G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Başkentliler Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 103. yılını coşkuyla kutladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkentliler Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 103. yılını coşkuyla kutladı / Haberin Peşinde Urfa

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 27 Aralık Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 103. yıl dönümü dolayısıyla kentin birçok noktasında özel kutlama programları hazırladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 27 Aralık Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 103. yıl dönümü dolayısıyla kentin birçok noktasında özel kutlama programları hazırladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Valisi Vasip Şahin ve il protokolü, Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 103. yıl dönümü nedeniyle Anıtkabir’i ziyaret etti. Gün boyu süren etkinlikler kapsamında Yavaş daha sonra Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen “Kızılca Günden Sonsuza” lirik anlatısı ve Buray konserine katıldı.

Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen programlar Ankara Kent Orkestrasının müzik dinletisiyle başlayıp, “Kızılca Günden Sonsuza” lirik anlatısı ile devam etti.

Gece; Kütahya Simav Sarı ve Mor Zeybekler Yarenleri Derneği, Afyon Sandıklı İlçesi Kültür Varlıklarını Koruma ve Yaşatma Derneği Yarenleri, Çankırı Ahi Yaran Derneği Yarenleri ve Ankara Kulübü Derneği Seğmenlerinin gösterileri ile renklendi.

“Adeta Gazi Paşa’yı hep birlikte karşıladık” diyerek konuşmasına başlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Biliyorsunuz o buradan hiç gitmedi… İşte Ankara budur. Ankara istiklalin kentidir. Ankara istikbalin kentidir. Ankara hürriyet sevdasının kentidir. Cumhuriyetin Başkenti Ankara, ilk adım ve son kaledir. 103 yıl önce Ankara’da yanan bu meşale bizlere de büyük sorumluluklar yüklüyor. Kimseyi ayırt etmeden, ortak akıl ile şeffaf, hesap verebilir ve katılımcı bir anlayışla çok çalışacağız, üreteceğiz, başaracağız. Ankara’yı kültürüyle, sanatıyla, tarihiyle, kırsal kalkınmasıyla, turizmiyle, sanayisiyle ikinci yüzyıla birlikte hazırlayacağız” dedi.

Başkan Yavaş, konuşmasına şöyle devam etti:

“Kimse umutsuzluğa kapılmasın. Kimse köşesine çekilmesin. Gözünüzdeki umut, yüzünüzdeki gülümseme hiç bitmesin. Bu ülke, ‘bitti’ denilen yerden başlayanların ülkesi. Bu ülke, ‘Anka Kuşu’ gibi küllerinden yeniden doğanların ülkesi. Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 103. yılını kutluyorum. Başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kurtuluş kahramanlarımızı ve şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyorum. Onlara olan borcumuzu belki ödeyemeyiz ama en azından layık olabilmek için gece gündüz çalışacağımıza söz veriyorum.”

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 27 Aralık 1919’da Ankara’ya gelişinde ilk karşılandığı nokta olan Dikmen Keklikpınarı’nda başlayan törenlere ABB Başkan Vekili Sercan Çığgın, Ankara Vali Yardımcısı Abdullah Dölek, Ankara Kulübü Derneği Başkanı Metin Özarslan, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sercan Çığgın şu değerlendirmelerde bulundu:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Dikmen Keklikpınarı’nda bu bağımsızlık mücadelesinin meşalesini yaktığı günde bir aradayız. Bundan tam 103 yıl önce büyük Atatürk çok büyük ve yorucu bir yolculuğun ardından temsil heyeti ile birlikte Ankara’ya geldi. Mustafa Kemal Paşa’nın Ankara’ya gelişi sürecinde yakılan Sinsin Ateşi etrafında toplanan binlerce kalabalık seğmenler, gençler, çocuklar, kadınlar kurtuluşu önceden müjdeliyordu çünkü onlar daha o günden inanmışlar ve bu güçlü iradeyi göstermişlerdi. Vatan, bağımsızlık, ulusun egemenliği Ankara’da yürütüldü. Bizler Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı bağımsızlık meşalesini ilelebet sonuna kadar taşıyacağız.”

Her yıl 27 Aralık’ta Dikmen’den Ankara Garı’na düzenlenen “Büyük Atatürk Koşusu”nun 87’ncisi düzenlendi. Genç yaşlı fark etmeksizin Türkiye’nin her yerinden yaklaşık 3 bin sporcu katıldı.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 103. yıl dönümü dolayısıyla Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber “27 Aralık Atatürk Kupası” adlı futbol turnuvası düzenledi.

Turnuva finalinde Adnan Merkez İlkokulu ile karşılaşan Gazi Osman Paşa İlkokulu müsabakadan 3-0 galip ayrılarak turnuvayı şampiyon olarak tamamladı.

AŞTİ’de Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğraflarından oluşan sergi düzenlenirken, ABB Kent Orkestrası da birbirinden güzel şarkı ve marşlarla 27 Aralık duygusunu Başkentlilere yaşattı.

Ankara cadde ve bulvarlarının yanı sıra ABB iştirak şirketleri ve genel müdürlükleri kırmızı beyaz Türk bayrakları ve Atatürk resimleriyle donatıldı. EGO Genel Müdürlüğü tarafından metro istasyonlarında marşlar çalınırken, 27 Aralık tarihinin öneminin anlatıldığı anonslar yapıldı.

50. Yıl Parkı 27 Aralık 1919 tarihini temsilen yakılan Sinsin Ateşi’ne ev sahipliği yaparken, Ankara Kalesi de 27 Aralık’a özel olarak ışıklandırıldı.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikler Türk Pop Müziği’nin sevilen sesi Buray’ın konseri ile taçlandı.

Hibya Haber Ajansı

Başkentliler Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 103. yılını coşkuyla kutladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!