G-CV0ZL47F6D
USD32,26
EURO34,80
GBP40,45
BIST10.268,58
GR. ALTIN2.436,66
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Bebeğin cinsiyeti ne zaman belli olur?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anne karnındaki bir bebeğin cinsiyeti daha rahme düştüğü andan itibaren bellidir. Ancak bunun dışarıdan anlaşılabilmesi için bebeğin belli bir büyüklüğe ulaşması ve organlarının gelişmesi gerekir. Peki, bebeğin cinsiyeti ne zaman belli olur? Bilinmesi gerekenleri haberimizde sizler için derledik.

Hamile olan anne adaylarının en çok merak ettiği konuların başında doğacak bebelerinin cinsiyetinin ne olacağı gelir. Bebeğin cinsiyetinin öğrenilebilmesinin en etkili yöntemlerden biri ultrasondur. Ultrasonun hamilelik sırasında çeşitli kullanım amacı vardır, ancak sıklıkla ve en çok da bebeğin cinsiyetini öğrenmek başvurulur. Peki, bebeğin cinsiyeti ne zaman belli olur? Merak edilen tüm detaylar haberimizde…

BEBEKLERDE CİNSİYET NASIL BELİRLENİYOR?

İnsan vücudunda 23’er tane olmak üzere toplamda 46 kromozom mevcuttur. Erkeğin kromozomlarından 2 tanesinde bulunan kromozom, cinsiyeti belirler. (X,Y). Kadınlarda ise bu 2 kromozom türü (X,X)’tir. Hamileliğin oluşması için bu kromozomların yarılanması şarttır. Yani erkekteki (X,Y) kromozomu X ve Y olmak üzere ikiye ayrılıyor. Spermlerin bazıları X’ten bazıları da Y’den gelir. Kadınlarda ise bu X ve X olarak sınıflandırılır. Sperm ile birleşen yumurtadaki iki adet (X, X) kromozomuna erkekten gelen sperm hücresi cinsiyeti belirler. Burada X’in mi yoksa Y’nin mi dölleneceği şanstır. Sonuç olarak bebeğin cinsiyetini tamamen erkek belirliyor. Kadının yumurta hücresinin kromozomundaki x, erkeğin sperm hücresindeki x ile döllenirse kız, y ile döllenirse erkek oluyor.

BEBEĞİN CİNSİYETİ NE ZAMAN BELLİ OLUR?

Bebeklerde cinsiyet, dış üreme organlarının görülmesiyle anlaşılır. Bebeğin dış üreme organları hamileliğin 12. haftasıyla birlikte belirgin özellikler göstermeye başlar. Bu hafta itibarıyla ultrason ile bebeğinin cinsiyet tahmini yapılabilir ancak yanılma payı yüksektir. Bu yüzden birçok hamile kadın, genellikle 16 ila 20 hafta arasında yapılan gebelik ultrasonlarında bebeklerinin cinsiyetini öğrenebilir.

anne,Bebek,gebelik,hamile,hamilelik,Kadın,sperm,yumurta

Bebeğin cinsiyeti ne zaman belli olur?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!