G-CV0ZL47F6D
USD32,35
EURO35,11
GBP41,02
BIST9.079,97
GR. ALTIN2.304,51
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Bezos uzay turizmi denemelerine başlıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bezos uzay turizmi denemelerine başlıyor / Haberin Peşinde Urfa

Dünyanın en zengin kişisi unvanına sahip olan, Amazon’un sahibi Jeff Bezos Blue Origin isminde bir roket firmasına da sahip. Bu firmayla birlikte uzay turizmini başlatmayı hedefleyen Bezos, Batı Teksas’ta bulunan test bölgesinden ilk turizm amaçlı roketinin deneme uçuşunu gerçekleştirecek. 

Amazon’un sahibi Jeff Bezos uzay seyahati denemeleri için 13. test uçuşuna başlıyor. Yeni Shepard adında olan uzay gemisinin bu 13. test uçuşu olacak ve henüz insanlı bir uçuş daha yapılmadı. Blue Origin firması uzayı görmek isteyen müşterilerine kısa da olsa göstermek isteyen bir stratejiye sahip. Ancak firma bilet satışlarına başlamadı ve bir fiyat açıklamasında da bulunmadı. Habere konu olan araç bugüne kadar sadece Mannequin Skywalker isimli bir test mankeni taşıdı.

Bugün gerçekleştirilecek olan deneme uçuşu, internetten izlenebilecek. Blue Origin firması CEO’su Bob Smith firmanın turizm amaçlı insanlı uzay uçuşlarına çok yakın olduğunu söyledi.

Yeni Shepard isimli uzay aracı iki parçadan oluşuyor. Küçük kubbe şeklinde, dikdörtgen pencerelere sahip bir kapsül ve kapsülü uzaya fırlatırken ses hızının üç katına kadar çıkartabilen 60 fit uzunluğunda bir roket güçlendirici. Kapsül, roketten ayrılmak ve roketi 60 milden daha yüksek bir noktaya tırmandırmak için tasarlanmış. Ancak işi bunla da bitmiyor. Bu kapsül görevini yerine getirdikten sonra paraşütle yeryüzüne geri dönüyor.

Business Insider’da yer alan habere göre; Bugün gerçekleştirilecek olan test aslında birden fazla denemeyi içeriyor. NASA için yapılacak birden fazla deneyler arasında gelecekteki uzay aracının Ay’ın yüzeyine yumuşak iniş yapmasını sağlayacak olan sensorler de olacak.

Amazon’un patronu Jeff Bezos/Fotoğraf: Reuters

Yeni Shepard güçlendiricisi, Blue Origin’in ay teknolojisini geliştirmesine yardımcı olmak için baştan tasarlandı. Bezos ayrıca firmanın Blue Moon isimli ay arazi aracı programını da 2018 yılında açıklamıştı.

Blue Origin, SpaceX’e tam zıt hızda hareketler sergiliyor ki zaten firmanın da logosu bir kaplumbağa. Silikon Vadisi’ndeki son derece hızlı hareket etme ve hataları öğrenme deneyimleri sorgulandığında, birçok kişiye ve uzmana göre SpaceX bu kültürün tam tersini işliyor.

Hem SpaceX’in hem de Blue Origin’in Nasa ile yakın bağları var. SpaceX’in hükümetle olan sözleşmelerinin onlara milyar dolarlarca daha fazla para kazandırdığı da bu noktada öne çıkıyor.

İki uzay firması da Nasa ile yakın olarak, içlerinde kadın astronotlarının da olduğu iki kişiyi Ay’a götürme planında çalışıyor.

Bezos uzay turizmi denemelerine başlıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!