G-CV0ZL47F6D
USD32,50
EURO34,69
GBP40,29
BIST9.693,46
GR. ALTIN2.496,86
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

BİNALİ YILDIRIM: FISTIK DENİLİNCE AKLA URFA GELİR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da fıstık hasadına katılan AK Parti İzmir Milletvekili ve Eski Başbakan Binali Yıldırım, fıstığının önemine değindi.

AK Parti İzmir Milletvekili ve Eski Başbakan Binali Yıldırım Şanlıurfa’ya geldi.

Yıldırım’ı, Şanlıurfa GAP Havalimanında Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, milletvekilleri ve belediye başkanları karşıladı. Karşılamanın ardından kentteki temaslarına ilk olarak Karaköprü’de başlayan Yıldırım, Külaflı Mahallesinde fıstık hasadı programına katıldı.



Fıstık hasadına Yıldırım’ın yanısıra, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, milletvekilleri ve partililer katıldı.



BAYDİLLİ: AKRABASI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM!

Programın açılış konuşmasının yapan Baydilli, bu program ile Urfa fıstığını ve Göbeklitepe’yi ön plana çıkarmak istediklerini kaydetti. Baydilli, “Bugün burada Türkiye’ye çok güzel hizmetler yapmış, çok kıymetli şahsiyetli Türkiye Cumhuriyeti’nin 27’nci dönem Başbakanı, şu geldiğimiz yolda bile imzası olan Türkiye’nin birçok yerinde eserleriyle, hizmetleriyle imza atmış olan ve en önemlisi akrabası olmaktan gurur duyduğum ve ata toprağı Külaflı Mahallesine, Şanlıurfa’mıza onur verdiği için şeref verdiği için kıymetli başbakanıma buradan tekrar hoş geldiniz diyorum. Şanlıurfa olarak kıymetli Başbakanımızı burada misafir etmenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Yaklaşık bir ay önce telefonlaşarak Şanlıurfa’ya davet ettiğimde başkanım, ‘İnşallah önümüzdeki ay Şanlıurfa’da olacağım’ demişti. Bu ziyareti Şanlıurfa için çok önemli bir maddi değere sahip olan fıstık hasadına denk getirmemiz ve fıstık hasadını kıymetli başbakanımızın öncülüğünde gerçekleştirmemizin onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Burada aslında verilen mesaj şudur ki; Evet, Şanlıurfa’mızda fıstık çok önemli bir değere sahip ve Türkiye’de fıstığın yüzde 50’den fazlası Şanlıurfa’da üretilmekte. Bizler bu fıstığı Urfa fıstığını ön plana çıkarmak için öncelikle kıymetli Başbakanımızı da buradaki hasada davet ederek, bunu ön palana çıkardık. Buradan da çıkılıp önce Göbeklitepe’ye gidilmesi Şanlıurfa’da turizme katkıda bulunacağı için kıymetli Başbakanıma buradan teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

VALİ ERİN: URFA, EN FAZLA NASİPLENEN İLLERDEN!

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin de, “Türk milletinin gönlünde taht kuran, yaptığı hizmetlerle Türkiye’nin dört bir tarafına ismini nakşeden ve  Şanlıurfa’mıza da birçok eseri kazandıran Başbakanımızı  ağırlamaktan şeref duyuyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir değişim ve dönüşüm yaşıyor. Bunlardan en fazla nasiplenen illerin başında da Peygamberler kenti, tarihin ilk yerleşim yeri geliyor. Sayın Başbakanım, sizler başladığınızda Şanlıurfa’da sadece 28 kilometre duble yolumuz vardı. Bugün çok şükür 500 kilometre üzerinde yapılmış tamamlanmış duble yolumuz var. Şehrin dört bir yanını beton ve asfalt yollarla, sizin zamanınızda başlayan ve kısa sürede tamamlanacak olan hızlı tren hattıyla birlikte Şanlıurfa bu bölgenin ve Ortadoğu’nun en büyük lojistik merkezi, en büyük tarım merkezi haline gelecek” dedi.

