G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO35,12
GBP40,99
BIST9.079,97
GR. ALTIN2.309,00
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Bebeklerde kanguru kaç aylıkken kullanılır? Kız ve erkek bebeklerde kanguru kullanımı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bebeklerde kanguru kaç aylıkken kullanılır? Kız ve erkek bebeklerde kanguru kullanımı / Haberin Peşinde Urfa

Bebeklerin anne kucağında rahatlıkla taşınmasını sağlayan kanguru kullanımı ile ilgili bilinmesi gerekenleri haberimizde derledik. Bebeklerde kanguru kaç aylıkken kullanılır, erkek bebeklerde kanguru kullanmak doğru mu? Kız ve erkek bebeklerde kanguru kullanımı

Bebeklerin anne kucağında rahatlıkla taşınmasını sağlayan kanguru kullanımı ile ilgili bilinmesi gerekenleri haberimizde derledik. Bebeklerde kanguru kaç aylıkken kullanılır, erkek bebeklerde kanguru kullanmak doğru mu? Kız ve erkek bebeklerde kanguru kullanımı

Gündelik yaşantı içerisinde annelerin işini en çok kolaylaştıran ürünlerden birisi de bebeklerini taşımaya yardımcı olan ürünlerdir. İlerleyen dönemlerde bebeğin boyu ve ağırlığı giderek artacağı için taşınması daha da zor olacaktır. Bebeklerin kucakta daha rahat taşınabilmesi ve anneye bebeğin ağırlığından dolayı bel ile sırt bölgesine yük binmemesini amaçlamaya yönelik üretilen kanguru ve sling sayesinde anneler, günlük hayatlarına bebeklerini yanlarından ayırmadan devam edebiliyorlar. Peki, bu iki üründen hangisi daha kullanışlı? Ev işi yaparken ya da dışarıda bebeğini taşımaya iki elini kullanamayanlar için büyük bir kolaylık sağlanan ürünlerde kanguruya kaçıncı ayda başlanabilir? Annelerin işini kolaylaştıran en işe yarar ürünlerden biri olan kanguru seçiminde dikkat edilmesi gerekenler…

HANGİSİ DAHA KULLANIŞLI: BEBEKLERDE KANGURU MU, SLİNG Mİ?

KANGURU

– Doktorlar, bebeklerde kanguru kullanımına 2. aydan sonra başlanması gerektiğini tavsiye ediyor.

– Bazı bebeklerin kalça kısmındaki oyuk oturma esnasında boşlukta kaldığından dolayı kalça çıkıklığına neden olabilir. Kanguru ise buradaki boşluğu doldurarak kalça çıkıklığı riskini önler.

– Kanguru satın alırken baş desteğinin olmasına, pamuklu ve yıkanabilir olmasına özen gösterilmelidir.

– Bebeklerin güvenli bir şekilde taşınmasını sağlar.

– Bebek ve anne ten tene temas edeceğinden dolayı güvenli bağlanma olumlu yönde gelişir.

SLİNG

– Bebeği anne karnında gibi hissettirir ve doğar doğmaz kullanılabilir bir üründür.

– Pamuklu olanları terleme yapmaz.

– Dezavantajı ise tek taraflı takıldığı için bebeğin kilosunun artmasıyla annenin omzunu çok ağrıtacaktır. Ağırlık tek tarafa bineceği için bu anneleri epey zorlamaktadır. Ancak, kanguruda ağırlık her iki tarafa eşit dağılacağı için böyle bir durum söz konusu değildir.

BEBEKLERDE KANGURUYA KAÇ AYLIKKEN BAŞLANIR? KANGURU KULLANMAYA NE ZAMAN BAŞLANIR?

İsmini, yavrusunu karnındaki cebinde taşıyan kangurudan alan bu bebek ürünü yeni doğan ve daha büyük bebeklerde kullanılsa da uzmanlar kanguru kullanımı için en az 2 aylık süreyi uygun buluyor.

Doğumdan en az 2 aydan sonra 18 kiloya ya da 4 yaşına kadar bebek kangurusunda taşınabilirler.

KANGURU BEBEKLER İÇİN FAYDALI MI? BEBEKLERDE KANGURUNUN FAYDASI

Kollarınıza ihtiyaç duymadan bebeğinizi yanı başınızda tutabileceğiniz ve taşıyabileceğiniz kanguru sayesinde büyük bir rahatlık yaşayabilirsiniz. Bebeğinizi kolayca taşıma imkanı sağlayan bu kanguru da bebeğin ağırlığının hissedilmemesi en büyük artısı olarak görülmektedir. Anne veya baba ile aradaki duygusal bağı pekiştiren kangurunun bebekte bazı sıkıntılara yol açabileceği de öne sürülmektedir.

BEBEKLERDE KANGURU KULLANMAK ZARARLI MI? 

Halk arasında yaygın düşüncelere göre bebeklerde kanguru kullanımından dolayı bebek kucağa bağımlı hale gelebilir. Halbuki uzmanlar bunun tam tersini yani ten tene temas ile aradaki bağı güçlendireceğini söylemektedir.

Özellikle de yeni doğan döneminde, annelerine dokunuyor olmanın verdiği huzur ve güven ile rahatlık sağlamaktadırlar.

BEBEKLERDE KANGURU NASIL KULLANILIR?

Kanguruyu bebeğe takacağınız zaman ilk olarak bel kısmını takın. Daha sonra bebeği kangurunun tam ortasına oturtun ve kol tarafını takın. Arkada olan klipsi kapatıp kafa destek bandından yardım alarak bebeğinizin kafasını geriye fırlatmasını önleyebilirsiniz.

İlk aylarda bebeğin yüzünün ebeveyne bakması ve boyun kasları gelişmemiş bir  bebeğin kafasını yaslaması gerekir. 2. aydan sonra bebeğin yüzü dışa dönük kullanılabilir.

ERKEK BEBEKLERDE KANGURU KULLANMAK DOĞRU MU?

Erkek bebekler kanguruya oturtuldukları zaman testislerinin uğrayacağı baskıdan dolayı zarar görebileceği endişesi hakimdir. Ancak, yapılan araştırmalara göre erkek çocukların testislerinde herhangi bir soruna yol açtığına dair kesin bulgu bulunamamıştır. Doğru takıldığında ayaklar serbest olarak kaldığı zaman bebeği elde taşımakla aynı durumdur.

Bebek 9-10 kilo olunca dikkat etmek gerekir ki; o da kanguruya binen yükün hem ebeveyne hem de bebeğe zarar verebileceğindendir. 

kanguru mu sling mi,erkek bebeklerde kanguru kullanımı,sling kanguru ne zaman kullanılır,kanguru seçerken nelere dikkat edilmeli

Bebeklerde kanguru kaç aylıkken kullanılır? Kız ve erkek bebeklerde kanguru kullanımı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!