G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Bayide sigortada mağduriyet kapıda

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bayide sigortada mağduriyet kapıda / Haberin Peşinde Urfa

Yeni düzenlemeyle cep telefonu bayilerinin dahi konut ve araç sigortası yapabileceği belirtilerek, hasar durumunda tüketici mağduriyetlerinde patlama yaşanacağı uyarısı yapıldı. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından geçen haziran ayında yayımlanan, “sigortacılık kapsamında değerlendirilecek faaliyetlere, tüketici lehine yapılan sigorta sözleşmeleri ile mesafeli akdedilen sigorta sözleşmelerine ilişkin yönetmelik”te değişiklik yapılmasını düzenleyen yönetmelik, sigorta acentelerini ayağa kaldırdı.

Yeni düzenlemeyle herhangi bir mal ya da hizmeti satan bayilere de sigorta poliçesi düzenleme yetkisi verildiğini belirten sigorta acenteleri, yanlışın düzeltilmemesi halinde tüketicilerin hasar durumunda yetkili muhatap bulamayacağını belirterek, çok büyük mağduriyetlerin ortaya çıkabileceği uyarısında bulundular.

Binnur Aktaş

ACENTELER KAPANIR

Hazine ve Maliye Bakanlığı, haziranda yayımladığı yönetmeliğin 9’uncu maddesinin 8’inci fıkrasına, “Mesafeli sigorta sözleşmesi akdedecek olanlar, tüketicileri mesafeli satış kanallarına yönlendiren ve asli işi sigorta aracılığı olmayan işletmelere primle bağlantılı olmayacak biçimde hizmet bedeli ödeyebilir” cümlesini eklemişti.

Tüm Sigortacılık Sektörü Araştırma Geliştirme Eğitim Derneği Başkanı Binnur Aktaş, bu fıkranın 16 bin sigorta acentesi ve buralarda çalışan 350 bin personelin geleceğini yok etme, milyonlarca tüketiciyi ise mağdur etme potansiyeli taşıdığını söyledi.

TELEFONCUYA YETKİ

Aktaş, yeni düzenlemeyle asıl işi sigortacılık olmayan, fiziki şartları yerine getirmemiş ve yasanın istediği kuralları sağlayamamış yetkisiz kişilerin de artık kolaylıkla sigorta poliçesi düzenleyebileceğini belirtirken, “Yeni düzenlemeyle örneğin telefon bayileri, telefon satın alan müşterilerine aynı zamanda cep telefonu sigortası da yapabilecek.

Ancak iş bununla da kalmıyor, aynı bayi telefonun yanı sıra müşterisinin evine konut sigortası, arabasına araç kaskosu yapabilecek. Ehil olmayanların yapacağı bu poliçelerin asıl büyük zararını, sigortalılar ve tüketiciler çekecek. İnsanlar o poliçelerle kendilerini güvenceye aldıklarını zannederlerken hasar oluştuğunda teminatlar alınamayacak, ciddi hak kayıpları yaşanabilecektir” uyarısında bulundu.

Ehil olmayanların yapacağı poliçelerin en büyük zararını, sigortalılar ve tüketicilerin çekeceği belirtildi.

İLACI BAKKALIN SATMASI GİBİ

Tüm Sigortacılık Sektörü Araştırma Geliştirme Eğitim Derneği Başkanı Binnur Aktaş, yeni düzenlemeyle asıl işi sigorta olmayan bayi ve iş yerlerinin düzenleyecekleri poliçelerden  “prim” yerine prime eş olacak şekilde “hizmet bedeli” alacağını, bu yolla bazı kesimlere rant kapısı açılmış olacağını da söyledi.

Düzenlemeyi ilacın eczane yerine bakkallarda satılmasına benzeten Aktaş, “Nasıl ki ilaç bakkallarda satıldığında sağlımız tehlikeye giriyorsa, burada da malımız tehlikeye girecek. Asli işi sigortacılık olmayanlara kapılar açıldığında vatandaş muhatabın kim olduğunu bilemeyecek ve maalesef birçok hukuk dışı mağduriyetler ve suistimaller yaşanacak” dedi.

Bayide sigortada mağduriyet kapıda

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!