim miktarını almadığını fark etmiştir. Bunun üzerine, Hort Innovation aracılığıyla sebze yetiştiricilerinden gelen fonlarla, en faydalı sebzelerden olan brokolinin tozunu geliştirmiş ve paketlenmesini sağlamıştır. Yüzde 100 brokoli’den üretilen bu toz, bütün haldeki brokolilerin parçalanması, kurutulması ve bir takım işlemlerden geçmesiyle elde edilir. Taze brokolinin doğal rengini, lezzetini ve besleyici bileşimini koruması için sırasıyla, ön işlem ve kurutma işlemi gerçekleştirilmiştir.

PEKİ BROKOLİ TOZU NASIL YAPILIR?

Taze rokoliler parçalayıcı bir değirmenden geçirilir ve ince parçalara ayrılır. Bir dehidrasyon odasına girmeden önce, brokoliler 50 derece Celsius altında tutulur, böylece enzimlere zarar vermez. Kurutulmuş brokoli, toz haline getirilmeden önce, 14 saat süreyle dehidrasyon odasında tutulur ve sonra toz haline getirilir. Yaklaşık 12 kg brokoliden 1 kg brokoli tozu üretilmektedir. Kısaca bu şekilde üretilen brokoli tozunun yaklaşık 18 aylık bir raf ömrü vardır.

Protein, antioksidan, lif, A, B, C, K vitaminleri, demir, potasyum, magnezyum, kalsiyum mineralleri ve sağlığı geliştirici biyoaktif fitokimyasallar içeren brokoli, onu bir toz bileşenine dönüştürülmek için ideal bir aday haline getirmiştir. Sadece latte yapımında kullanılması için üretilmemiş olan brokoli tozu, aynı zamanda çorba, bebek maması, ekmek ve smoothie yapımında da kullanılabileceği düşünülmüş, hatta bu yönde denemeler de yapılmıştır. Ancak kahve tüketimi Avustralya da çok fazla olduğu için, brokoli tozunu kahve ile beraber kullanmanın daha iyi olabileceğine karar verilmiş ve bu yönde girişimlere başlanmıştır. Projenin geliştirme aşamasında, brokoli tozundan yapılan latteler insanların beğenisine sunulmuş ancak bazı kişiler brokoli aromalı kahveleri ilginç ve güzel bulurken bazıları da beğenmemiştir.

BROKOLİLİ KAHVE TARİFİ:

MALZEMELER

1 shot espresso
1 büyük fincan süt
1 tatlı kaşığı brokoli tozu
1 tatlı kaşığı şeker (isteğe bağlı)

YAPILIŞI

Sütünüzü cezve yardımıyla ocakta ısıtmaya bırakın. Süt ısınırken siz de, Espresso makinenizin yardımıyla, fincanınıza 1 shot espresso hazırlayın.

Sütünüz kaynama seviyesine geldiğinde ocaktan alın ve süt köpürtme potuna dökün. Pot içine 1 tatlı kaşığı brokoli tozu atın ve espresso köpürtücünüz varsa onunla ya da mini süt köpürtücü ile iyice köpürtün.

(Eğer bu malzeme ve ekipmanlar yoksa, cam french press’e sütü dökün ve üzerine brokoli tozu ekleyerek manuel olarak köpürtme yapın.)

Süt iyice köpürdükten sonra, fincanımızda bekleyen espresso üzerine, brokoli karışımlı sütü yavaş yavaş dökün

Afiyet olsun…

kurabiye,Brokolili kahve nedir,Brokolili kahve nasıl yapılır,Brokolili kahve nasıl pişer,Broccolatte

Brokolili kahve nedir ve brokolili kahve nasıl yapılır? Broccolatte tarifi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!