G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Bornova’dan depremzedelere psikolojik destek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bornova’dan depremzedelere psikolojik destek / Haberin Peşinde Urfa

Bornova Belediyesi, deprem sonrasında ihtiyaç duyanlara psikolojik destek başlatıyor. Ücretsiz Bireysel Danışmanlık Hizmeti’nden, bölgeden gelerek Bornova’ya yerleşenlerin yanı sıra yaşananlardan duygusal açıdan olumsuz etkilenen Bornov

Belediye bünyesindeki uzmanlar, depremden etkilenerek Bornova’ya gelenleri kaldıkları yerde ziyaret ederek gelecek talep doğrultusunda randevu oluşturarak görüşme yapacak. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Yaşadıkları felaket ve gelecek için hissettikleri belirsizlik duygusunu atlatmalarında yardımcı olmak istiyoruz. Bunun için de uzmanlarımız onlarla görüşerek durumlarını yakından takip edecek” dedi.

Depremden etkilenen vatandaşlara yönelik yardım ve destek çalışmalarını aralıksız sürdüren ve ilçeye gelen depremzedelere tesislerini açan Bornova Belediyesi, psikososyal destek ve danışmanlık hizmeti vermek için de çalışma başlattı. Ücretsiz olarak verilecek olan Bireysel Danışmanlık Hizmeti,  talep eden depremzedelerle birlikte ilçede yaşayan ve deprem korkusu olan vatandaşlara da sağlanacak. Hizmet kapsamında belediyede görev yapan 2 psikolog ve 1 aile danışmanı depremzedelerin kaldığı tesisleri gezerek birebir görüşmeler gerçekleştirecek. Gelen talepler doğrultusunda da randevu oluşturacak.

Görüşmeler, Bornova Belediyesi Kültür Merkezi ve Çamdibi Kadın Danışma Merkezi’nde yapılacak. Yapılan çalışma ile depremin oluşturduğu zorluklar ve stresle baş etmekte zorlanan yetişkinlerin yaşadıkları süreci psikolojik olarak en az hasarla atlatmaları amaçlanıyor.

‘Zor günleri dayanışma ile aşacağız’

Ülke olarak zor günlerden geçildiğini belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Bu zor günleri hep birlikte dayanışma ile aşacağız. Başta depremden etkilenen vatandaşlarımız olmak üzere herkesin yanında olmaya devam edeceğiz. Belediyemizde çalışan psikolog ve aile danışmanı arkadaşlarımız deprem bölgesinden ilimize gelen depremzedeler ile depremden etkilenen Bornovalılar için ücretsiz psikososyal destek hizmeti verecekler. Ülkemizi derinden sarsan depremin toplumumuz üzerinde oluşturduğu psikolojik travmanın etkilerini azaltmak istiyoruz.” dedi.

Belediyenin bu hizmetinden yararlanmak isteyenler, 0 232 999 29 29 numaralı dahili 2151-2152’yi arayarak telefondan bilgi ve randevu da alabilecek.

Hibya Haber Ajansı

Bornova’dan depremzedelere psikolojik destek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!