G-CV0ZL47F6D
USD32,53
EURO34,81
GBP40,47
BIST9.722,09
GR. ALTIN2.430,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Bir balkon konuşması da Joe Biden’dan geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Joe Biden ABD Başkanı oldu mu? Geride başladığı seçimde önce farkı kapatan ardından öne geçmeyi başaran demokrat aday Joe Biden halka seslendi.

Geride başladığı seçimde önce farkı kapatan ardından öne geçmeyi başaran demokrat aday Joe Biden halka seslendi. Trump’ı Beyaz Saray’a taşıyan ‘salıncak eyaletler’de bu kez Biden farkı açtı. Joe Biden “270 Seçmenler Kurulu oyuna ulaşacak kadar eyalet kazanacağımız açıkça görülüyor” dedi.

Donald Trump ve Joe Biden’ın Beyaz Saray’ı kazanmak için verdiği büyük yarışta son oylar kullanıldı. Alaska, Arizona, Georgia, Kuzey Carolina, Nevada ve Pensilvanya’dan gelecek sonuçlar bekleniyor.

Yarış anketlerin gösterdiğinden çok daha yakın geçse de, Biden; Michigan ve Wisconsin gibi iki kritik eyaletleri kazanarak rakibiyle arasındaki farkı açmaya başladı. Biden, CNN projeksiyonlarına göre 253 Seçmenler Kurulu oyuna ulaştı ve 17 delege daha kazanması durumunda ABD’nin 46. Başkanı olacak.

Trump’ın Ohio ve Florida’yı tekrar kazanması seçimi ilk gecesinde tahmin edilmesi zor bir hale getirse de, 2016’da kazandığı Michigan ve Wisconsin’i  kaybetmesi tekrar seçilme umutlarını zora soktu. Biden, 2016 seçimlerinin Demokrat adayı Hillary Clinton’ın kazandığı bütün eyaletleri korumayı başardı.

2016’da Trump’ı ‘salıncak eyaletler’de elde ettiği zaferler Oval Ofis’e taşımıştı.

Oyların sayılmaya başladığı ilk saatlerde bir açıklama yaparak zafer ilan eden Donald Trump, kritik eyaletlerden seçim tahminleri gelmeye başladıktan sonra açıklamalarını “seçimde hile yapıldığı” yönünde değiştirdi. Trump kampanyası, Wisconsin’de oyların yeniden sayılması; Pennsylvania’da ise oy sayımının durdurulması yönünde dava açtı.

Biden zaferin sinyallerini verdi

Biden, bazı salıncak eyaletlerde farkı açmasının ardından Delaware’de podyuma çıkarak “270 Seçmenler Kurulu oyuna ulaşacak kadar eyalet kazanacağımız açıkça görülüyor” dedi.

Başkanlık seçimi ile beraber 438 sandalyeli Temsilciler Meclisinin tamamı ve 100 sandalyeli ABD Senatosunun 35 sandalyesi için de seçim yapıldı. Halen Temsilciler Meclisinde çoğunlukta olan Demokratlar, bu çoğunluklarını korudu. Senato’da ise halen sayımı devam eden beş seçime rağmen, Demokratların çoğunluk olma hayali oldukça azaldı. Joe Biden seçilse bile Cumhuriyetçi bir Senato ile çalışmak zorunda kalacak.

Bir balkon konuşması da Joe Biden’dan geldi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!