G-CV0ZL47F6D
USD32,48
EURO34,95
GBP40,76
BIST9.716,77
GR. ALTIN2.437,13
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Bebeklere su ne zaman verilir? Ek gıdaya geçişte mama ile beslenen bebeğe su verilir mi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bebeklere su ne zaman verilir? Ek gıdaya geçişte mama ile beslenen bebeğe su verilir mi? / Haberin Peşinde Urfa

Yeni doğan bebeklere su verilip verilmeyeceği konusunda birtakım endişeleri olan çiçeği burnundaki annelerin işine yarayacak bilgileri sizler için haberimizde derledik! 6 aylıktan küçük bebeklere su verildiği zaman bazı ciddi sağlık sorunları ortaya çıkacaktır. Peki kaç aylıkken su içirilir? Bebeklere ne zaman su içirilmeli? Bebeklerde sıvı ihtiyacını karşılamak için…

Yeni doğan bebeklere su verilip verilmeyeceği konusunda birtakım endişeleri olan çiçeği burnundaki annelerin işine yarayacak bilgileri sizler için haberimizde derledik! 6 aylıktan küçük bebeklere su verildiği zaman bazı ciddi sağlık sorunları ortaya çıkacaktır. Peki kaç aylıkken su içirilir? Bebeklere ne zaman su içirilmeli? Bebeklerde sıvı ihtiyacını karşılamak için…

Anne olma duygusunu ilk defa yaşayan kadınların bebeklerinin beslenmesinden tutun bakımına kadar kafalarında birçok soru işareti olabiliyor. Sağlıklı bir yaşam için vücudumuzun alması gereken en temel besin kaynağı olan su, elbette bebekler için de gereklidir fakat bunun için doğru bir zaman var. Bebeklik döneminde su tüketimi ile ilgili Çocuk sağlığı uzmanları, doğumdan sonraki ilk altı aylık süreçte sadece anne sütünün yeterli olduğuna dikkat çekiyor. Yeni doğan bebeğe su ya da ilk altı ayda mamayla beslenen bebeğe su verilmesi tavsiye edilmeyen durumlardan birisidir. En basit nedeni ise su ile midesini şişirecek olan bebek, anne sütünü daha az alacak ve bu da yetersiz enerji alımına bağlı olarak bebekte büyüme geriliğine yol açacaktır. Bebeklerde su tüketimini konu alan bir araştırmada elde edilen bilgilere göre, bebeklerde zehirlenme gibi ciddi sağlık sorunlarına rastlanılabiliyor. Bu da bebeklerde nöbete ve komaya girmesine yol açabiliyor. Peki bebeklerde sıvı ihtiyacı nasıl karşılanır? Bebeklerde su tüketimi…

TIKLA OKU: EVDE BEBEKLERE BİBERON MAMASI NASIL YAPILIR?

YENİ DOĞAN BEBEĞE SU VERİLİR Mİ? KAÇ AYLIKKEN SU İÇİRİLMELİ?

Emzirme dönemindeki bir annenin göğsünden gelen sütün %70-80 oranı su ile kaplıdır. Bu da yeni doğan dönemindeki bir bebeğin günlük alabileceği sıvı miktarını fazlasıyla karşılamaktadır. Dolayısıyla da ilk altı ayda yeni doğan bebeğe kesinlikle su verilmemelidir. Ayrıca yeni doğan döneminde su tüketimi ile birlikte bebeğin enfeksiyona yakalanma riski de çok fazladır.

Su tüketimi gerçekleştirilen bebeklerde ağız içi mantarların, pişik, pamukçuk ve ishalli hastalıkların görülme ihtimali de çok yüksektir.

TIKLA OKU: BEBEKLERİN SAÇLARI NASIL HIZLI UZAR?

MAMA İLE BESLENEN BEBEKLERE SU VERİLİR Mİ? EK GIDAYA GEÇİŞTE SU NASIL VERİLMELİ? BEBEKLERDE SU TÜKETİMİ:

Tıpkı bizlerde olduğu gibi bebeklerde de su tüketimine başlamak ve düzene sokmak gerek. Bebeklerde düzenli bir şekilde su verilmesi gereken dönem ise ek gıda sürecidir. Çünkü gün içerisinde tüketilen besinlerin miktarı artıp kıvamlaştıkça bebeğin sıvıya olan ihtiyacı çoğalacaktır. Bu esnada bebeğin sıvı ihtiyacını gidermek için en sağlıklı yol sudur.

Ek gıda döneminde başlanması gereken su tüketiminin ana besin kaynağı olmamasına dikkat edilmelidir. Sadece çeşitlilik olarak katmanız gereken su anne sütü yetersizliğinde  formül mama yerine tüketilmemelidir.

TIKLA OKU: KURANA EMZİRME SÜRESİ! SÜTTEN KESMEK İÇİN…

BEBEKLERE NE ZAMAN SU VERİLMELİ?

Uzmanlar ilk altı aylık dönemde bebeklere su verilmesini uygun görmemektedir. Altıncı aydan sonra bebeğin su tüketiminin yeterli olup olmadığını anlayabilmek için günlük 6-7 defa altını ıslatması, 2 yaşından sonra da 4-5 kez altını ıslatması yeterli miktarda su tüketildiğinin göstergesidir.

Suyun tadını sevmeyen bebeklere anneler suyu sevdirmek için şekerli su ya da su yerine meyve suyu vermeleri çok büyük sıkıntıdır. Bu yanlış ilerleyen dönemlerde çocukluk çağı obezitesi gibi sorunlara yol açabilir.

TIKLA OKU: ANNE SÜTÜNÜN FAYDALARI 

6. AYDAN ÖNCE BEBEKLERE SU VERMEK NEDEN ZARARLI?

-Vücudun gereksinim duyduğu mineral, protein ve vitaminlerin tümü anne sütünü kapsar. Bu nedenle bebekler ihtiyaçları olduğu bu değerleri anne sütünden alabilir. Su ise bebeğin ihtiyaçlarını yerine getirmez aksine zehirlenme gibi ciddi sıkıntılara neden olur. Yeni doğan döneminde bu yüzden su vermek zararlıdır.

-Bebekte elektrolit tuz dengesini alt üst ederek ciddi sağlık problemlerine sebep olur, bu da nöbeti tetikler.

-Böbrekleri yeterince gelişmeyen bebeklerde fazla su alma zehirlenmeye neden olabilir.

-Besleyici değeri yüksek olan mamalara fazladan su eklemek kalorisini azaltacaktır.

bebeklere su ne zaman verilir,mamayla büyüyen bebeklerde su,bebeklere su ne kadar verilir,bebekler günde ne kadar su içebilir,ek gıda döneminde su tüketimi

Bebeklere su ne zaman verilir? Ek gıdaya geçişte mama ile beslenen bebeğe su verilir mi?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!