G-CV0ZL47F6D
USD32,26
EURO35,07
GBP40,90
BIST10.319,96
GR. ALTIN2.465,91
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Bitcoin toparlanmakta zorlanıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin toparlanmakta zorlanıyor / Haberin Peşinde Urfa

Bitcoin dün sert gerileyerek dört ayın en düşük seviyesine indikten sonra bugün biraz toparlansa da Çin’de bitcoin ile yapılan işlemlere getirilen katı düzenlemeler ve kripto piyasalarındaki kaldıraçlı pozisyonların boyutu hakkındaki endişelerle baskı altında kaldı.

Dünyada en çok işlem gören kripto para birimi olan Bitcoin dün %14 gerileyerek Ocak ayından bu yana en düşük seviyeyi gördükten sonra bugün %8.75 yükselerek 40,000 dolar seviyesine ulaştı.

Bitcoin’in rakiplerinden Ethereum dün %28 değer kaybettikten sonra bugün %6.6 yükselerek 2,600 dolar seviyesine yükselse de işlemler volatil seyretmeye devam ediyor.

Yatırımcılar yakın zamana kadar tahvil ve hisse senedi gibi geleneksel piyasalardan çok daha iyi performans gösteren kripto piyasasından çıkmak için dün birbirleriyle yarışırken, kripto varlıklar bir yıldan uzun süredir kaydettiği bu en keskin kayıplarını kaydetti.

Kripto varlıklarda dünkü düşüşü tetikleyen unsur Çin’de sıkılaştırılan düzenlemelerdi. Daha önce yurtiçinde kripto para işlemlerine engeller getirmiş olan Çin, Salı günü engellerin kapsamını genişleterek finans kuruluşları ile ödeme aracı olarak faaliyet gösteren kuruluşların kripto paralar ile işlem yapmasını yasakladı. Yatırımcıları spekülatif kripto işlemlerine karşı da tekrar uyardı.

Bu gelişme zaten yaklaşık bir haftadır Bitcoin gibi kripto para birimlerinin sıkı bir destekçisi olan Tesla CEO’su Elon Musk’ın şirketin Bitcoin ile satış yapmaktan vazgeçtiğini açıklaması nedeniyle baskı altında olan para birimini daha da sarstı.

OYNAKLIK DEVAM EDECEK Mİ?

Pepperstone’dan Chris Weston geride bıraktığımız 24 saatte 9.13 milyar dolarlık kripto para birimi pozisyonunun kapatıldığına ve işlem hacminin toplamda 532 milyar dolar seviyesinde olduğuna dikkat çekti.

Weston, “Fiyatların geri çekildiği seviyeden başlayan yükselişin tutunup tutunamayacağını söylemek için henüz çok erken. Ancak Asya piyasalarındaki işlemlerde merak ettiğim ise şu, biraz nefes alabilecek miyiz yoksa oynaklık devam mı edecek?” dedi.

İşlemcilerin verdiği bilgiye göre, yatırımcılar sert düşüşler nedeniyle kaldıraçlı yani kredili pozisyonlarını elden çıkarmak zorunda kaldı. Bu da fiyatların daha sert düşmesine yol açtı.

Singapur merkezli kripto varlık borsası Diginex’ten Justin d’Anethan, bitcoinin biraz daha gerileyebileceğini ancak 30,000 dolar seviyelerinde denge bulmasını beklediğini ifade etti. (REUTERS)

Asya,bitcoin,Çin,Dolar,Elon Musk,Ethereum,para,salı,Singapur,Teknoloji,Tesla

Bitcoin toparlanmakta zorlanıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!