G-CV0ZL47F6D
USD32,50
EURO34,69
GBP40,29
BIST9.693,46
GR. ALTIN2.496,86
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Bebeklere yoğurt ne zaman verilir? 6 aylık bebeğe yoğurt nasıl verilir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bebeklere yoğurt ne zaman verilir? 6 aylık bebeğe yoğurt nasıl verilir? / Haberin Peşinde Urfa

Ek gıda döneminde 6-7. aylık bebeklerde başlanan yoğurt tüketiminde annelerin bilmesi gereken önemli detayları sizlere derledik. Bebeklere kaçıncı aydan sonra yoğurda başlanabileceği konusunda uzmanların görüşleri şu şekildedir:

Ek gıda döneminde 6-7. aylık bebeklerde başlanan yoğurt tüketiminde annelerin bilmesi gereken önemli detayları sizlere derledik. Bebeklere kaçıncı aydan sonra yoğurda başlanabileceği konusunda uzmanların görüşleri şu şekildedir:

Ek gıda dönemine başlar başlamaz bebeğinize süt içirmeniz tavsiye edilmiyor iken haliyle yoğurt verme konusunda tereddütler yaşamanız da normaldir. Fermente sütten yapıldığı için belirli bir zamandan sonra gönül rahatlığıyla tüketilebilecek olan sağlıklı yoğurt, inek sütünden çok daha kolay bir şekilde sindirilebilir. Uzmanlar bebeklerde yoğurt tüketimine kaçıncı ayda başlanması gerektiği ile alakalı çeşitli görüşlerde bulunmuşlardır. Kimileri 6. aydan sonra yoğurt tüketimine başlanılabileceğini önerirken kimileri mide mukozosunun yoğurttan dolayı tahriş olabileceğini düşündüğü için sindirimi zorlamamak açısından 9. ayı beklemeyi faydalı bulabiliyor. Ek gıda döneminde çoğu zaman anneler muhallebi yerine ikindi öğününü yoğurttan yana kullanmaktadır. Ek gıda döneminde bebeğin tanıştığı her yeni gıda gibi 3 gün aralıkla sadece 1 çay kaşığı miktarında başlayıp herhangi bir alerjik reaksiyon görülmezse yarım ile tam çay bardağı seviyesine çıkılmalıdır.

TIKLA OKU: BEBEK YOĞURDU NASIL MAYALANIR?

BEBEKLERDE YOĞURT TÜKETİMİ NASIL OLMALI?

Tıpkı biz yetişkinlerde olduğu gibi bebekler için de güzel bir besin kaynağı olan yoğurt, en önemli kalsiyum takviyelerindendir. Bağırsaklardaki faydalı bakterilerin çoğalmasını sağlayan yoğurt, bebeklere verileceği zaman inek sütü ya da keçi sütü alerjisinin olmaması önemlidir. 6-7. ay aralığında başlanması tavsiye edilen yoğurdun yapılışı da bir hayli önemlidir. Peki bebeğe yoğurt nasıl verilmeli?

Ek gıda döneminde bebek için hazırlanılabilecek olan yoğurt anne sütünden yapılabilir. Ancak yine de yoğurdun tutmama riskine karşılık altın kadar değerli olan anne sütünün ziyan olmaması için (Eğer alerji yoksa) inek sütü, keçi sütünden yapılması önerilebilmektedir. Süt olarak ilk 1 sene bebekler için yasak olan keçi sütü ve inek sütü eğer bebekte alerjik etkiler sergilemiyorsa sadece yoğurt mayalamak için bu şekilde kullanılabilmektedir.

TIKLA OKU: BEBEKLER İÇİN EN LEZZETLİ MEYVELİ YOĞURT TARİFLERİ

ANNE SÜTÜNDEN YOĞURT NASIL YAPILIR?

MALZEMELER:

1 çay bardağı kadar yeni sağılmış anne sütü

1 tatlı kaşığı taze yoğurt mayası

YAPILIŞI:

Yoğurdun mayasını buzdolabından çıkarttıktan sonra bir müddet dinlendirip ılık anne sütüyle karıştırın. Ardından yoğurdun kalan yerini karıştırıp cam mama kavanozunda muhafaza edin. Kavanozda düzgün bir şekilde durabilmesi için havlu kağıda sarıp oda sıcaklığında 4-6 saat bekletin. İşte bu kadar!

BEBEĞE YOĞURT NASIL VERİLMELİ?

Yoğurdu küçük porsiyonlar halinde tek öğün halinde vermek oldukça önemlidir. Eğer bebek sade yoğurt tadını sevmemişse içerisine bazı kuru meyvelerle ya da meyve püreleriyle tatlandırmalar yapılabilir.

bebeklere yoğurt ne zaman verilmeli,bebeklere yoğurt nasıl verilmeli,bebekler için evde yoğurt yapılışı,kaç aylık bebeğe yoğurt verilir,yoğurt alerji yapar mı,ek gıda döneminde ne verilir

Bebeklere yoğurt ne zaman verilir? 6 aylık bebeğe yoğurt nasıl verilir?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!