G-CV0ZL47F6D
USD32,15
EURO35,06
GBP41,01
BIST10.158,63
GR. ALTIN2.467,26
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Başkan Soyer: “İklim krizi ile mücadelede güç yerelde”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Soyer: “İklim krizi ile mücadelede güç yerelde” / Haberin Peşinde Urfa

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, iklim krizi ile mücadelede gücün yerelde olduğunu belirterek, ortak kültürün araç ve kaldıraç olarak kullanılması gerektiğini söyledi.

İzmir’in Özdere ilçesinde  Akdeniz’in kuzeyi ile güneyindeki yerel yönetimlerin işbirliğini teşvik etmek amacıyla kurulan Avrupa- Akdeniz Bölgesel ve Yerel Meclisi (ARLEM) 13. Genel Kurulu devam ediyor.

ARLEM Genel Kurulu’nun ikinci gününde, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “Akdeniz’de iklim eylemi: Şarm El-Şeyh’teki COP27’ye ARLEM mesajı” konulu toplantıda konuştu.

“Şehirler harekete geçmeli”

Başkan Soyer, dünyanın gitgide kuraklaştığını ve çözümlerin yerelden başlaması gerektiğine değinerek, “Paylaştığımız ortak değerimiz Akdeniz ama ne yazık ki daha büyük tehlikeye doğru ilerliyor. İnsanlar kuraklıktan muzdarip. İçinden çıkmak için şehirlerin harekete geçmesi gerekiyor, ülkelerin değil. Yereller krizlerin çözümü. Yerel çözümler gerçek çözümler. Gerçek çözümler yerelde yatıyor.” diye konuştu.

“Kaçacak yerimiz yok”

Tüm dünyanın iklim krizinin üzerinde durması gerektiğini ifade eden Başkan Soyer, “Bu durum geleceğimizi tehdit ediyor. Kaçacak yerimiz yok, içinde bulunduğumuz durum daha da tehlikeli hal alıyor. Taahhütlerden kazanımlara geçmemiz gerekiyor. İklim krizi ile mücadelede ortak kültürü araç ve kaldıraç olarak kullanmalıyız.” dedi.

ARLEM’in yeni seçilen Eş Başkanı, Ürdün Er-Remse Belediye Başkanı Ahmad Al Khazali’nin moderatörlüğündeki toplantıda Batı Pomeranya Bölgesi Başkanı ve Avrupa Bölgeler Komitesi Üyesi Raportörü Olgierd Geblewicz, COP 27 ile ARLEM 13. Genel Kurulu’nun iklim kriziyle mücadeledeki önemine dikkat çekti.

MedCities Genel Sekreteri Josep Canals da iklim değişikliğiyle mücadele üzerine konuştu. Toplantıya Akdeniz için Birlik’in Su, Çevre ve Mavi Ekonomiden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Almotaz Abadi de toplantıya video mesajla katıldı.

13. Genel Kurul kapsamında ARLEM Akdeniz’de Genç Yerel Girişimcilik Ödül Töreni de yapılacak.

Hibya Haber Ajansı

Başkan Soyer: “İklim krizi ile mücadelede güç yerelde”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!