G-CV0ZL47F6D
USD32,37
EURO34,95
GBP40,97
BIST9.089,10
GR. ALTIN2.325,47
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Biberon nasıl seçilir? Anne göğsüne en yakın ve gaz yapmayan 5 biberon markası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Biberon nasıl seçilir? Anne göğsüne en yakın ve gaz yapmayan 5 biberon markası / Haberin Peşinde Urfa

Annelerin bebek beslenmesinde en büyük yardımcısı olan biberonlar, doğru ve güvenilir özellikleri ile bebeğin sağlığını etkilemektedir. Bebeği için en uygun biberonun hangisi olduğunu bilemeyen ve bu konuda bilgilenmek isteyen annelerin işine yarayacak bilgilerimiz sizlerle. Annelerin tavsiye ettiği en iyi gaz yapmayan biberon markaları neler, biberon seçerken nelere dikkat edilmeli? Kolik önleyici biberon markaları

Annelerin bebek beslenmesinde en büyük yardımcısı olan biberonlar, doğru ve güvenilir özellikleri ile bebeğin sağlığını etkilemektedir. Bebeği için en uygun biberonun hangisi olduğunu bilemeyen ve bu konuda bilgilenmek isteyen annelerin işine yarayacak bilgilerimiz sizlerle. Annelerin tavsiye ettiği en iyi gaz yapmayan biberon markaları neler, biberon seçerken nelere dikkat edilmeli? Kolik önleyici biberon markaları

Doktorların yeni doğum yapmış annelere verdiği en önemli tavsiyelerden birisi de emmekte güçlük çeken bebeklerde biberon başlangıcı için en uygun zamanın doğum sonrasındaki 3-4. hafta aralığı olduğudur. Bu süre zarfında bebeğin, doğuştan gelen emme refleksiyle meme emmeyi öğrenmesi sağlanır. Annenin memesinden gelen bu mucizevi süt, bebeğin sağlıklı bir şekilde gelişebilmesi ve büyüyebilmesi için oldukça önemlidir. Bağışıklık sistemi zayıf olan bebeklerde adeta kalkan vazifesi gören anne sütü bebeği çeşitli hastalıklara karşı korurken, annenin hamilelik döneminde aldığı fazlalık kiloları vermesini de kolaylaştırır. İçerisinde bebek için gerekli olan vitamin, mineral ve protein değerlerini bulunduran anne sütü ile beslenme çeşitli nedenlere bağlı olarak sağlanamıyorsa biberon yöntemi denenebilir. Bebeklerin anne sütünü direkt olarak annenin memesinden alması istenirken bunu başaramayan bebekler için en ideal seçim biberon yöntemidir. Bebeğin memeyi ağzına doğru almaması ya da ısırdığı takdirde annenin meme ucunda çatlak ya da ağrılara sebep olması biberon kullanımını arttırmaktadır. Bazı bebekler biberonla beslenmeye alışık iken bazıları direkt reddetmeye kalkabilir. Alışması zaman gereken biberon döneminde sağlık açısından dikkat edilmesi gereken bazı özellikler vardır. Bebeğin sağlıklı bir şekilde beslenebilmesi için ağız yapısına uygun biberonun seçilmesi gerekir. Bebeğin ağzından büyük biberon kullanması ile boşluklardan girebilecek hava, kolik sancısını beraberinde getirecektir. Bebeğin saatlerce ağlama krizine girmesine sebep olan bu durumun görülmemesi için sağlıklı ve güvenilir özellikteki biberonlar tercih edilmelidir. Peki Yeni doğan biberonu nasıl seçilir? Biberon seçerken nelere dikkat edilmeli? Anne göğsüne yakın gaz yapmayan biberon markaları…

TIKLA OKU: HANGİSİ DAHA DOĞRU: BİBERON MU EMZİRME Mİ?

 BİBERON EMZİĞİ NEDİR? BİBERON EMZİĞİ NASIL SEÇİLMELİ?

Silikon, cam ve plastik türde olan biberon modellerinden hangisi tercih edilirse edilsin kullanılacak olan emziğin ölçüsüne dikkat edilmelidir. Emzik akışının hızlı ya da yavaş olması üzerinde kaç delik olduğuna bağlıdır. Yeni doğan döneminde ya da ilk defa biberon kullanacak bebeklerde çoğunlukla tek delik olması önerilir. Başlangıçta tek delik, ortalama 3. ay civarında biraz daha orta akışlı emzik, 6. aylara doğru hızlı akışlı emzik tercih edilir.

0-6 aylık dönemde biberon emziği: 1 numaralı
6-18 aylık dönemde biberon emziği: 2 numaralı
18 + aylık dönemde biberon emziği: 3 numaralı biberon emziği tercih edilebilir. 

Biberon emziği seçerken dikkat edilmesi gereken özelliklerden birisi de emziğin esneklik içermesidir. Bu özellik sayesinde hava boşluğu esneklikle dengelenerek başarılı bir şekilde beslenmenin gerçekleştirilmesini sağlar. Biberonun emzik başlığı annenin memesini andıracağı için doğal olması önemlidir. Böylelikle bebek biberonu reddetmeyecek ve daha kolay beslenecektir.

BEBEKLER İÇİN SAĞLIKLI BİBERON SEÇİMİ NASIL YAPILIR?