BEYAZGÜL: BABACAN, HOŞGÖRÜLÜ, STRESSİZ…

Yıldırım’ın Şanlıurfa için birçok projeyi risk alarak onayladığını ifade eden Beyazgül, “Biz şunu biliyoruz, sadece Urfa değil, bütün Türkiye başbakanımızı seviyor. Hizmetlerinizden bahsedecek olursak, akşama kadar bitmez. Biz sizi yakından tanıdık ama hep şunu söylüyorlar. Babacan, hoşgörülü, stressiz bir insan. Hizmet yaparken hep tevazu ile hareket ettiniz. Şanlıurfa’nı  birkaç sorunun getirdiğimizde, ‘Belki de başımız ağrıyacak ama Urfalılara feda olsun’ diyerek imzaladığını biliyorum. Bu şekilde de özveriyle çalıştığını biliyoruz. Fıstık hasadında da Şanlıurfalıları yalnız bırakmadınız” sözlerini kullandı.



YILDIRIM: BU SENE HASILAT ÇOK İYİ!

Türkiye’deki fıstık hasadının yarısının Şanlıurfa’da yapıldığını vurgulayan Binali Yıldırım ise Urfa fıstığının önemine değindi. Fıstığın ‘Antep fıstığı’ olarak da anıldığını söyleyen Yıldırım, “Urfa Fıstığı demek daha güzel” dedi ve şöyle devam etti:

“Buraya fıstık hasadı için söz vermiştik. Fıstık denilince Şanlıurfa akla gelir. Kırmızı fıstık, keten köğneği veya Şanlıurfa fıstığı. Biraz sonra sembolik olarak bu hasadı başlatmış olacağız. Aldığım bilgilere göre bu sene hasılat oldukça iyi. Neredeyse Türkiye’deki fıstık üretiminin yarısı tek başına Şanlıurfa’da yapılıyor. Ama fıstık, başka bir ilimizin ismiyle de anılıyor. Varsın anılsın ama yarısının üretiminin yapıldığı Şanlıurfa’da, Urfa Fıstığı demek daha da güzel oluyor. Bu kırmızı fıstık bol ve bereketli ürünün hasadının hayırlı olmasını diliyorum. Bu ürünün bu hale gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

‘KAZILAR BİTİNCE, BÜYÜK BİR KÜLTÜR HAZİNESİ GÜN YÜZÜNE ÇIKACAK’

Göbeklitepe’nin de çok önemli bir tarihi yapı olduğunu belirten Yıldırım, “Şanlıurfa hakkında eğer konuşmaya kalksak saatler alır. Şanlıurfa Peygamberler Şehri, Şanlıurfa insanlık tarihi kadar eski bir şehir. Göbeklitepe bunun en güzel örneği. 12 bin yıl önceye varan bir medeniyetin olduğu bir şehirden bahsediyoruz. Henüz kazılar bitmiş değil, tamamı ortaya çıkarıldığında büyük bir tarih büyük bir kültür hazinesi de bu şekilde gün yüzüne çıkarmış olacağız. Şanlıurfa’mızın zenginliklerini, güzelliklerini daha da görünür bilinir hale getireceğiz” sözlerine yer verdi.

‘ŞANLIURFA YAKIŞANI YAPTI’

Şanlıurfa’nın yaklaşık 700 bin Suriyeli’ye ev sahipliği yaptığını aktaran Yıldırım, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“Suriye’de yaşanan karışıklığa rağmen vakitlice aldığımız tedbirle terör artık sorun olarak karşımızda değil. Ayrıca Suriye’deki iç karışıklıktan yurtlarını, evlerini terk etmek zorunda kalan yarım milyona yakın Suriyeliyi Şanlıurfa’mız bağrını açtı. Onlara aş, ekmek sağladı. Bu anlamda yine siz, size yakışanı yaptınız. Esasen milletimiz geleneğinde, geçmişinde hep fakire, ihtiyaç sahibine, yerinden, yurdundan olmuşlara kucak açmıştır. Ayrımcılık yapmamıştır. Bugün batı ülkeleri maalesef göçmenleri daha kapılarına gelmeden ölüme terk ediyor. Bu anlamda ülkemiz insanlık dersi veriyor. Biz inancımızdan, geçmişimizden aldığımız değerlerle ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışıyla çalışmalarımızı bundan böylede sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Protokol konuşmasını sonrası Binali Yıldırım, topladığı fıstıklar ile bereketli bir yıl olmasını diledi.

BİNALİ YILDIRIM: FISTIK DENİLİNCE AKLA URFA GELİR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!