G-CV0ZL47F6D
USD32,50
EURO34,69
GBP40,29
BIST9.693,46
GR. ALTIN2.496,86
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

BEYAZGÜL’DEN TURİZM DAVETİ: YOLUNUZ MUTLAKA DÜŞMELİDİR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, turizm için yatırımlarının devam ettiğini belirterek, “Medeniyetlerin beşiği Şanlıurfa’ya yolunuz mutlaka düşmelidir” dedi.

İnsanlık tarihinin yeniden yazdığı Göbeklitepe’si, Nemrut tarafından ateşe atılan İbrahim Peygamber’in düştüğü yere serin ve selamet olup gül bahçesine dönüşen Balıklıgöl’ü, sabır timsali Eyyüb Peygamber’in “Sabır Makamı”,  Açık Hava Müzesini andıran Harran’ı,  sedece topraklarında yetişen siyah gülün memleketi Halfeti’si, baharın ve bereketin sembolü olan kelaynaklara ev sahipliği yapan Birecek’i ve hepsinden önemlisi “Peygamberler Şehri” unvanı bilinen Şanlıurfa’da turizm için yatırımlar sürüyor.

BEYAZGÜL’DEN DAVET

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, vatandaşları Şanlıurfa’ya davet ederken, “Kadim şehrimiz, 12 bin yıllık dünyanın en eski tapınağı Göbeklitepe’nin keşfi bilinen tüm ezberleri bozmuş ve tarihin yeniden yazılmasına vesile olmuştur. Yüzyılımızın en önemli arkeolojik keşfi olarak bilinen Göbeklitepe, 12 bin yıllık bir uygarlığın varlığını tüm kanıtları ile sunuyor bize” dedi.

‘ŞANLIURFA’YA YOLUNUZ MUTLAKA DÜŞMELİ’

Şanlıurfa’nın ateş ile suyun, acı ile tatlının, sevgi ve kardeşliğin dahası farklılıkların ahengini yansıtan müstesna bir şehir olduğuna vurgu yapan Beyazgül, “Şanlıurfa’mız Hz. İbrahim’den kendisine miras kalan misafirperverlikle, dört mevsim huzur ve güveni içinde misafirlerine ev sahipliği yapabilen bir tarih ve turizm şehridir. Bütün bu güzelliklerin sadece görülmesi değil yaşanması, havasının solunması gereken, medeniyetlerin beşiği Şanlıurfa’ya yolunuz mutlaka düşmelidir” mesajı verdi.

TURİZM İÇİN PROJELER

Tarihi değerlerinin yanı sıra isotu, fıstığı ve zengin mutfak kültürü ile de cazibe merkezi olan Şanlıurfa’da Halil-ür Rahman ve Eyyüp Peygamber makamını birbirine bağlayan “Kültür ve Turizm Yolu”,  ‘Edessa’dan Fırat’a Turizm Yolu” ve “Siverek Takoran Vadisi”, “Tarihi gün yüzüne çıkartmak” için kamulaştırma çalışmaları, Kızılkoyun Mağaralarının ışıklandırılması, Kale eteğinin gün yüzüne çıkarılması gibi birçok projeyle yeni bir turizm destinasyonu başlatan Beyazgül’ün talimatı ile “Turizm Karşılama ve Enformasyon Bürosu” da kuruluyor.

BEYAZGÜL’DEN TURİZM DAVETİ: YOLUNUZ MUTLAKA DÜŞMELİDİR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!