G-CV0ZL47F6D
USD32,32
EURO35,12
GBP41,06
BIST9.048,01
GR. ALTIN2.290,45
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Bin bir derde derman: Aromaterapi spreyi nasıl hazırlanır? Aromaterapi yağında neler vardır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bin bir derde derman: Aromaterapi spreyi nasıl hazırlanır? Aromaterapi yağında neler vardır? / Haberin Peşinde Urfa

11 bikinin yağı bir araya getirilerek yapılan aromaterapi hem yağ hem de sprey yapılır. Özellikle ruhsal hastalıklara fayda sağlayan bu mucize karışım aynı zamanda vücut ağrıları ve sinüs tıkanıklığı gibi sağlık sorunları için de doğal ilaçtır. İçerdiği güçlü bitkiler sayesinde beş duyu organını aynı anda çalıştırarak sinirleri güçlendirir. Peki Aromaterapi spreyi nasıl hazırlanır? Aromaterapi yağında neler vardır?

11 bikinin yağı bir araya getirilerek yapılan aromaterapi hem yağ hem de sprey yapılır. Özellikle ruhsal hastalıklara fayda sağlayan bu mucize karışım aynı zamanda vücut ağrıları ve sinüs tıkanıklığı gibi sağlık sorunları için de doğal ilaçtır. İçerdiği güçlü bitkiler sayesinde beş duyu organını aynı anda çalıştırarak sinirleri güçlendirir. Peki Aromaterapi spreyi nasıl hazırlanır? Aromaterapi yağında neler vardır?

Sağlıklı bir yaşamın sırrı iyi dinlenmiş bir vücut olduğunu söyleyen uzmanlar bunun için evde doğal yağlardan hazırlanmış aromaterapiyi önerir. İçerdiği bitki yağları sayesinde hem ruhen hem de zihinsel olarak rahatlamaya yardımcı olur. 6000 yıl önce Mısırlılar tarafından keşfedildiği düşünülen aromaterapi, Çinliler tarafından da yüzyıllardır alternatif tıpta kullanılır. Alternatif tıp uzmanlarının bitkiler üzerinde yaptıkları araştırmalarda sakinleştirici ve acıyı azaltıcı etkilerini keşfetmeleriyle ortaya çıkan aromaterapi iki şekilde hazırlanır. Reyhan, bergamot, karabiber, karanfil, çay ağacı, gül, yasemin, lavanta, biberiye, sandal ağacı, limon, portakal kabuğu, nane, fesleğen, okaliptüs ve zencefilin kurutulmuş halinin kaynatılıp süsüldükten sonra hazırlanan suya aromaterapi spreyi denir. Aynı bitkilerin yağlarının bir araya getirilip karıştırılmasına ise aromaterapi yağı yapılır. Bunun yanı sıra mum ve tütsü olarak da yapılıp kullanılır. İçerdikleri güçlü maddeler sayesinde bu bitkiler etrafa güzel koku bırakır. Bu koku zihinsel bir rahatlama sağlar.

AROMATERAPİ SPREYİ NASIL HAZIRLANIR?

5 tane taze portakal kabuğu ve bir litre su tencereye eklenir. Aynı zamanda bu suya bir adet limon suyu sıkılır. Kabukları da ilave edilir. Kaynayan suya karabiberin bitki halinden bir tutam, kurutulmuş lavanta, yasemin, biberiye, reyhan ve naneden de bir tatlı kaşığı sırasıyla eklenir. Kısık ateşte kaynamaya devam eden tencerenin altı ortalama 5 dakika sonra kapatılır. Daha sonra içine iki dilim zencefil, altı yaprak taze fesleğen, 4 yaprak kurutulmuş okaliptus ve çay ağacı eklenir. 15 dakika demlendikten sonra 3 dakika daha kaynatılır. Ocaktan alınır. Soğuyan su bir sprey kutusuna eklenir. Her kullanımda karıştırılmalı. Ayrıca oda sıcaklığında bekletilmesi daha uygundur. Suyu kompres olarak da kullanmak isteyenler buz torbasına koyup buz olarak kullanabilir. Ya da direk sprey kutusuyla buzdolabında muhafaza edebilir. 

AROMATERAPİ SPREYİ NEREDE KULLANILIR?

Sprey genellikle ortama sıkılmak için kullanılır. Ancak bunun yanı sıra perdelere yastık ve yorganlara da sıkılabilir. Ayrıca spreyin içindeki su banyo suyuna eklenebilir. El ayak için bir kovaya konulur. Vücut bakımı sırasında kullanılması gereken en doğal sudur. Bunun yanı sıra üst solunum yolları hastalıkları sırasında tıkanan sinüsleri açmak için kaynatılıp buharı içe çekilebilir. Kaynatılan suya bir havlu batırılıp boyun ve göğüse koyularak ter yoluyla bu bölgelerin rahatlanması sağlanır. Vücut ağrıları içinde aynı yöntem kullanılabilir. 

AROMATERAPİ BAŞKA NASIL KULLANILIR?

Sık sık stres ve yorgunluk yaşayanlar evlerinde aromaterapiden hazırlanan mum ve tütsü yakarak ortamdaki kokuyu değiştirir. Bu ortamda zihin daha çabuk sakinleşir. Sinir hücreleri yatıştırır. Ayrıca içeriğindeki okaliptüs ve karanfil hormonların daha sağlıklı çalışmasını sağlar. Böylece kişi daha rahat uykuya dalar. Aromaterapiden elde edilen mum, sprey, yağ ya da tütsü genellikle akıl hastanelerinde hastaların terapi yerlerinde ve odalarında kullanılır. Ayrıca masaj salonları ve hamamlarında vazgeçilmezidir.

AROMATERAPİ YAĞINDA NELER VARDIR?

Yukarı da saydığımıza ek olarak yağın içine jojoba yağı eklenir. Yağ genellikle cilt bakımında kullanılır. Özellikle sağlıklı tırnakların büyümesini sağlar. Aromaterapi yağı keseye damlatıp vücudunuza sürdüğünüzde gözeneklerin açılmasını sağlar. Ter yoluyla vücuttaki fazla toksinleri atmaya yardımcı olur. Nane ve fesleğen gibi mentol yağlarını içeren bu karışım karın bölgesine sürüldüğünde hazımsızlığı giderir. Kas ve eklemlerdeki ağrıları azaltır. Kan basıncını düşürerek vücudun rahatlamasına yardımcı olur.

aromaterapi nedir,aromaterapi yağı nasıl hazırlanır,aromaterapi spreyinde ne var,faydaları yağlar,aromaterapi nasıl yapılır,aromaterapi yağının faydaları,aromaterapi spreyi nereden kullanılır

Bin bir derde derman: Aromaterapi spreyi nasıl hazırlanır? Aromaterapi yağında neler vardır?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!