G-CV0ZL47F6D
USD32,33
EURO34,52
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,77
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Başkan Yüce: “Güvenli yerleşimi birlikte inşa edeceğiz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Yüce: “Güvenli yerleşimi birlikte inşa edeceğiz” / Haberin Peşinde Urfa

SAKARYA – 16.03.2023 – HİBYA – Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya İnşaat Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, Jeoloji Mühendisleri Odası ve SATSO’dan gelen heyeti makamında ağırladı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya İnşaat Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, Jeoloji Mühendisleri Odası ve SATSO’dan gelen heyeti makamında ağırladı. Makam ziyaretinde Sakarya Mimarlar Odası Başkanı Bora Altınışık, Sakarya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Semih Uçar, Sakarya Jeoloji Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Yalçın Meriç, SATSO temsilcileri ve birçok mühendis yer aldı.

Depreme hazırlık ve kentsel dönüşümün masaya yatırıldığı toplantıda Yüce, “İmkanlarımızı bilimin ve değerli temsilcilerinin ışığında kullanarak Sakarya’da güvenli yapı stoğunu tesis ederek depreme tam olarak hazır bir kent olmak istiyoruz” mesajı verdi. Başkan Yüce, ayrıca Sakarya’da depreme dayanıklı, deprem kuşağında olan şehrin yapısına uygun ve tespit edilecek güçlü zeminler üzerinde üretilecek konutlarla riski azaltabileceklerini ifade etti.

Sakarya’da inşaat üzerine çok değerli bilimsel araştırmalar yürüten temsilcilerin çok önemli bir rolü olduğunu ifade ederek, daha güçlü bir şehir için belediye ve STK’lar olarak el ele vereceklerini vurguladı. Dernekkırı Afet Yönetimi Projesi ve dönüşüme öncülük etmek için kurulan Konut A.Ş’nin güvenli yapı üretim sürecini anlatan Başkan Yüce, “İnşaat süreciyle ilgili alanında uzman isimleri bulunduran tüm STK’ların desteğini bekliyoruz” vurgusu yaptı.

Heyetle önemli temaslarda bulunan Yüce, “İş birliği yaparak geleceğin Sakarya’sını inşa etmek istiyoruz. Şehrin gelişimi için birçok hayati projeyi uygulamaya aldık. Bu noktada bilimin, teknolojinin ve alanında uzman kişilerin kıymeti elbette çok büyük. Konut A.Ş ile kentin zemin açısından en sağlıklı olduğu noktalarında konut üretip en makul şekilde halkın hizmetine sunacağız. Bunun anında afet ve acil durum faaliyetlerimizi güçlendirecek, Dernekkırı’nda kuracağımız merkezimizde etkin müdahale için uzman personel yetiştireceğiz” dedi.

Sakarya’daki yapı stoğunun son durumu hakkında bilgi veren Yüce, “Sakarya’da üzerinde durmamız gereken 10 bine yakın bina var. Bu binalar 4 katlı ve üstündekiler. Sakarya’mızda olası bir sorun olmaması adına vatandaşlarımıza birçok çağrı yapıyoruz. Sakarya’da risk analizinin yapılması geleceğe hazırlanmamızın temelini oluşturacak. Bu konuda sizlerin de destekleri bizler için önemli. İnşallah Sakarya’da ki bu geleceğe olan dönüşüm çalışması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Depreme dayanıklı bir yapı stoğunu el ele oluşturacağız. Bu süreçte atılacak her bir adımda bilimin, inşaat alanındaki uzmanların ve STK’ların rolü çok büyüktür. Desteğinizi bekliyoruz” diye konuştu.


Hibya Haber Ajansı

Başkan Yüce: “Güvenli yerleşimi birlikte inşa edeceğiz”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!