G-CV0ZL47F6D
USD32,27
EURO34,72
GBP40,38
BIST10.336,50
GR. ALTIN2.400,60
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Biden’den vergi ödemeyen büyük şirketlere tepki: Kahve parasından az

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Biden’den vergi ödemeyen büyük şirketlere tepki: Kahve parasından az / Haberin Peşinde Urfa

ABD Başkanı Joe Biden, Twitter’da yaptığı paylaşımda çok uluslu şirketlerin federal federal vergi ödememesini eleştirerek, ödedikleri verginin kahve parasından bile daha düşük olduğunu savundu. Biden, bunun değişmesi çağrısında bulundu. ABD Joe Biden, ülk…

ABD Başkanı Joe Biden, Twitter’da yaptığı paylaşımda çok uluslu şirketlerin federal federal vergi ödememesini eleştirerek, ödedikleri verginin kahve parasından bile daha düşük olduğunu savundu. Biden, bunun değişmesi çağrısında bulundu.

ABD Joe Biden, ülkede federal gelir vergisi ödemeyen şirketlerle ilgili Twitter’da bir paylaşımda bulundu ve kurumlar vergisinde düzenlemeye gidilmesi gerektiğini savundu.

Çok uluslu şirketlerin kahve parasından daha az vergi ödediğini savunan Biden, Twitter’da, “Bu sabah kahvenize 3 dolar harcadıysanız, bu son yıllarda 55 büyük şirketin vergi olarak ödediğinden daha fazla. Bu yanlış ve değişmesi gerekiyor” dedi.

HİÇ VERGİ ÖDEMİYORLAR

Vergilendirme ve Ekonomi Politikası Enstitüsü’nün Nisan ayında yayınladığı bir raporda, Nike ve FedEx dahil 55 çok uluslu şirketin, vergi öncesi gelirlerinde yaklaşık 40,5 milyar dolar elde etmesine rağmen, 2020 kârları üzerinden hiç federal gelir vergisi ödemediği ortaya çıktı.

Biden, Nisan ayında kurumlar vergisinin yüzde 21’den yüzde 28’e yükseltilmesini önerdiğinde, “Bu adil değil. Geri kalan Amerikan vergi mükellefleri için adil değil. Buna bir son vermeye çalışacağız” diyerek ücretli çalışanların bu şirketlerden daha fazla vergi verdiğini hatırlatmıştı.

BİDEN SÖZ VERMİŞTİ

ABD’de önceki başkan Donald Trump döneminde ciddi vergi indirimleri olmuş, Biden ise yeni dönemde bu vergileri artıracağının sözünü vermişti. Biden yönetimi iklim ve sosyal hizmetler harcamalarını da içeren trilyonlarca dolarlık altyapı harcamalarının finansmanı için de bu vergileri kullanmayı planlıyor.

Biden’den vergi ödemeyen büyük şirketlere tepki: Kahve parasından az

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!