G-CV0ZL47F6D
USD32,33
EURO35,08
GBP40,87
BIST9.079,97
GR. ALTIN2.309,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Borsada disiplin cezasının üst sınırı 5 milyon TL’ye çekildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Borsada disiplin cezasının üst sınırı 5 milyon TL’ye çekildi / Haberin Peşinde Urfa

Borsa İstanbul’da işlem yapma yetkisi olan kişilerin gazete, TV ve sosyal medyada yanlış ve yanıltıcı yatırım tavsiyelerinde bulunmaları disiplin cezası gerektiren haller arasına eklendi. Kesilecek para cezasının alt sınırı 10 bin TL’ye üst sınırı ise 5 milyon TL’ye çıkarıldı. 

Borsa İstanbul’da işlem yapma yetkililerinin, gazete TV ve sosyal medyada yanlış ve yanıltıcı tavsiyelerde bulunması, disiplin cezası gerektiren haller arasına eklendi.

Yeni düzenlemeyle, disiplin para cezasının alt sınırı 5,000 TL’den 10,000 TL’ye, üst sınırı ise 50,000 TL’den 5 milyon TL’ye çıkarıldı.

Borsa İstanbul AŞ borsacılık faaliyetlerine ilişkin esaslar yönetmeliğinde değişiklikler öngören Sermaye Piyasası Kurulu yönetmeliği Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

DİSİPLİN CEZASINA EKLENDİ

Yönetmeliğin disiplin cezalarını gerektiren fiilleri düzenleyen 53. maddesinde yapılan düzenlemeye göre, borsada işlem yapma yetkililerinin, gazete, televizyon, internet, sosyal medya hesapları veya benzer nitelikte kitle iletişim araçlarını kullanarak sermaye piyasası araçları hakkında yalan, yanlış ve yanıltıcı yorum ve tavsiyelerde bulunması disiplin cezası gerektiren haller arasına eklendi.

Sosyal medya aracılığıyla veya üyelik bazlı çevrimiçi kapalı gruplar üzerinden, sermaye piyasası araçlarının fiyatları, fiyat değişimleri ile arz ve taleplerine ilişkin yalan, yanlış ve yanıltıcı izlenim uyandırmak suretiyle yatırımcıları yönlendirmeye çalışanlarla işbirliği yapmak veya bu amaçla kurulan veyahut bu amaçla faaliyet yürüten üyelik bazlı çevrimiçi kapalı gruplara üye olmak da bu kapsamda disiplin cezası gerektiren haller arasına eklendi.

Bu fiillerin gerçekleşmesi halinde işlem yapma yetkililerine verilecek para cezası tutarı 50,000 TL’den az olamayacak.

DERİN HİSSE’YE TWITTER CEZASI

Öte yandan Sermaye Piyasası Kurumu da Borsa İstanbul’da manipülasyon yapan kişilere ağır cezalar veriyor. Geçen aylarda Twitter takipçilerine ‘tut tavsiyesi’ (satma) veren @derinhisse isimli Twitter kullanıcısının bu tavsiyenin ardından kendi sahip olduğu hisseleri sattığı gerekçesiyle 1 milyon 175 bin 29 TL para cezası kesmişti. Hesabın sahibi Önder Tavukçuoğlu’na daha sonra 1 milyon 175 bin 29 TL bir ceza daha kesilmişti. (REUTERS-SOZCU.COM.TR)

YERLİ YATIRIMCI SAYISINDA PATLAMA
Yerli yatırımcının Borsa İstanbul’a ilgisi yatırımcı sayısında yeni rekorları beraberinde getirirken, ağustos sonu itibarıyla yerli yatırımcı sayısı 1 milyon 676 bin 196 ile tüm zamanların zirvesini gördü.

Borsada disiplin cezasının üst sınırı 5 milyon TL’ye çekildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!