G-CV0ZL47F6D
USD32,60
EURO34,80
GBP40,64
BIST9.467,03
GR. ALTIN2.490,79
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Bebeklerde diş çıkarmaya ne iyi gelir? İlk diş ne zaman çıkar, belirtileri! Ateşlenme…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bebeklerde diş çıkarmaya ne iyi gelir? İlk diş ne zaman çıkar, belirtileri! Ateşlenme… / Haberin Peşinde Urfa

Üst ve alt çenede 10’ar tane olmak üzere toplamda 20 süt dişin çıkacağı bebeklik döneminde, ilk dişin ne zaman çıkacağı merak konusudur. Sürekli ağlama ya da ağrı gibi sorunlarla kendini ele veren diş çıkarma döneminde bebeğinizi rahatlatacak önerileri sizler için sunduk. Bebeklerde diş çıkarma belirtileri neler? Diş etlerinin acımaması için mama tarifi…

Üst ve alt çenede 10’ar tane olmak üzere toplamda 20 süt dişin çıkacağı bebeklik döneminde, ilk dişin ne zaman çıkacağı merak konusudur. Sürekli ağlama ya da ağrı gibi sorunlarla kendini ele veren diş çıkarma döneminde bebeğinizi rahatlatacak önerileri sizler için sunduk. Bebeklerde diş çıkarma belirtileri neler? Diş etlerinin acımaması için mama tarifi…

Bebeğiniz normalde sessiz sakin bir yapıda olmasına rağmen her zamankinden daha fazla huysuzluk çıkarıyor ve sürekli ağlıyorsa dile getiremediği bir sıkıntısı var demektir. Bu sıkıntıların nedeni başlangıçta nedensizmiş gibi görünse de genel itibariyle kolik sancısı, acıkma, diş çıkarma ve birtakım sağlık problemlerinden kaynaklanma gibi ihtimallerden kaynaklanma riski yüksektir. Hem anne ve babalar hemde bebekler için oldukça sıkıntılı bir dönemin başı olan diş çıkarma evresi çoğu zaman salya, yüksek ateş ve yemek yiyememe gibi belirtilerle kendini gösterir. Dişlerin ağızda yeni yeni çıkmasıyla görülebilecek olan bu belirtilere yönelik gerekli müdahaleler yapılarak diş çıkarma belirtileri hafifletilebilir. Bebeklerde diş çıkarma süreci nasıl ilerler? Bebeklerde diş çıkarma belirtileri neler? Bebeklerde diş çıkarma tablosu nasıldır? Bebeklerde diş çıkarma huzursuzluğu ne kadar sürer? Bebeklerde diş çıkarma süresi…

BEBEKLERDE DİŞ ÇIKARMA BELİRTİLERİ NELER?

Dişin patladığı günden 4 gün önce başlayan ateşlenme dişin ilk çıktığı gün baya yükselebilir ve giderek üçüncü güne kadar azalır. Toplamda 20 tane süt dişin bulunduğu evre her bebekte aynı zamanda ve aynı belirtilerle ortaya çıkmaz. Bebeğin dişleri en erken 3 aylık ile 5-6 aydan sonra kendini gösterse de aslında anne karnındayken oluşmaya başlamıştır. Çene kemiğinin yarılmasıyla ağızda görülmeye başlanan dişler, 15-18. aylara kadar uzayabilir. Bebeklerde genelde ilk patlayan dişler alttaki ön dişlerdir, daha sonra üst ön dişler çıkarak 3 yaşına kadar 20 tane süt diş çıkmış olur. 

Bilinmelidir ki dişi erken dönemde çıkan bebeğin büyüme açısından gelişimi diğer bebeklere göre daha hızlı değildir. Sadece genetik farklılıktan dolayı erken ya da geç diş çıkmaya başlamıştır.

Bebeğinizin dişlerinde kızarık bir görüntü, hafifi şişlik ve ağrıdan dolayı ağlama gibi durumlar görülebilir. Tüm bu belirtiler dişin diş etini yararak çıkarmaya başladığını gösterir.

BEBEKLERDE EN BELİRGİN DİŞ ÇIKARMA İŞARETLERİ! DİŞ ÇIKARMA SÜRECİ EN KOLAY NASIL ATLATILIR?

– Ağızda fazlaca görülen salya,
– Kulakta kaşınma,
– Önüne geleni ısırma ya da çiğnemeye çalışma,
– İştah azalması ya da süt emmeme,
– Uyku sorunları,
– Sürekli kucağa gelme isteği diş çıkarma dönemindeki yaygın belirtilerdendir.

