G-CV0ZL47F6D
USD32,21
EURO35,02
GBP41,06
BIST10.739,57
GR. ALTIN2.513,80
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Borç 19 yılda yediye katlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Borç 19 yılda yediye katlandı / Haberin Peşinde Urfa

CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere AKP hükümetinin hazinenin borç stokunu yedi kat artırdığını ifade ederek, AKP Hükümetinin Türkiye’yi hem ekonomik hem de siyasi olarak bir bataklığa sapladığını söyledi.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, Cumhuriyetin ilk 80 yılında biriktirilen 243.1 milyar liralık hazine borcunun 19 yıllık AKP döneminde 7 kat gibi rekor bir artışla 1 trilyon 706 milyar liraya ulaştığını ifade etti.

Tutdere, “AKP döneminde iç borçlar 970 milyar lira, dış borçlar ise 736 milyar lira artmıştır. AKP 19 yılda Hazine’nin borçlarını 7 kat artırmıştır, Hazinenin borcu 1 trilyon 706 milyar liraya ulaşmış durumdadır. Türkiye, Osmanlı’dan kalan borçların da ödendiği Cumhuriyetin ilk 80 yılında 243.1 milyar liralık borç birikmiştir. AKP 19 yıllık iktidarı döneminde ise 80 yılın borcunu 7’ye katlamış, Hazine’nin borcunu 1 trilyon 706 milyar liraya çıkarmıştır.” dedi.

VATANDAŞLARA MALİYETİ HER GÜN ARTIYOR

İktidar Türk lirasının değerini düşürdükçe borç stokunun daha da arttığını dile getiren Milletvekili Tutdere, “Hazinenin borlarının 1 trilyon 113 milyar liralık kısmını yani yüzde 57.1’ini yurt dışına ve yurt içine döviz ile altın cinsinden ödenmesi gereken borçlar oluşturmaktadır. İktidar, Türk lirasının değerini düşürdükçe borç stokumuz artmakta hem artan faizler hem de yaşanan kur farkı yüzünden borç stokunun yurttaşlarımıza olan maliyeti de her geçen gün daha da artmaktadır. Uzun vadeli borçlar vatandaşlarımızın cebinde adeta kara bir delik açmış durumda.” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNİ TEHLİKEYE ATTILAR

Milletvekili Tutdere, AKP Hükümeti borçlarla sözde mega projeler ürettiğini ve bu projelerin maliyetlerinin de uzun vadeli borçlarla Hazine’nin sırtında büyük bir yük haline geldiğine dikkat çekerek, “AKP uzun vadeli borçlarla Türkiye’nin geleceğini tehlikeye atmıştır.” ifadelerini kullandı.

AKP Hükümeti’nin Hazine garantisi vererek yap-işlet-devret modeliyle inşa ettiği projelerin vatandaşların cebi için büyük bir yük olduğunu ifade eden Milletvekili Tutdere, “Hazine ve kredi garantisiyle AKP Hükümeti 5’li çeteye yaptırdığı köprü ve otoyolların kullanımı düşük seviyedeyken, pandemi dolayısıyla daha da düşmüştür. Tahkime gidildiğinde bu özel işletmelere yapılan ödemelerin ertelenmesi söz konusu olabilirdi. Fakat tahkime gitme yolu seçilmedi ve bu ekonomik kriz halinde yurttaşlarımıza yardım yapılmak yerine 5’li çetenin cepleri doldurulmaya devam edildi.” dedi.

Adıyaman,AKP,Altın,CHP,Ekonomi,istanbul,Sanayi,söz,TBMM,Türkiye

Borç 19 yılda yediye katlandı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!