G-CV0ZL47F6D
USD32,55
EURO34,92
GBP40,80
BIST9.722,09
GR. ALTIN2.423,96
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Bor Katkılı Yerli Yüzey Dezenfektanı BORTAM Geliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yüzeylerin sterilazyonunu sağlayacak bor katkılı yeni ürün ‘BORTAM’ın seri üretime geçtiğini açıkladı. İnsan sağlığına zararlı katkılar içermeyen ürün, evlerden toplu taşıma araçlarına kadar her yerde kullanılabilecek.

Türkiye, önemli miktarda rezerve sahip olduğu bor madenini bazı sektörlerde aktif olarak kullanıyor. Bu sektörlerden bir tanesi de temizlik ürünleri. Zaten bir süredir kullanılan bor katkılı deterjanlara, koronavirüs salgınının patlak vermesiyle bor katkılı el dezenfektanları da dahil olmuştu. Yapılan son açıklamalar, bor katkılı yeni bir temizlik ürünün daha yolda olduğunu gösteriyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından yapılan açıklamalarda, bor katkılı yüzey dezenfektanı “BORTAM“ın seri üretimine başlandığı duyurulduğu. Ürünün Ar-Ge çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Bakan Dönmez, BORTAM’ın kısa bir süre içerisinde vatandaşlarla buluşacağını açıkladı.

Dönmez’in açıklamalarına göre BORTAM, aerosol formda üretilecek. Ortamdaki virüs ve bakterileri yok edecek etkiye sahip olan BORTAM, insan sağlığına da zararlı katkılar içermeyecek. Bakan Dönmez, BORTAM’ın kalabalık ortamlarda, toplu taşıma araçlarında, evlerde, okullarda ve iş yerlerinde rahatlıkla kullanılabileceğini ifade ediyor.

Yapılan açıklamalara göre BORTAM, bor katkılı ürünlerin en yenisi olmayacak. Bakan Dönmez, yıl sonuna dek bor katkılı daha farklı ürünlerin de tüketicilerle buluşacağını ifade ediyor. Bu ürünlerin mutfak temizliği için kullanılabileceğini ifade eden Dönmez, bu ürünlerin ihracat kapsamında diğer ülkelere de satılacağını söylüyor.

Bor Katkılı Yerli Yüzey Dezenfektanı BORTAM Geliyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!