Emme refleksi gelişmemiş bebeklerde ya da anne sütünün yanı sıra ek gıdaya ihtiyaç duyan bebeğinize biberon seçerken dikkat etmeniz gereken özellikleri sizler için sıraladık.

Bebek, biberondan beslenirken anne göğsünden süt emermişcesine rahat süt alabilmelidir. Böylece bebeğin kafası karışmaz ve biberondan beslenme ile memeyi aynı şey zannedebilir. Yeni doğan bebeklere 1,5 aydan önce biberon verilmediğinden dolayı ‘0 ay +’ ibareli olan yeni doğan akışlı emzik kullanılabilir. Biberon emziklerinde ise diş ve damak yapısını bozmaması bakımından ortadontik emzik uçları tercih edilebilir. 

CAM BİBERON MU PLASTİK BİBERON MU?

Cam biberonlar plastik biberonlara göre çok daha sağlıklıdır. Ancak kırılma riski olduğundan dolayı bebeğiniz zarar görebilir. Bu süreçte bebeğinizin kendisinin iki taraftan da tutup içebileceği biberonları tercih edebilirsiniz. Cam biberonların yılda 1, plastik olanların ise 6 ayda bir değiştirilmesi tavsiye edilir. Bebek büyüdükçe tüketim miktarı artacağından dolayı biberonun da zamanla değişmesi gerekir.

BİBERON MALZEMELERİNİN ÖZELLİKLERİ NELER? HANGİ BİBERON DAHA İYİ?

PLASTİK BİBERON ÖZELLİKLERİ:

Diğerlerine oranla daha hafif özellikte olan plastik biberonların kırılmaması ve makul fiyatta olması sıklıkla tercih edilebilir oranını arttırmaktadır. İçerisinde FDA, BPA bulundurmayan özelliklerdeki plastik biberonlarda garanti yöntem biberonu sık sık değiştirmektir.

CAM BİBERON ÖZELLİKLERİ:

Belirli bir ağırlığı olan cam biberonlar, en ufak bir hatada paramparça olabilir. Sağlıklı olduğu için tercih edebileceğiniz cam biberonların bu riskini yok etmek için silikon kılıflar kullanılabilir.

SİLİKON BİBERON ÖZELLİKLERİ:

Oldukça hafif ve kırılmaz özellikte olan silikon biberonlar kolaylıkla bükülebildiği için tutuşu daha kolaydır. İçerisinde Bisfenol A(BPA) maddesini barındırmayan silikonları tercih etmelisiniz. 

AYLARA GÖRE BİBERON SEÇİMİ NASIL OLMALI?

Yeni doğan bebekler için en ideal biberonlar 90-120 ml’lik olanlarıdır.

Gün geçtikçe biraz daha büyüyen bebeklerin ilk aylarında ise 120- 150 ml’lik biberonlar tercih edilmelidir.

3. ve 6. ayına giren normal kilolu bebeklerde 240-260 ml. biberonlar tercih edilip, biraz daha kilolu olan bebeklerde 320-340 ml. biberonlar tercih edilmelidir.

GAZ YAPMAYAN BİBERON MARKASI HANGİSİ? BEBEKLERDE GAZ SORUNU…

Pek çok bebeğin muzdarip olduğu kolik sancısı ağlama nöbetleriyle beraber anne ve babaları da sıkıntıya sokabilir. Nedeni tam olarak belirlenemese de çeşitli etkenlerin kolik sancısını tetiklediği hemen hemen herkes tarafından bilinmektedir. Emziren annelerin tükettikleri besinler, bazı mama markaları, anne sütü alerjisi, laktoz intoleransı gibi faktörlerin etkili olduğu kolik sancılarında bu şiddetli ağrıların görülmesinin diğer nedeni de biberon kullanımından kaynaklanır.

Çeşitli nedenlerden dolayı erken dönemde biberon kullanımına başlatılan bebekler, beslenme sırasında hava yuttukları için kolik sorunu görülebilir. Bebeklerdeki bu kolik sorununu önlemek isteyen bazı firmalar ise ‘bebeklerde kolik yapmayan’ biberonlar üretmeye başladı.

BEBEKLERDE GAZ OLUŞUMUNU AZALTAN 5 BİBERON MARKASI

1- Chicco Biberon (39,90 TL)

2- Dr. Brown’s Biberon (59,50 TL)

3- Nuby Biberon (28,29 TL)

4- Phillips Avent Biberon (46,90 TL)

5- Nuk Biberon (9,95 TL)

BİBERON TEMİZLİĞİNDE PÜF NOKTALAR

Bebeğinizi hastalıklardan korumak için, biberonda biriken sütlerin kalıntılarını biberonla işiniz bittikten sonra iyice yıkamayı ihmal etmeyin. Bol suyla çalkaladıktan sonra, biberonu ve biberon emziğini tek tek yıkayın.

Süt kalıntılarından tamamen kurtulmak için fırçayla temizleme işinizi kolaylaştıracaktır. Biberonunun temizlediğinden emin olduysanız artık bebeğinizi besleme aşamasına geçebilirsiniz.

biberon modelleri,biberon temizliği,en iyi biberon markaları,biberon emziği,anne göğsüne yakın biberon

Biberon nasıl seçilir? Anne göğsüne en yakın ve gaz yapmayan 5 biberon markası

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!