Uzmanlar, bebeklerin diş çıkarma sürecinin nasıl daha kolay atlatılacağı hakkında ebeveynlere bazı önemli bilgiler verdi. Bebekler diş çıkarma sürecinde çoğu zaman huysuzlanır ve aileye de sıkıntı verirler. Ateşlenme, iştahsızlık, uykusuzluk, kulak kaşıntısı ve çekiştirme gibi belirtilerle kendini ele veren dış çıkarmada bu dönem ile nasıl başa çıkılabileceği hakkında tavsiyelere göz atalım…

1- Damak kısmına temiz ve soğuk bir bezle masaj uygulayın.

2- Diş çıkarma döneminde yeme isteği azaldığından dolayı doktorun önerdiği meyve pürelerini hazırlayın ve su tüketmesini sağlayın.

3- Plastik olmayan diş kaşıyıcılarını bebeğinize alın. Diş kaşıyıcılarını buzdolabında bekletebilirsiniz. Fakat kesinlikle buzlukta bekletmeyin! Eğer ki bekletirseniz ve bebeğiniz bunu kullanırsa ağızda yara olabilir.

4- Diş kaşıyıcısı şart değil, onun yerine havuç gibi çiğ sebzelerde verebilirsiniz., ancak kemirmesi için bir besin verirseniz oturma şeklinde olmasına dikkat edin ve sakın yanından ayrılmayın.

5- Doktor onayıyla ağrı kesici şuruplar kullanabilirsiniz. Ağrının azalması için diş jellerini de kullanabilirsiniz. Fakat bu diş jelleri çocuklar tarafından yutulabilir.

DİŞ ÇIKARAN BEBEĞE NE İYİ GELİR? DİŞ AĞRISINI HAFİFTECEK ÖNERİLER…

1. SOĞUK MENDİL ÇİĞNETİN

Islak ya da soğuk mendili buzdolabında 30 dakika beklettikten sonra çiğnemesi için bebeğinizin ağzına koyun. Dişine gelecek soğuk bez, ferahlama hissi verecek ve ağrı ile şişliği yok edecektir.

2. DİŞ ETİ KAŞIYICILARI KULLANIN

Bebekler için en işe yarar malzemelerden birisi de diş eti kaşıyıcılarıdır. Kaşıyıcıları buzdolabında bekletirseniz masaj etkisi daha da artacaktır. İçi sıvıyla dolu olan diş eti kaşıyıcılarını çiğneme gereksiniminden dolayı bebeğiniz delebileceği için ağzına akıtabilir. Bu yüzden sıvı diş eti kaşıyıcılarını tercih etmeyiniz.

3. PARMAK GIDA VERİN

Bebeğinizin parmağıyla kavrayabileceği faydalı sebze ve meyveleri ek gıda dönemine başladığınızda verebilirsiniz.

4. DİŞ ETİ JEL VE PUDRALARI KULLANIN

Bebek ürünleri arasında yer alarak satılan diş jellerinin pek çoğu, problemli bölgede sakinlik hissi oluşturacak lokal anestezikler ve bölgede mikrop ürememesini engelleyen temizleyicileri barındırır. 

DİŞ ÇIKARAN BEBEKLER İÇİN KOLAY MAMA TARİFİ

Genellikle huzursuzlanma, yüksek ateş ve salya artışı belirtileriyle kendini gösteren diş çıkarma evresinde bebeğinizin  bebeğinizin kolaylıkla yiyebileceği lezzetli mama tarifini sizler ve bebeğiniz için düzenledik…

Malzemeler:

– 1 çay bardağı süt

– Bebe bisküvisi

– Labne peyniri

– Ceviz ve fındık karışımı

– Bal

Hazırlanışı:

İlk olarak sütü cezvede biraz ısıtalım. Süt ısınana kadar boş bir kasenin içerisine yaklaşık 10 adet bebek bisküvisi atalım. Daha sonra bisküvilerin üzerine bir miktar labne peyniri ekleyelim. Ceviz ve fındık ikilisini ilave ederek bir tatlı kaşığı bal dökelim.

Kaynattığımız sütü karışımın üzerine ekleyelim. Daha sonra tatlı kaşığı yardımıyla malzemeleri kase içerisinde ezelim.

NOT: 1 yaşındaki bebeklerin tüketebileceği bir tariftir. Bebeğiniz 1 yaşından küçükse içerisinde bal olduğundan dolayı bu tarifi uygulamayınız.

BEBEKLERDE AYLARA GÖRE DİŞ ÇIKARMA TABLOSU

diş çıkaran bebek ne yiyebilir,bebeklerin diş çıkardığı nasıl anlaşılır,diş çıkarmaya ne iyi gelir

Bebeklerde diş çıkarmaya ne iyi gelir? İlk diş ne zaman çıkar, belirtileri! Ateşlenme…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!