G-CV0ZL47F6D
USD32,14
EURO34,94
GBP41,24
BIST10.656,96
GR. ALTIN2.428,30
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Başkent Kültür Yolu Festivali ‘Türkiye-Japonya Dostluk Konseri’ne ev sahipliği yaptı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkent Kültür Yolu Festivali ‘Türkiye-Japonya Dostluk Konseri’ne ev sahipliği yaptı / Haberin Peşinde Urfa

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında 4 Ekim Salı akşamı CSO Ada Ankara ‘Türkiye-Japonya Dostluk Konseri’ne ev sahipliği yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında 4 Ekim Salı akşamı CSO Ada Ankara ‘Türkiye-Japonya Dostluk Konseri’ne ev sahipliği yaptı. Başkent Kültür Yolu Festivali için Türkiye’ye gelen dünyaca ünlü Japon şefler Seiji Mukaiyama ve Etsuya Kitani yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Türkiye’de ilk kez ‘Tsunami’ senfonisini seslendirdi.

Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında TUJİAD (Japon İş Adamları ile Ekonomik ve Kültürel İş Birliği Derneği) ile hayata geçirilen ‘Türkiye-Japonya Dostluk Konseri’, diplomatik ilişkilerde 100’üncü yıla doğru giden iki ülke arasında pandemi sonrası gerçekleşen en önemli kültürel etkinlik olma özelliğini taşıyor.

Japon şefler Mukaiyama ve Kitani, Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında gerçekleşen konserde, Türkiye’de ilk defa seslendirilen ‘Tsunami Senfonisi’ ile dinleyicilere deprem ve tsunami notalarla anlatıldı. Türkiye Japonya Dostluk Konseri’nde şefler Seiji Mukaiyama-Etsuya Kitani ile solistler Nazlı Alptekin (Soprano), Hasan Alptekin (Bas), anlatıcı Halit Mızraklı ve koro şefi Elnara Kerimova yönetiminde TRT Ankara Radyosu Çoksesli Korosu da yer aldı.

Öte yandan CSO Ada Ankara Tarihi Salonu ise dün akşam ‘71’ isimli konsere ev sahipliği yaptı. Yücel Arzen ve Orkestrası’nın Cemalettin Kömürcü sanat yönetmenliğinde sahneye koyduğu 71, Türklerin Anadolu’yu fethinin ve yurt edinmesinin 1000 yıllık müzikal öyküsünü anlatıyor. 

Hibya Haber Ajansı

Başkent Kültür Yolu Festivali ‘Türkiye-Japonya Dostluk Konseri’ne ev sahipliği yaptı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!