G-CV0ZL47F6D
USD32,57
EURO34,85
GBP40,54
BIST9.724,10
GR. ALTIN2.434,22
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Bebeklerde zeka arttıran besinler! Hamilelikte bebeğin zeki doğması için ne yenir, ne yapılır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bebeklerde zeka arttıran besinler! Hamilelikte bebeğin zeki doğması için ne yenir, ne yapılır? / Haberin Peşinde Urfa

Bebeğinizin ilerleyen dönemlerde leb demeden leblebiyi anlayacak kadar zeki olması için hamilelik döneminde beyin gelişimini destekleyen besinlerin tüketimine önem vermelisiniz. Bebeğin zeki doğması için dikkat edilmesi gereken hususlar haberimizin detaylarında. Hamilelikte bebeğin zeki doğması için…

Bebeğinizin ilerleyen dönemlerde leb demeden leblebiyi anlayacak kadar zeki olması için hamilelik döneminde beyin gelişimini destekleyen besinlerin tüketimine önem vermelisiniz. Bebeğin zeki doğması için dikkat edilmesi gereken hususlar haberimizin detaylarında. Hamilelikte bebeğin zeki doğması için…

Bebek bekleyen her anne adayı, çocuğunu sağlıklı bir şekilde dünyaya getirmek ister. Bunun için de hamilelik dönemini olabildiğince dikkatli geçirmeye çalışırlar. Beslenmeden bakıma, bakımdan egzersize kadar her türlü detayı doktorundan öğrenmeye çalışan anne adaylarının bebeklerinin gelişimleri ile ilgili en çok merak ettikleri konulardan biri de bebeğin zeki olması için neler yapılabileceğidir. Anne karnındaki bebeğin zekasını etkileyen faktörlere sizler için haberimizde yer verdik. Bebeklerde zeka düzeyinin yüksek olması, her ne kadar genlere bağlı olsa da bir diğer etkileyici unsur çevresel faktörlerin nasıl şekillendiği ile ilgilidir. Peki uzmanlar bu konuda anne adaylarına neler öneriyor? İşte anne karnındaki bebeğin zeki doğması için özen gösterilmesi gereken önemli noktalar…

TIKLA OKU: BEBEKLERE ZEKA TESTİ NASIL YAPILIR? 0-3 YAŞ…

BEBEKLERİN ZEKA GELİŞİMİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER NELER?

Akraba evliliği yapmayı tercih eden çiftlerin bebeklerine baktığımızda pek çoğunda kalıtsal ve metabolik rahatsızlıkların olduğunu görürüz. Beyin ve sinir sistemini olumsuz etkileyen bu durum karşısında bebeğin zeka düzeyi diğer bebeklere göre daha az olabilmektedir. Bebeğin zeka gelişimini olumsuz etkileyen bir diğer etken ise hamilelik dönemi beslenmesinde vücuda yetersiz alınan A, D, E , B6, B12 vitaminleri, Folik asit, Omega 3, demir, bakır, çinko, selenyum bebekte geç konuşma, öğrenme zorluğu, davranış sorunları, düşük zeka durumlarıdır. Zihinsel gelişim için çok önemli bir yeri olduğu bilinen çinko önemli bir maddedir. Çinko değeri yüksek olan besinlerden deniz ürünleri, et, fındık, ceviz, süt ve yumurta gibi besinler tüketilebilir.

Alkol ve sigara kullanımı bebeğin zeka gelişimini direkt olarak etkileyen en zararlı alışkanlıklardandır. Özellikle de alkol kullanımı sonucunda kafatası küçüklüğü olacağı için zeka geriliği görülür.

TIKLA OKU: BEBEK VE ÇOCUKLARDA ÜSTÜN ZEKA BELİRTİLERİ

ANNE KARNINDAKİ BEBEĞİN ZEKİ DOĞMASI İÇİN NELER YAPILABİLİR?

1- BEBEĞİNİZ DOĞMADAN HİKAYELERE BAŞLAYIN

Bebeklerde dil gelişimi, rahmin içinde ve hamileliğin üçüncü trimester’ında başlar. Bu evredeyken bebekler, anne karnında olsalar dahi sesleri duyabilir ve hafızasına kaydedebilir. Dolayısıyla bebeğinizle bol bol konuşun ya da ona hikayeler okuyun.

2- PASİF OLMAYIN

Egzersiz esnasında salgılanan hormonlar, plasentadan geçerek bebeğin yaklaşık 8 saat boyunca kendisini rahat hissetmesini sağlar. Yapılan araştırmalar, egzersiz uygulayan hamilelerin bebeklerinde nöron sayısının arttığını yani öğrenme kapasitesinin olumlu yönde geliştiğini gözlemlemiştir.

3- D VİTAMİNİ ALIN

Güneş ışınlarının dik gelmediği bir pozisyonda yani saat 12.00’dan sonra 20 dakika kadar güneşte kalmak, bebek ve anne adayı için çok faydalıdır.

4- KARINA MASAJ UYGULAYIN

Badem yağıyla karın bölgesine masaj yaparak bebeğinizin dokunmanızı algılamasını sağlayabilirsiniz.

5- İLAHİ SÖYLEYİN

Hamilelik döneminde anne adaylarının söyleyeceği ilahiler, bebeğin sakinleşmesini ve rahatlamasını sağlayacaktır.

bebeklerde zeka gelişimi,bebeğin zeki doğması için ne yapılmalı,zeki bebek belirtileri,zeki bebek davranışları,bebeklerde zeka belirtileri,bebeğin zeki olması için ne yemeli,bebeklerde ve çocuklarda üstün zeka

Bebeklerde zeka arttıran besinler! Hamilelikte bebeğin zeki doğması için ne yenir, ne yapılır?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!